sosiaalityöntekijä

Vierailija

Miten teillä toisilla kun meillä on erityislapsi ja sosiaalityöntekijä määräilee ja järjestelee meidän tietämättä mikä olisi lapselle parasta. Ei piittaa vähääkään vanhempien toiveista ja suorastaan käskee että hänen mielestä nyt olisi hyvä noin. Eikö lasta saa pitää kotona onko pakko viedä päiväkotiin ja hoitoon kun kerran olen äitinä muiden kanssa kotona. Tuntuu jo tosi ahdistavalta kun hän sekaa meidän pyytämättä asioitamme lapsen kohdalla. Joka hetki pitäisi olla jossain palaverissa joista ei mitään uutta ja kuntamme ei voi toteuttaa silti mitään. Miten teillä toisilla.

Sivut

Kommentit (16)

Vierailija

ei lasten suojeluasia vaan että tantta kahtoo että meidän pitää retuuttaa erityislapsi joka päivä johonkin terapiaan. emme siis saa elää päivääkään normaalia elämää. Toivoisin asiallisia kommentteja ja niiltä joilla on asiasta kokemusta herjat saa unohtaa ja niltä jotka eivät ole päivääkään taistelleet erityislapsen asemasta.

Vierailija

No ei ole omaa erityislasta mutta sisareni (ihan aikuinen jo) on. Jatkuvasti sosiaalityöntekijät piinaavat äitiämme ja vaatii sisartani jonnekin laitokseen vahdittavaksi, vaikka pärjää mainiosti omillaan äidin auttaessa hieman virasto- ym. asioiden hoidossa. Eli voimia sinulle vain. Äitini on aika loppu jatkuvasta vahtaamisesta ja siitä, että perheen ulkopuolinen henkilö tietää muka parhaiten, mikä elintapa on kenellekin paras.

Vierailija

asiat eivät ole aina sitä mitä yhden ihmisen mielipide antaa ymmärtää.Ei sossu ketään piinaa kuin vakavaa huolta aiheuttavissa lastensuojeluasioissa.

Vierailija

miten lapsellesi käy ja miten hän pärjää, jos hän ei opi taitoja, jotka terapiatuen kautta mahdollistuvat? Minusta olet itsekäs, jos en salli lapsesi harjaantuvan ja kehittyvän niissä rajoissa, jotka hänelle ovat mahdolliset tuen avulla.

Vierailija

Kyllä vanhemmat päätttävät lopuksi mitä ja missä myös erityislapsi päivänsä viettää tietty oppivelvolisuusikä huomioidaan mutta alle sen niin ei niitä ole pakko retuuttaa mihinkään. varsinkin jos huoltaja on kotona.

Vierailija

Etkö voisi käyttäytyä asiallisesti jätä vastaamatta jos sinulla ei ole tarkoitus kuin loukata. Onko itselläsi vastaavia kokemuksia. Oletko valmis kirjoittamaan tuon omalla nimelläsi?

Vierailija

ja sosiaalityöntekijä yrittää tehdä sitä teillekin mahdolliseksi, samalla kun mahdollistaa kasvavan lapsen sosiaalisia suhteita - vaikka hän olisi monivammainenkin.Olen kuitenkin ihan varma, että kun sanot suoraan, ettet halua mennä töihin ja luovut sitä mukaa näistä muista minimaalisista tuista, joita sairaan lapsen hoitoon saa (omaishoidon tuki, hoitotuki, sairaalapsen erityishoitoraha jne) painostus loppuu. Tuet ovat naurettavan pieniä, myönnän, mutta ansionmenetyksiä korvaavista tuista kuuluu silti luopua, jos ansionmenetys ei kerran johdu lapsen sairaudesta vaan halusta olla kotiäitinä.

Vierailija

lääkärit ja perhetyöntekijät on kyllä nähty, samoin terapeutit ja kuntouttajat. Määräilemisen sijasta ovat aina korostaneet että tehdään vanhempien toiveiden mukaan ja kyselleet että sopiiko meille nyt varmasti näin ja näin.Toiset taistelevat saadakseen kuntotusta ja terapioita. Teille niitä on liikaa. Onkohan kyse siitä, että lapsenneon sairaampi kuin olette valmiita myöntämään, vai olettekohan te käsittäneet väärin ja jonkun kuntoutusmuodon on esim tarkoitus loppua uuden alkaessa. Yleensä KELA ei maksa montaa samalle perheelle yhtä aikaa...

Vierailija

Monivammainen downi. liikunta näkö-kuulo ja puhevammainen. Lisäksi sydänvika ja epilepsia. Ja tämä lapsi raukka ei saisi olla kotona vaan hänet pitäisi pakosta viedä päiviksi päikkäriin ja perhehoitoon. Me haluamme elää välillä normaalia perheelämää hänen ehdoillaan ja rauhoittaa päivät.

Vierailija

Sosiaalityöntekijä ei varmaan tajua, että kaikki nämä terapiat ym on lapselle TYÖTÄ. Myös lapsi tarvitsee lomaa ja perhekin tarvitsee rauhaa. Jos sosiaalityöntekijä ei sitä tajua niin luulisi lastasi hoitavien tahojen tajuavan ja jos heidän kautta saisit viestin ymmärretyksi sosiaalityöntekijällesi.

Vierailija

meillä erityislapsi ihan pieni ja kunnan sos. virkailija piinaa perhettämme päivittäin että mikä nyt ja taas nyt olisi hyvä kokeilla. Siis emme saa elää normaalia lapsiperheen elämää vaan kaikki meidän menot tulot lähdöt ja teot on tämän tantan tiedossa. Käy jo tosissaan hermojen päälle kun ei saa itse päättää miten nyt eletään. Kummiskaan kunnalla ei ole mitään annettavaa vaan ympärillä pitäisi pyöriä sellainen älytön rumpa joka vie pelkästi perheen hermoromahduksen partaalle. Siis miksi meidän pitää kuitenkin itse viimekädessä hoitaa ja vastatta lapsesta mutta kummiskin tuntuu ettei se ole meidän. Miten ihmeessä tästä pääsee eroon edes vuodeksi.

Vierailija

Unohditko mainita perheenne alkoholi- ja väkivaltaongelmasta? Tai siitä, että olette pahoinpidelleet lastanne..?Täällä on niin helppo kertoa se oma näkemys ja unohtaa itselle epäedulliset puolet.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat