Steiner koulu

Vierailija

Heippa, onko sinulla tai perheelläsi kokemusta steiner koulusta ? ovatko lapset tykänneet, onko jonkun tuttava perheen lapset siellä ? huonot ja hyvät puolet ? Käytiin miehen kanssa vanhempain seminaarissa Helsingin Steiner koulussa ja kuulosti tosi kivalta..

Kommentit (11)

Vierailija

yksi tykkäsi, toiset eivät. Siis näistä lapsista. Kukaan ei kirjoittanut ylioppilaaksi 12 vuodessa, kuten tuolloin oli tapana, vaan kaikilla meni kauemmin. Osa siirtyi lukioon tavalliseen kouluun, koska päätteli jo etukäteen, etteivät kirjoitukset tule sillä menetelmällä onnistumaan.Tuo joka tykkäsi on sitä mieltä, että siellä on sallivampi ilmapiiri " erikoisuuksia ja erilaisuutta" kohtaan.

Vierailija

Steiner-koulussa käyviä lapsia. Siksi omat kaverini olivatkin yleensä luokkakavereitani Steiner-koulusta. En oikein päässyt pihapiirin lasten juttuihin ja oli kamalaa, kun aina kysyttiin, onko teillä ollut jo tämä tai tämä asia matikassa.Pahinta kuitenkin oli, että vieraat aikuiset saattoivat alkaa kauhistelemaan, minulle, lapselle, miten hirveää koulua kävin ja siellä ei varmaan opeteta matematiikkaa, ja siell varmaan palvotaan vieraita jumalia, käytetään huumeita, se on varmaan eliittikoulu, jonka tarkoitus on erottaa rikkaat rahvaista... mitä kummallisempia juttuja.Minusta nimenomaan tämä on kääntynyt elämässäni suureksi vahvuudeksi. Väitän, että olen keskimääräistä suvaitsevaisempi ja ymmärrän oman koulukokemukseni takia, miltä erilaisista syrjityistä vähemmistöistä tuntuu jatkuvien, usein perusteettomien ennakkoluulojen parissa.

Vierailija

tykkäsi siitä ja sai hyviä kavereita. kirjoitukset menivät yllättävän huonosti, verrattuna todistuksen arvosanoihin.opiskeluelämään sillä on ollut vähän vaikea tottua, kun ei ole omaa luokkaa.. :)

Vierailija

Molemmat lapseni ovat lukeneet kolmea kieltä tähän ikään mennessä, ovat 13 ja 11v, kädentaitoihin on paljon painotettu ja se on minusta hienoa. Ruoka on luomua ja paikan päällä tehtyä. Opettajat paneutuvat oppilaisiin yksilöinä, eivät kuin massana. Koulun ja kodin välillä on paljon yhteistyötä ja opettajat ja muut vanhemmat tulevat tutuiksi. Lapset tekevät läksynsä tunnollisesti ja kun nuorempi toi koulusta viestiä, että kielivihko pitäisi tehdä uudestaan kun se on huonossa kunnossa, oli jo opettaja ehtinyt soittaa vanhemmille ja kertoa asiasta.En vaihtaisi pois. No jaa, on niitä huonojakin puolia tietysti. Talkoita ja vanhempainiltoja ja varainkeruuta on enemmän kuin peruskoulussa, mutta toisaalta se lisää sitä että vanhemmat ovat osana lastensa kouluelämää. Lisäksi me joudumme kuljettamaan lapset koska jos he kulkisivat bussilla, joutuisivat käyttämään kahta bussia ja odotusajat olisivat kohtuuttomat.

Vierailija

Todennäköisesti laitamme lapset sinne. Itse olen tuntenut koulunkäynnin pienenä aika ahdistavana, ja etenkin matikka ja englanti olivat kompastuskiviä ja silloiset opettajat eivät ainakaan osanneet kannustaa tai olla ymmärtäväisiä, vaan vietin monta unetonta yötä..

Vierailija

Koulu on tosiaan 12. vuotinen yhtenäiskoulu ja 13. luokka on varattu ylioppilaiskirjoituksiin valmistautumiseen. Eli kaikki käyvät lukiota neljä vuotta Steiner-koulussa.Minusta oli hyvä koulu, vanhemmat aktiivisesti mukana lasten koulunkäynnissä, koulukiusaamiseen puututtiin aina heti eikä sellaista siedetty. Humanististen aineiden opetus oli hyvää, kieliä opiskeltiin paljon ja puhun nykyään neljää vierasta kieltä sujuvasti. Koulussa satsattiin ainakin minun aikana paljon esiintymiseen. En ole koskaan jännittänyt puheenvuoroja isoissa tilaisuuksissa tms.Jotkut opettajat olivat vähän hörhöjä. Antroposofinen elämäntapa on koulupedagogiikan perusta, mutta sitä ei opeteta lapsille. Silti se paistoi joidenkin opettajien jutuista. Osa oli käsittääkseni ihan " tavallisia" opettajia ilman mitään erityistä suhdetta Steiner-juttuihin.Kirjoitin Magnan paperit, opiskelin yliopistossa kiitettävin arvosanoin ja olen oman alani vaativissa töissä. En ole vilä varma, laitanko oman lapseni steineriin. Koulu oli hyvä, mutta nin on varmaan muutkin koulut.Vierailija

Ensimmäisenä mieleen tulee se, että joutui kiusatuksi kotinaapurustossa, kun oli " erilaisessa" koulussa. Kiusaaminen oli rankkaa ja jätti syviä arpia aikuisiälle asti.Vanhemmat osallistuivat paljon koulun toimintaan, jonka vuoksi myös koki kiusaamista. Ehkä enemmän vanhemmista kuin koulusta johtuen...Vaihtoi tavalliseen lukioon, joka aiheutti suuria vaikeuksia, koska muut olivat paljon edellä esim. kemiassa, fysiikassa ja matematiikassa. Äidinkielessä steinerit pärjäsivät, samoin muissa kielissä.Muuten kai ihan suht koht myönteinen kokemus, mutta ei laittaisi kuulemma omia lapsiaan steinerkouluun.

Vierailija

Tee haku viikon takaiseen keskusteluun aiheesta. Siellä tuli paljon enemmän kritiikkiäOlethan tietoinen, että Steiner-pedagogia perustuu antroposifiseen elämänkatsomukseen? Se on minusta pelkkää huuhaata (vrt. scientologia). Tätä ei tietenkään mainosteta, mutta taustalla tämä jyllää koko toiminnassa.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat