Vauvan reagointi neuvolassa vain toisella korvalla, mahdollinen kuulovamma, kokemuksia?

Vierailija

Olimme tänään 4kk neuvolassa. Lääkäri sai oikealla korvalla vauvan reagoimaan kulkusen ym. ääniin hyvin, mutta vasemmalla korvalla ei.Kotona olen huomannut että kyllä selvästi kuulee, reagoi esim. isompien sisarusten meteliin ja puheseen.Mutta miten tuo että toisen korvan kohdalla ei kääntänyt neuvolassa päätä äänen suuntaa eikä reagoinut. Onko mahdollisesti toispuolinen kuulovamma?

Kontrolloidaan 5kk neuvolassa ja yritän kotonakin testailla.

Mutta kovasti asia mietityttää, onko kokemuksia vastaavasta?

Kommentit (8)

Vierailija

eli ei lapsen kohdalta kokemusta. Vielä ei kannata huolestua, kuten joku mainitsikin, niin ehkä ei vain kiinnostanut se ääni, eikä tosiaan itse kannata alkaa testailemaan. Seurailkaa rauhassa. (eikä se maailma siihen kaadu vaikka olisikin kuulovamma!)

Vierailija

Meillä aikanaan sama tulos lapsen kanssa. Asutaan ulkomailla, joten lapsen kuulo testattiin heti 1vko:n iässä jollain kaikulaitteella ja todettiin normaaliksi. Tuo kellokoe oli jäämää menneiltä ajoilta ja poistumassa, koska tämä nykyaikainen koe korvaa sen ja on paljon luotettavampi.Mutta tosiaan meidän normaalikuuloinen ei reagoinut toiseen korvaan lainkaan. Hänellä oli silloin pieni flunssa päällä ja sairaanhoitaja totesikin tuon toispuoleisen kuulottomuuden johtuvan tn. siitä. Eli korva vaan tukossa flunssan vuoksi. Merkitsi toki papereihin tuloksen ja sanoi, että jos aletaan huomaamaan tavallisesta poikkeavaa käytöstä, niin sitten yhteys lääkäriin, mutta muuten katsotaan asian olevan ok. Mä en sinuna olisi ollenkaan huolissani, jos lapsi muuten on normaali ja käyttäytyy kuten normaalisti kuuleva lapsi :).

Vierailija

oli vielä vasen korvakin. Meillä myös isoja sisaruksia ja ääniä riittää. Emme itse olleet huomanneet mitään vikaa kuulossa, mutta neuvolassa lapsi ei reagoinut mitenkään vasemmalla korvalla. Seurataan nyt tilannetta. Voihan siellä korvakäytävässä olla vaikkuakin, mikä estää kuulemisen. Epäilen kuitenkin, että kuulo ok ja lapsi vaan niin tottunut eri ääniin, ettei pikku kilinöihin juuri reagoi.

Vierailija

Älä vielä huolestu, todennäköisesti vauvaa ei " sattunut nappaamaan" just sillä hetkellä kellojen kilistely. Pidä kuitenkin huoli siitä, että asiaa seurataan - varmuuden vuoksi. JOS jotain heikentymää kuulossa on, niin on tietenkin tärkeää päästä kuntouttamaan sitä mahdollisimman pian.Omalla esikoisellani on molemminpuolinen keskivaikea kuulovamma. Ei ole katastrofi sekään :)

Vierailija

Se on suht normaalia ettei neuvolassa reagoi ' oikein' kun siellä on niin paljon muutakin mielenkiintoista ja tilanne on outo. Sehän on pääasia et vauva sentään kuulee.

Vierailija

Ei reagoinut kumpaankaan korvaan ja lähete meni korvalääkärille tarkempaan testiin ja tutkimuksiin. Tarkemmassa testissä todettiin sitten kuulon alentuneen molemmissa krvissa, enemmän vielä vasemmassa. Lääkärin tutkimuksissa jotain " kaikuja" (?) ei saatu tärykalvoilta, eli oli nestettä täynnä.Lääkäri tykkäsi että voidaan vielä odotella puolisen vuotta tai laittaa suosiolla heti putket. Koska korvatulehduksia oli ollut ja korvakäytävät ym ahtaan, päädyttiin heti putkitukseen. Putkien jälkeen tilanne tarkastettiin ja kuulo oli ihan normaali =)

Vierailija

Ihan hyvin yhdelläkin korvalla pärjää... eli vaikka lapsella olisikin kuulovamma, ei se niin vakavaa ole. Ei ole juuri haitannut elämää. Toivottavasti kuitenki on väärä hälytys.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat