Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Oksennustaudin tartunta-aika

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Meidän tytöllä alkoi aamulla oksennustauti. Olisin kiitollinen jos joku voisi kertoa kauanko suunnilleen on tartunta-aika ja kaunko yleensä kestää? Meidän perheessä ei oksennustautia ole ollut piiitkiin aikoihin niin en muista oikein.

Ei tässä muuta hätää, mutta perjantaina olisi lähtö matkalle jonne liputkin on jo ostettu.. Niin rupesi mietityttämään että keretäänkö siihen mennessä sairastaa tauti pois vai pitääköhän jättää lähtemättä :(

Kommentit (5)

Vierailija

Paras ennaltaehkäisy lie käsinen jatkuva peseminen, eli heti jos käsittelee sairastunutta lasta, hänen ruokailutarvikkeita, pyykkiä tai oikeastaan ihan mitä vaan, vessan hanojen jatkuva peseminen ja ovenkahvojen peseminen mutta en tiedä onnistuuko edes tuolla välttämään tartuntaa. Meillä tuuletetaan myös innolla, tulee ainakin parempi olo siitä, en tiedä auttaako tartunta-asiassa....Normaalistikai sairaus menee ohi n 1vrk.ssa, aikuisilla voi olla rankempi ja pidempikin, Osmosal auttaa palautumisessa, jos lapsessa kuivumisen merkkejä tai velttoutta heti tankattava (hiukan vettä joka 5.min) tai lääkäriin yhteyttä.

Vierailija

Aikaisemminkin on yleensä sairastanut vain pari päivää, tosin vähäruokainen on ollut sitten taudin jälkeen. Minä aloitin heti hysteerisen siivoamisen ja käsien pesemisen, lisäksi meillä on antiseptistä käsigeeliä. Muuten en ole jaksanut niin kamalasti tsempata, mutta nyt meillä oli alle 3kk vauva ja halusin viimeiseen saakka välttää tartunnan. Ja toisaalta jos itsekin olisin ollut kovin heikkona niin kukahan olis lapset hoitanut ja vauvan imettänyt...Joko varotoimet auttoivat tai sitten muuten vain säästyimme muut taudilta. Vaikea vaan sanoa esikoiselle että älä nyt kamalasti suukottele vauvaa, ettei tartu, eihän tuon ikäinen sitä vielä muista.

Vierailija

Käsitykseni mukaan oksennustauti tarttuu parhaiten pisaratartunnalla, eli silloin kun toinen oksentaa tai jo hiukan sitä ennen, ja itämisaika olisi korkeintaan 3vrk.

Mutta huomatkaa, että kuolleilta pinnoilta tauti voi tarttua vielä 2viikkoa sairastumisen jälkeen, eli jos vaikka lapsi pistää lelun suuhun siitä tauti voi tarttua vielä paljon pidempään. Lelut siis pesuun jos vieraita on tulossa kahden seuraavan viikon aikana. Tai sitten vierailua siirtämään.

Meillä aina 2 viikon karenssi aika vierailuissa sairastumisen jälkeen, mutta ulkona saavat tavata muita heti kun tauti on oireeton, silloinhan lapset on vietävä tarhaankin.

Vierailija

Heippa. Meillä alkoi pojalla (1v7kk) myös tänään oksennustauti. Sitä on kuulemma tosi paljon liikenteessä. Mutta siitä tartunnasta...poitsu oli viikonloppuna hoidossa jossa oli sitten vatsatautipöpö. Eli itämisaika ei kait ole kovin pitkä ja ohikin pitäisi mennä aika pian...parissa päivässä. Ehkä ei kannata matkaa vielä perua, ainakaan lapsen oksennustaudin takia. Se vaan tarttuu niin hitsin helposti, että kaataa varmaan vanhemmatkin petiin. Pikaisia paranemisia teille.

Vierailija

Moi!Tultiin laivalta Hki-Tukholma-Hki perjantaina ja poika alkoi oksentamaan illalla noin klo 18.oo(vuos ja 2kk)kuumetta ei tullut. yöllä sitten noin neljän aikaan aloin minä oksentamaan. Meillä kesti noin pari päivää ja vieläkin on vatsa löysänä. Hmm ehkä kerkiitte sairastamaan ennen matkaa, toivottavasti, koska mikään ei pysy sisällä 10minuuttia kauempaa ja kova vatsakipu. Nii meitä oli reissussa 3 ja kaikki saatiin vatsatauti =( Luultavasti sieltä laivalta!

Uusimmat

Suosituimmat