Sitkeä Sammas

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Tyttö kohta neljä kuukautta ja sammas, peite kielen päällä ollut todella pitkään. Ensin pitkä " sitruunemehu-kuuri" ja nyt käytetty jo saatu lääkekin, mutta sammas on ja pysyy. Onko kellään muuta hoitoa/kikkaa ehdottaa?

Sivut

Kommentit (23)

Vierailija

mutta voisi ajatella että oma gefilus, asidofilus ym tuotteiden käyttö voisi parantaa omaa vastustuskykyä ja tasapainottaa elimistöä, ja kuulemma jos esim itsellä hiivasyndrooma, tai sitkeä hiiva alapäässä, niin se kuuluisa wishyn, tällä kertaa juonti, voisi auttaa...

Kun siis noi hiivat ja sienet sukulaisia keskenään...

Vierailija

ei autanut pimafucin, tuli heti takaisin kun kuuri loppui, ei puolukka, mutta wishy-vedellä saatiin sammas pois, neuvola-täti suositteli tätä , ja hyvin tepsi, annoin ruiskulla 1/2-1 ml aina syönnin jälkeen, sammas lähti pois ,eikä tullu tenää takaisin.

Vierailija

Ja ei tätä voi olla huomaamatta. nännit on aivan haavoilla ja märkivätkin välillä. Ja se kipu... tähtiä näkyy imettäessä ja hiki nousee pintaan. Tuska on aivan järkyttävä!Pojalta sammas lähti jo pois ja nyt sitten sai sen minulta takaisin. Asiaa ei ainakaan helpota menossa oleva ab-kuuri pojalla ja jatkuvassa käytössä oleva pulmicort.Onko kenelläkään vikkiä, millä saisi rinnoista hiivan pois?

Vierailija

suuhan voi tulla tosi kipeeksi sammaksesta, vauvat voi kieltätyä syömästä.

No mitään lääkkeitä ei ikinä saa laittaa ruiskulla suoraan nieluun, voi vetäistä sen henkeen kun ei voi itse hallita nielemistä, aina poskeen tai kieln päälle, eikä varsinkaan sitä dactarin ora-geeliä, kun on tarkoitus ettei sitä ollenkaan nielisi, vaan että vaikuttaisi paikallisesti suussa siihen sammakseen ...Vielä noista jos päivystykessä sanotaan ettei ole tarvetta tulla ja itse on huolissaan lapsen voinnista, varsinkin ripuli/oksennus taudeissa voi vointi äkkiä mennä huonoksi ja lapsi kuivua, niin kannattaa vaan mennä soittamatta sinne päivystykseen, eivät voi käännyttää ketään sieltä pois!Mieluummin menee" turhaan" lääkäriin, kun liian myöhään.

Vierailija

Loka06:

Lainaus:


Sitruunamehua käytettiin ihan neuvolasta saadun vinkin mukaan, mutta se ei auttanut. Puolukkaa ajattelin nyt kokeilla.Vichystä myös kysyin, kun oli lukenut, että se voisi auttaa, mutta neuvolan täti sanoi, että sitä ei kyllä käyttäisi, koska sisältää suolaa..Miten Rela-tippoja käytitte, useampi kerta päivässä tippa vai kielen päälle jollain levitettynä?
Annoimme ihan ohjeen mukaan viisi tippaa päivässä. Ihan lusikalla vaan.

Mutta siis annoimme vatsan takia. En tiennyt, että vaikuttaa myös sammakseen.

Vierailija

vauvan kieli on tulee kipeäksi, ja se aiheuttaa itkuisuutta.

Sammas voi mennä myös pahimmassa tapauksessa nieluun, jolloin lapsen on hankala tai mahdotonta syödä. Se on jo vaarallista.

Sen vuoksi kannattaa puuttua sammakseen heti sitä ilmestyessä.

Meidän neuvolantäti ei neuvonut mitenkään tässä sammasasiassa ja sitä kerkesi olla varmaan vauvalla jonku tovin, ennnenkuin eräs toinen äiti valisti minua asiasta. En uutena äitinä siitä tiennyt.

Mm. tämän takia en luota neuvolaan juuri yhtään. Mielummin vien suoraan lääkärille ja jos oikein mietityttää, niin vaikka yksityiselle.

Vierailija

Se on hyvin mahdollista, varsinkin, jos jatkuu pitkään sammaskierre. Rinnat pitäisi myös hoitaa Daktarinilla ja liivit pestä vähintään 60, mieluummin 90 asteessa. Tietysti, jos ei ole mitään oireita (kutinaa, hilseilyä) niin ehkei niissä sitten mitään ole.

Vierailija

Sitruunamehua käytettiin ihan neuvolasta saadun vinkin mukaan, mutta se ei auttanut. Puolukkaa ajattelin nyt kokeilla.Vichystä myös kysyin, kun oli lukenut, että se voisi auttaa, mutta neuvolan täti sanoi, että sitä ei kyllä käyttäisi, koska sisältää suolaa..Miten Rela-tippoja käytitte, useampi kerta päivässä tippa vai kielen päälle jollain levitettynä?

Vierailija

mamarin: kiitos muuten tuosta vinkistä, että tutit vaihdettava kokonaan uusiin! Sain terveyskeskuksesta ohjeeksi vain keittää tutit...Vauvamme ei ole syönyt muuta kuin perunaa,porkkanaa ja ruusunmarjaa sekä rintamaitoa. En uskoettä näistä mikään värjäisi kieltä noin tummaksi. Olen nyt seuraillut kielen väriä ja nyt on tumman harmaa..sinisyys kadonnut oikeastaan kokonaan. Lapsella on myös kuumetta.

Vierailija

ja pahaksi äitynyt sammashan se oli! poika oli jo hyvin itkuinen eikä maito enää maistunut...

Saatiin Daktarin-kuuri. Aika tököttiä on ja lapsi yökkäilee kun sitä laittaa mutta toivottavasti se tästä...Ihme etteivät olleet neuvolassa jo huomanneet, kun siellä kuitenkin rampataan väh. kerran kuussa!Vierailija

Ei lähtenyt sitruunalla, eikä puolukalla. Lopulta oli peitteet jo vihreitä, kun niin pahaksi äityi. RELA-tipoilla saatiin sammas pois. Ja aina imetyksen jälkeen tosiaan huuhdottiin vedellä suu.Nyt on tullut taas sammasta astmalääkkeistä (ikää nyt 9kk). Relat + sitruunamehu hävitti mokoman vaivan muutamassa päivässä.Esikoisella ja kolmosella auttoi vauvana puolukka ja kakkonen sai daktarin-kuurin, mutta vasta puolukka vei sammaksen mennessään.Nuo relat on ollut kyllä aika tehokkaita.

Vierailija

nyt uteliaisuudesta...voiko siis sammas olla myös eriväristä?? Kun soitin tänään neuvolaan,sillä 5kk vauvallamme on kielen päällä mielestäni jotain peitettä ja sinertävän harmaata sellaista hyvin tummaa...

sanoivat neuvolasta ettei sammas oikein ole muun väristä kuin vaaleaa?!

Mietti hetken jotain punajäkälää(?), mutta sitten sanoi sitä olevan enemmänkin aikuisilla kuin pienillä lapsilla... ei saatu muuta ohjetta kuin seurailla kieltä.Soitan nyt kyllä lääkäriin, jos onkin jotain sientä!

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat