Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Ei juo pullosta,rintamaidon riittävyys?!

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015


--------------------------------------------------------------------------------Vauva 2,5kk sai ihan ekoina viikkoina harvakseltaan korviketta max 50ml/vrk,osaa siis juoda pullosta.

Painoseurannassa olemme olleet alusta saakka juuri rintamaidon riittävyyden seuraamiseksi.Nyt on käynyt niin,että vauva ei kertakaikkiaan suostu juomaan pullosta eikä ole saanut näin ollen korviketta kuukauteen.Eli täysimetetty on.

Mutta:viimeksi painonnousu vain 100gr/vko,tätä ennen ollut 200gr/vko.

Pulloa tarjottu silloin tällöin,suuttuu ja sylkee suustaan.Hereillä on virkeä ja tyytyväinen,ei itke nälkää koskaan (tarjoan aina ensimmäiseen ähinään rintaa,tuttia ei syö).Pissavaippoja tulee kohtuudella hyvin,joskus öisin on kuivempia.

Tyttö painaa nyt vain 4600gr (2800gr) 2,5kk iässä.

Itse en tunne rintojen täyttymistä kuin öisin.Maitoa ei tule siis tulvimalla mutta toisaalta tuntuu että vauva ei aina edes ime rintoja tyhjiksi.. syö noin 2 tunnin välein eikä mitään maratonimetyksiä ole ollut,paitsi iltaisin mutta silloinkin tuntuu että vauva vain lussuttaa tissiä eikä sieltä mitään tule??

En voi toisin sanoen käsittää että vauva elää näin vähällä (?) maidolla?Ei meillä näy tiheän imun kausia tai muuta.Mahavaivaakaan ei ole.Kaikki tuntuu siis olevan hyvin,paitsi se etten usko vauvan saavan tarpeeksi maitoa.Ja mistäkö päättelen,no siitä painonnousun vähyydestä ja toisaalta kun tuntuu ettei vauva edes ime kunnolla.Heruminen tuntuu pari kertaa imetyskertaa kohden mutta silloin vauva nielee ehkäpä 20 kertaa ja loppuu siihen.Kuinka paljon maitoa hän ehtii tuona aikana saada? ?

Onko normaalia ettei rinnoista heru KOKO AJAN imetyksen aikana vaan tällä tavalla sykäyksittäin?

Tuleeko maitoa myös silloin kun herumista ei tunne?

PItäisikö maidon tulon ylipäätään " tuntua" ?

Olen hirveän epävarma tästä imetyksestä johtuen siitä,että esikoisen kanssa en päässyt koskaan täysimetykselle,maitoa ei vain tullut.Nyt maitoa sentään tulee,mutta riittääkö se vauvalle :(Kommentit (3)

Vierailija

Tutustu imetystukilistan kotisivuihin! Ehkä olet käynytkin: http://www.imetystukilista.net/Siellä FAQ-osiossa on tietoa maidon riittävyydestä ja maidontuotannon lisäämisestä. Kannattaa kokeilla erilaisia keinoja, tiheää lypsämistä (jos vain jaksaa) ja imettämistä (kuten olet tehnytkin), itselläni ihan oikeasti toimii hyvin Weledan Stilltee, kun laitan kaksi pussia termarilliseen vettä ja juon päivän mittaan. Olen myös huomannut, että jos tietoisesti rentudun kun aloitan imettämisen, maito heruu ainakin nopeammin.Painonnousu tuntuu vähän vähäiseltä, mutta en uskalla ottaa kantaa siihen, saako vauva tarpeeksi maitoa. Neuvolassa kyllä syynätään painoa tarkkaan, joten puuttuvat varmaan asiaan, jos paino nousee ihan liian hitaasti. Muutamia huomioita kuitenkin:- Maito tosiaankin heruu sykäyksittäin, ei tasaisesti. Heruminen joskus/joillakin ihmisillä tuntuu, joskus taas ei. Maidon tulo ei siis välttämättä tunnu miltään.

- Samoin rintojen täysiltä/tyhjiltä tuntuminen ei kerro maidon riittävyydestä. Tyhjiltä tuntuvista rukkasista voi irrota ihan hyvin maitoa.

- Vauvan nieleskelystä voi (mielestäni) aika hyvin päätellä, tuleeko maitoa ja paljonko. Ainahan se ei ole sellaista selkeää ' klunk klunk' -nieleskelyä, mutta kyllä sen kuitenkin havaitsee.Meidän poika ei myöskään juo pullosta, teki sellaisen päätöksen 3kk iässä, vaikka aiemmin oli pulloakin saanut ja huolinut. Mikään ei auta, kun ei niin ei. Tarvittaessa ollaan hörppyytetty maitoa ensilusikasta.Tsemppiä! :)

Vierailija

ja perustyytyväinen, ei varmaankaan ole syytä huoleen.Meidän tytöllä on ollut samansuuntaista kasvua. Neuvolan th on tyrkyttänyt meille alusta lähtien korvikkeita, mutta en ole halunnut niitä antaa, kun tyttö vaikuttaa tyytyväiseltä oloonsa. Neuvolan käyrät poikkeavat esim. WHO:n käyristä yläkanttiin, eli hoikempien vauvojen kasvut näyttävät aika hurjilta suomalaisilla käyrillä.Meidän 5kk (6,3kg) neuvolassa lääkäri totesi, ettei ole syytä huoleen. Totesi, että joidenkin korvikeruokittujen vauvojen roima ylipaino on suurempi terveydellinen riski ja ongelma!On ihan normaalia, etteivät rinnat tunnu täysiltä päivän imetysten välissä. Taitaa olla pääsääntöisesti niin, että tyhjemmistä rinnoista tulee rasvaisempaa maitoa kuin täysistä. Eli laatu korvaa määrän ;-) Minulla muuten Vauvanilo -tee lisäsi selkeästi maidontuotantoa. Vauva vaan ei ollut yhtä iloinen kuin äiti suihkuavista rinnoista, joten lopetin juomisen. Oli tottunut hillitympään palveluun ;-)Jos imetystukilistan sivuilta löytyvät määritelmät vauvan riittävästä maidon saannista täyttyvät (pissavaipat ym.) ja imetät lapsentahtisesti, en olisi huolissani.Jos kaikki on vauvan kannalta kunnossa, en huolehtisi painon noususta, vaan nauttisin vauva-arjesta. Itsellä meni alku huolehtiessa, kun th huokaili meidän käyrille. Nyt viis veisaan hänen kommenteistaan.

tammamma ja nuppu 5,5kk

Uusimmat

Suosituimmat