turvaistuimen asennus lyhyisiin vöihin, apua!

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Meillä on Anttilan turvaistuin, joka pitäisi saada 9 kk vauvalle käyttöön auton takapenkille, jossa on lyhyet turvavyöt. Selkä meno suuntaan asennettuna vauva ei " makaa" vaan istuu vaikka istuin on koppa-asennossa(istuin kallistuu liikaa liian lyhyiden vöiden vuoksi). Kyseinen istuin on tarkoitettu 0-4- vuotiaaksi. Ohjeessa sanotaan, että istumen voi asentaa kasvot menosuuntaan alkaen 9 kk mutta eikö pienet niskat ole silloin vaarassa jos sattuu kolari?! Voiko turvavöitä pidentää jollain? Vauva ei meinaa enää vauvakaukaloon mahtua niin olisi tuo isompi istuin tarkoitus ottaa hänelle käyttöön. Kaivataan kovasti neuvoja!

Kommentit (10)

Vierailija

Usein noissa halvemmissa käsketään istuimen rakenteen/kestokyvyn tm. vuoksi kääntämään istuin kasvot menosuuntaan-asentoon, kun vauva painaa n. 10kg. Tämä ei kuitenkaan ole lapselle turvallista, koska alle 3v. lasten pitäisi istua autossa selkä menosuuntaan.En usko, että turvavyötä pystyy pidentämään :( Mikäli haluat, että vauvasi kulkee selkä menosuuntaan, ainut vaihtoehto on ehkä myydä tuo istuin pois ja ostaa toinen tilalle. Suosittelen myös, että kokeilette samalla ennen ostopäätöstä, että istuin sopii autoonne+vöihin. Meillä on myös lyhyet vyöt autossa ja istuimemme on Brio Zento. Vielä vähän aikaa sitten sitä sai hiukan päälle 200e mm. vauvattaresta.Toivottavasti saatte ratkaistua asian! :)

Vierailija

teillä on edessä turvaistuimen vaihto. Tuossa Anttilan turvaistuimessa ei saa istua selkämenosuuntaan kuin 9 kg:n asti. Itsekin katsoin muutama kuukausi sitten että ompas halpaturvaistuin tuon voisi ostaa isovanhempien autoon, mutta kun tarkemmin katsoin tietoja totesin että ei siinä yli vuoden ikäinen voi istua selkämenosuuntaan, joten ei tullut meille sitä istuinta. Jos siis teillä sama istuin.

Vierailija

Ostin siskolta vaajaa vuoden vanhan turvaistuimen joka on tarkoitettu vanhemmille lapsille ja siinä tuli matkassa jatkopala ja kyllä on turvallinen. Oli testien pras sinä vuonna. Merkiltään Graco. Ja istuimen saa laitettua molempiin suuntiin mutta selkä menosuuntaan kai on turvallisin.

Vierailija

Heips!

Asiaan sen paremmin vihkiytyneenä muistaisin katselleeni Kuningaskuluttaja ohjelmaa tuossa puolisen vuotta sitten. Kyseisessä ohjelmassa tutustuttiin pienen vauvan perheen elämään ja rahan kulutukseen yms...Oli sitten puhetta siitä,että autossa oli ollut liian lyhyet vyöt, uuden vaihdattaminen oli maksanut muistaakseni n.50e?!? Eli kysäise asiaa joltain liikkeeltä, joka myy teidän automerkkiänne, ei nyt mitään ihan hirvittävän hintaista sentään.....Vierailija

Esim. Brio Zento, Britax Nordic Secura jne. (näitä on vaikka kuinka paljon). Yleensähän selkä menosuuntaan istuimien kiinnitykseen riittää tosi lyhyet vyöt (toisin kuin kaukaloissa).Jos nyt haluatte välttämättä pitää vanhan istuimen, niin Helsingissä on Kannelmäessä Turvavyö Oy - niminen firma, joka tekee näitä turvavyömuutoksia.

Vierailija

Nimittäin turvavyön vaihto pidempään. Jotenkin sitä vain on tottunut siihen, että kaikki autoihin liittyvä huolto ja vastaavat toiminnot maksaa hirmusti. Ehkä merkkikohtaista silti tämäkin, kai varaosien hinnat muutenkin on merkkikohtaisia.t. frilla

Vierailija

ainakaan mitään jatkokappaleita ei ole myynnissä, turvallisuussyistä. Ehkä autoliikkeessä voisi vaihdattaa kokonaan uuden, pidemmän turvavyön, mutta maksaa varmasti aika lailla.Suositus on, että lapsi istuisi mahdollisimman pitkään selkä menosuuntaan.Turvallisin ratkaisu lienee uuden istuimen ostaminen. Ja tosiaan niin, että kokeilee ennen ostoa kiinnityksen sekä selkä- että kasvot menosuuntaan, jotta istuin varmasti sopii omaan autoon.Nuo turvavyöt on kyllä hassu juttu, meillä isossa autossa (volvo s80) takapenkin vyö riittää juuri ja juuri turvakaukalon kiinnittämiseen, kun taas paljon pienemmässä meganessa vöissä on mittaa vaikka kuinka. Jotenkin luulisi, että olisi toisinpäin... :)t. frilla

Vierailija

" Jatkopätkiä" turvavöihin on ilmeisesti joskus ollut myynnissä, mutta nykyään ei enää saa myydä. Eivät kai ole kuitenkaan niin turvallisia kuin pitäisi. Selvitimme itse asiaa viime syksynä ja tuo oli lopputulos.Eli vaihtoehtoina turvavyön vaihto tai uusi istuin.t. frilla

Vierailija

Sitä vaan että olen jostain kuullut,että sais ostettua jatko pätkän tohon turvavyöhön. Sama ongelma itselläkin kohta edessä,kun mummin autossa liian lyhkänen vyö :) Kohta kesä ja mökillä vain yksi auto käytössä.

Vierailija

Viimesin tieto tästä jatkopätkästä on että volvoliikkeet ainakin myy näitä ja ovat kuulema turvallisia. Eivät muuten saisi myydä niitä. Aika usein ostetaan koska uusissa volvoissa esim.liian lyhkäset vyöt.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat