Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kuinka nopeasti kipulääkkeen pitäisi auttaa

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

jos on auttaakseen??Kolmikuinen vauvani heräsi päikkäreiltä itkuisena ja syönnin jälkeen itku yltyi kovaksi kipuitkuksi, johon annoin para-supon, kun ei alkanut normaalilla hyssyttelyllä helpottaa.Itku on tosi kovaa ja mietin, kuinka kauan odotella kipulääkkeen vaikutusta ennen kuin rupean selvittämään muita keinoja (lääkäri tms...)Apua! :(

Kommentit (6)

Vierailija

Hyvä juttu että helpotti. Voin vain kuvitella kuinka säikähdit, ja kuinka voimaton olo on jos ei itkua saa loppumaan... Voisihan tuo olla siitä kakkaamattomuudesta. Kannattaa varmaan soittaa neuvolaan ja kysellä miten toimia, jos ei kakka pian tule. Kurjaa nimittäin jos kipukohtaus uusii.

Ootko mitannut lämpöä varmuuden vuoksi, ettei mitään muuta ole? Nyt tietty suppo on sitä laskenut jos on ollut. Seuraile nyt tytön vointia ja mielestäni voit soittaa ihan hyvin päivystykseen ja kysellä neuvoja jos tuntuu että tyttö vielä kipuilee. Mut toivottavasti oli vain joku ohimenevä masukipu!!

Vierailija

Ja todellaa rankkaa vanhemmille odottaa lääkkeen vaikutusta. onko lapsella muita oireita esim harooko korviaan tai nukkuu huonosti? Jos jatkuu itkukohtaukset niin kannattaa viedä lääkärille tai selvitellä tuota kakan pattaamista, joka varmaan sekin voi aiheuttaa kipuja.Meillä kipuun tehosi vauvalla paremmin Burana supot kuin Panadol/Paratabs ja vaikutus alkoi 15-30min supon laittamisesta. Tätä tuli testattua moneen otteeseen kun vauva oli leíkkauksessa viime kuussa ja odoteltiin, milloin poika rauhoittuu syömään... :(

Vierailija

oiskohan ilmaa vatsassa? kokeile hieroa vatsaa? vai onko huuto jatkunut kauan,,,korvat?kyllä särkylääkkeet leviää elimistöön 15minuutissa...joten silloin pitäisi alkaa auttamaan.anna ihmeessä suppo jos toinen on kovin kivulias..voimia=)

Vierailija

ja kiitos kaikille vastauksista. Ollaan oltu liikenteessä koko iltapäivä ja ilta, joten pääsin vasta nyt uudelleen koneelle. Mittasin kuumeen tuolloin kipuitkun aikaan, mutta ei ollut (37,1 - mulla itselläkin oli korkeempi lämpö...). Annoin vatsahieronnan, joka joskus on auttanut kakan panttaukseen, hieroin selkää, taputtelin pyllylle ja tein kaikki normaalit temput. Tytöllä oli viikko sitten flunssa ja silloin tarkistettiin korvatkin, muttei ollut mitään. Tiettyhän se on voinut jälkitautina tulla, mutta luulis et tulis kuumettakin. Vastaava kipuitku ei ole toistunut, mutta vähän normaalia itkuisempi on ollut.Tiedä sitten, auttoiko tuo suppo ollenkaan, jos pitäis jo 15 minuutissa vaikuttaa, ehkä vähän, mutta vasta puolen tunnin kuluttua tyttö malttoi rauhoittua syömään ja sitten nukahtikin.Mutta tosiaan helpottaa, kun joku vastaa, kun itse on niin hädissään!

Vierailija

Olipahan elämäni pisin puolituntinen... tyttö huusi huutamistaan, nyt ilmeisesti lääke vaikutti, kun malttaa istua sylissä ja kitinä on enää pientä.

Mitähän tää nyt oli? Voiskohän mahaan koskea kun kakkaa on kohta taas viikko pantattu.... vaikka ei oo koskaan aiemmin sitä itkenyt.

Oli niin voimaton olo!

Vierailija

Voi kurja, mikähän pienellä on. Nyt en osaa varmasti supon kohdalta sanoa, mutta tablettimuodossa ainaki Panadol vaikuttaa n.½tunnissa.

Jos muilla varmaa tietoa suposta??Toiv. pian helpottaa!!!

Uusimmat

Suosituimmat