Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Eskarilaisen väkivaltaisuus

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Onko kellään kokemusta/vinkkejä antaa seuraavanlaisesta tilanteesta:Eskari-ikäinen poikani käyttäytyy suuttuessaan välillä hyvin väkivaltaisesti (lyö, potkii, kiroilee jne). On isokokoinen joten alkaa olla voimaakin otteissa. Uhkailee myös sanallisesti " jos ette tottele saatte turpiin/ lyön" -tyyliin jne.Olemme suht tuore uusperhe (uusi mies ollut kuvioissa reilun vuoden) ja uskon että pojan paha olo liittyy eroon/ uuteen mieheen ja niihin tuntisiin joita se hänessä aiheuttaa. Eli ei pysty kanavoimaan pelkojaan jne. vaan se ilmenee näin.Kuitenkin pitää selvästi uudesta miehestäni ja tulee toimeen, paitsi sitten kun suututtaa. On myös tietty mustasukkainen minusta, mikä on toki luonnollista.Olemme yrittäneet antaa huomiota minä yksin lapselle + uusi mies puuhastelee hänen kanssaan. Silloin asiat ok, mutta jos yhtään komennan/käsken laitan rajoja hän saa aina kamalia raivareita (= käyttäytyy väkivaltaisesti). Rajat ja säännöt pidän vaikka riehuisi miten, yrittänyt puhua silloin kun rauhallinen. Joka kerta sanomme että lyödä EI saa jne. Mikään ei kuitenkaan rauhoita tilannetta. Myös pienempi sisarus saa välillä kyytiä...Ajattelin ottaa yhteyttä perheneuvolaan sillä omat konstit ovat loppu.

Ymmärrän kyllä että muutokset vievät aikaa, tässä vaan rupeaa hermot menemään itseltäkin kohta kun tuntuu ettei mikään tehoa...Kommentit (2)

Vierailija

täytyy sanoa, että hienoa että olet itsekin huomannut asian ja huolestunut asiasta. Tänä päivänä on paljon vanhempia jotka eivät mitenkään noteeraa lastensa väkivaltaisuutta.Perheneuvola voisi olla hyvä paikka hakea apua, kun tuntuu että omat konstit ovat vähissä.Ensiksikin lähtisin miettimään mistä lapsi on saanut vaikutteita väkivaltaiseen käytökseen. Käyttäytyykö joku hänen lähipiirissään väkivaltaisesti? Pelaako hän väkivaltaisia pelejä tai katsoo telkkarista väkivaltaa sisältäviä ohjelmia? Tai onko hänellä (kentien ikäistään vanhempia) väkivaltaisia kavereita? Jos keksit, että joku näistä pitää paikkansa niin pyri " eliminoimaan" tämä väkivaltaisuuteen kannustava asia pojan elämästä.Pidä täysi nollatoleranssi väkivallassa ja ota käyttöön jokin aina toistuva rangaistus (esim jäähy) joka toistuu aina väkivaltaa ilmetessä. Selitä lapselle aina miksi annat rangaistuksen ja opeta pyytämään anteeksi, jos on satutanut toista. Sama kiroilun suhteen (esim. jos käytössä on viikkoraha niin aina pois tietty summa jokaisesta kirosanasta)Kuten itsekin arvelit niin saattaa olla, että poika oireilee tällä uutta tilannettanne perheessä. Hienoa, että olette kumpikin antaneet hänelle myös kahden keskistä aikaa. Jos sopii niin saako kysyä tapaako poika isäänsä? Muistakaa antaa paljon positiivista palautetta hyvästä käytöksestä ja antakaa paljon myös fyysistä läheisyyttä, sllä tavalla kuin pojasta tuntuu hyvältä, jos ei tykkää olla sylissä niin miten olisi vaikkapa jalkahieronta tai nassikkapaini.Opettakaa lapselle oikeanlaisia tapoja käsitellä tunteita. Keskustelkaa ja opettakaa lasta ilmaisemaan tunteet sanallisesti. Joskus ei ole huono idea ostaa vaikkapa nyrkkeilysäkki pojan huoneeseen ja sanoa että kun kiukuttaa niin mene hakkaamaan sitä ensin ja sitten voidaan rauhassa keskustella.Miten muuten käyttäytyykö lapsi samalla lailla myös eskarissa ja onko väkivaltainen myös kavereitaan kohtaan?Hienoa, että olet puuttumassa pojan käytökseen ajoissa. Varmasti saat pojasta vielä " kunnon kansalaisen!!" :)

Vierailija

Hae apua, vaikka yksityiseltä lastenpsykiatrilta. Ei ole häpeä hakea apua, mutta kyllä varmasti hävettää jollei ajoissa hae apua.Voimia

Uusimmat

Suosituimmat