Kuoma talvinilkkurit vai -saapat?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Onko nilkkurit liian lyhyellä varrella?

Kokemuksia kiitos!

Kommentit (6)

Vierailija

Meillä oli tytöllä yhtenä talvena nuo Kuoman crosserit, eli tarralla kiristettävät. Mielestäni niissä oli kyllä varsi likimain yhtä pitkä kuin putkimalleissa, eli siinä mielessä ei mitään ongelmaa.Tytöllä on muuten nyt yks malli Vikingin goretexeistä, ja niissä on kyllä lyhyempi varsi, mutta eipä mene lumi niistäkään kenkiin, kun haalarin lenksut on paikoillaan.

Vierailija

Kysymykseni oli, että onko näissä tarrallisissa nilkureissa varren korkeus riittävä myös lumessa? Että pysykö lahkeet kunnolla päällä? Kokemuksia näistä?

Vierailija

Uskoisin että pienellä kyllä ne nilkkurit ovat liian matalat helposti. Riippuu varmaan vähän myös haalarin lahkeistakin...Ja mitä tuohon nilkan tukemiseen tulee, niin kyllä ovat ihan oikeasti huonot nuo putkikuomat ja monet muutkin Kuomat sillä ne eivät täytä hyvän kengän kriteereitä. (Mun ei pitänyt mennä tähän aiheeseen tässä ketjussa, mut kun täällä oli taas päinvastaista tietoa, niin pitipä nyt taas avata kirjallinen arkkuni...). Esimerkiksi kantakapit eivät ole kunnolliset.Ja mitä lapsen elämään tulee, niin niiden elämähän on melkein yhtä vaellusta eli muhkuraisessa maastossa kulkemista päivästä toiseen päiväkodin pihalla tai milloin missäkin. Lisäksi en lähtisi vertaamaan aikuisten ja lasten jalkoja ollenkaan, sillä lapsen jalka muovautuu aina 18 vuoden ikään asti voimakkaasti. Lisäksi pitää vielä mainita, että kun lapsen jalka on kengässä se nousee ikäänkuin " korokkeelle" , oisko pohja peräti 2 cm??? ja jos nilkkaa tukevia osia ei ole (ja lapsen nivelet ja nivelsiteet ovat vielä löysemmät kuin aikuisella) niin se on vähän sama kuin aikuinen laitettaisiin kävelemään vaikka 5 cm korkokengillä muhkuraiseeen maastoon, jossa ei ole edes sitä kunnon kantakappia eli olis vaikka sellaiset avokantaiset sandaalit korolla.Jokainen toki tehköön niin kuin itse haluaa, mutta minä en lapselleni ainakaan jokapäiväiseen käyttöön ostaisi Kuomia, enkä myöskään lenkkareita. Alle 3-vuotiaalle en ostaisi ollenkaan ja sen jälkeenkin vain ajoittaiseen käyttöön.

Vierailija

Uskaltaudun vastaamaan vaikken mikään Kuoma-fani olekaan. Kuomia on minusta kolmea sorttia eli putkivarsisaapasta, sitten saapasta, jossa on tarrat ja sitten tarrallista nilkkurimaista kenkää.

Vierailija

meillä koko kävelyaika (3 v) käytetty talvella putkikuomia. Helpot vetäistä jalkaan, toimii hangessa, konepestävät, lämpöiset. Mitä muuta voi lapsen kengiltä toivoa?Tiedän, moni vetoaasiihen, etteivät tue nilkkaa jne. Eihän terve lapsen jalka erityistukea tarvitse kuin erityistilanteissa eli silloin, kun itsekin pukisit vuoristoon vaelluskengät tms.Meillä on mökillä putkikuomat koko porukalla. Muista vain ottaa riittävän reilu koko. 2 reilua sukkaa mahduttava. Itselleni ostin 2 numeroa suuremman kengän kuin normaalisti käytän. Liian pieni kuoma on kylmä!!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat