kengistä ja jalan koosta?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

kyselin jo aiemmin käytetyistä kengistä mutta vielä kiinnostaisi että minkä kokoisia/mittaisia jalkoja on teidän 1 ja 1.5vuotiailla pojilla? tuolla huutonetissä nuita kenkiä on paljon myynnissä,osa aika kulahtaneenkin näköisiä mutta jotkut kai vielä ihan käyttökelpoisia,merkeissäkin taitaa olla koko eroja.onko kuoman kengät huonoja lapsen jalalle?

Kommentit (9)

Vierailija

..on piirtää lapsen jalasta ohuelle pahville kuva ja leikata se mukaan kenkäostoksille. Jos ei ole tietoa kengän mallin sopivuudesta lapsen jalkaan, niin en kyllä lähtisi huutonetistä ostamaan.. meillä ainakin on tullut hutiostoja kenkien suhteen ennekuin ymmärsin että kenkiä ei kannata ostaa ennekuin juuri ennen kuin niitä tarvitaan ja sitten vähintään se pahvimuotti kenkäostoilla mukana, mieluummin vielä LISÄKSI poikakin tai ainakin vaihto-oikeus jos ei ole.Kuomat ei varmastikaan sovi joka jalkaan kun ovat aika leveää mallia. Meillä on Kuoma Crosserit missä on tarrakiinnitys ja näyttävät ulospäin malliltaan olevan samantyyppiset kuin nuo Vikingit sun muut.. ne ovat olleet todella hyvät, istuu jalkaan kuin valetut kun taas monet muut ovat liian kapeaa mallia. Ovat tosi lämpöiset eivätkä taatusti linttaan astutut. Tavallisista Kuomista ei ole kokemusta.Eli jalan mukaan kannattaa kengät ostaa, kenelle sopii mikäkin parhaiten :-) Meillä on tänä talevena kengännumero 25, ikää 1v 10kk.

Vierailija

myös merkistä ja mallista riippuen!

Meillä oli alkusyksystä 24 putkikuomat, ja kun ne jäi pieneksi ostin 25 tarrakuomat. Ihmetys oli suuri, kun niissä oli 3 mm kokoeroa!!Nyt poika 2 v ja koko noin 25-26, merkistä ja mallista riippuen.

Vierailija

Meillä on kolmannet putkikuomat menossa, pesty on jokainen pari, jotkut montakin kertaa. Eivät ole linttaan astutut. Lähipiiriin kuuluva ortopedi vielä vahtii haukkana kenkäostoksiani...Eipa nuo huopatossutkaan aikanaan kovin jalanmukaisesti muotoillut ollet enkä ole niiden kuullut traumoja aiheuttaneen.Mulla on itsellänikin putkikuomat mökillä ja pidän niitä kätevinä ja lämpöisinä. Nahkakengät ovat pakkasella kylmät ja useimpien varsi on lyhyt eli sukkaan menee leikkiessä lunta.

melba:

Lainaus:
Kuomat ovat erittäin yleiset kengät, jotka ovat kevyet ja lämpimät, mutta siihen niiden hyvät puolet sitten loppuvatkin. En ostaisi niitä missään nimessä alle 3-vuotiaalle lapselle enkä sitä vanhemmallekaan ainakaan ainoiksi talvikengiksi. Kuomia ei saa kiristettyä mitenkään jalkaan ja ei tarvitse kuin vaikka jossain kauppakeskuksessa katsella että miten lapset kävelevät linttaan astuen Kuomilla, niin tajuaa, että ne eivät ole terveelliset.Säästäkää hyvät ihmiset jostain muusta kuin kengistä. Harmittaa kun lapsilla on tän kauden Reimatecit päällä ja jalassa linttaan astutut Kuomat. Mieluummin Sepplän haalari + kunnolliset nahkaiset ja nauhalliset kengät. Tai vaikka jos rahasta tekee tiukkaa, niin käytetty haalari ja hyväkuntoiset nahkaiset nauhalliset käytetyt kengät.
Vierailija

meillä on ollut käytössä kavatin talvikengät, joissa on aika matala varsi ja itsekin vähän emmin että mitenköhän käy hangessa möyriessä.. Kertaakaan ei ole lumi sisään tullut kun haalarin lahje on viritetty kumilenksulla kiinni. Ovat ihanan lämpöiset ja varmasti yhtä helpot pukea kuin kuomat!

Vierailija

tosin meillä on tyttö. Ikää 1v10kk ja käytössa koko22! Muuten ihan normaalin kokoinen neiti, jalka vaan on pieni! Ja kyllä viimeeksi viikonloppuna tarkastin kengän sopivuuden ;o)

Vierailija

Tytär pari viikkoa yli 2v ja kengänkoko nyt 25 ja tasan vuosi sitten se oli 20 :o Virheestä oppineena en tänä talvena yrittänyt hamstrata alekenkiä ensi talveksi..

Vierailija

Jos taas on jalkaongelmia, kannattaa konsultoida lastenortopedia.Kulahtaneita käytettyjä kenkiä en ostaisi. Tosin esim oman lapseni pieneksi jääneitä kenkiä ostaisin. Meillä kun on välillä kenkiä ehditty pitää 2-5 kertaa, kun jäävät pieniksi eli eivät ole vielä ehtineen muokkautua kenenkään jalan mukaisiksi.Terve jalka ei tarvitse erityistukea tms erityisominaisuuksia kuin joissakin urheilulajeissa tai erityistilanteissa (vuoristovaellus tms jossa itsekin haluaisit erikoiskengät).Hyviin kenkiin kannattaa saatsata.

Vierailija

Ei lapsen kenkiä voi kokonumeron perusteella ostaa eikä varsinkaan toisten lasten kengän koon perusteella. Lapsen oman jalan mitta + 1,5 cm on oikea koko. Lisäksi valintaan tulee vaikuttaa lesti.Kuvaavaa on, että meidän pojalla oli kengät kokoa 26 1,5 v iässä, veikkaanpa, et suurimmalla osalla aika paljon pienemmät, mutta jos olisin keskiverron mukaan ostanut, niin varpaat olis olleet 2 cm lytyssä.Kuomat ovat erittäin yleiset kengät, jotka ovat kevyet ja lämpimät, mutta siihen niiden hyvät puolet sitten loppuvatkin. En ostaisi niitä missään nimessä alle 3-vuotiaalle lapselle enkä sitä vanhemmallekaan ainakaan ainoiksi talvikengiksi. Kuomia ei saa kiristettyä mitenkään jalkaan ja ei tarvitse kuin vaikka jossain kauppakeskuksessa katsella että miten lapset kävelevät linttaan astuen Kuomilla, niin tajuaa, että ne eivät ole terveelliset.Säästäkää hyvät ihmiset jostain muusta kuin kengistä. Harmittaa kun lapsilla on tän kauden Reimatecit päällä ja jalassa linttaan astutut Kuomat. Mieluummin Sepplän haalari + kunnolliset nahkaiset ja nauhalliset kengät. Tai vaikka jos rahasta tekee tiukkaa, niin käytetty haalari ja hyväkuntoiset nahkaiset nauhalliset käytetyt kengät.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat