Nyrkin imemisestä ja tutista

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Hei,meidän 11 viikkoinen neitimme on alkanut nuoleskelemaan ja imemään nyrkkejään aika innokkaasti. Vielä ei kuitenkaan ole peukku löytänyt tietään suuhun. Nyt joka puolelta neuvotaan antamaan tuttia, ettei rupeaisi imemään peukaloaan, mutta neiti ei siitä innostu. Nuoleskelee vain tuttia ja pyörittelee suussa, mutta ei ime lainkaan tai vain muutamia minuutteja ja tipauttaa aina pois.Ollaan vähän kahden vaiheilla miten tässä kannattaisi tehdä... yrittääkö totuttaa " väkisin" tuttiin ja kärsiä tutista vieroitushuudot nahoissaan sitten aikanaan ja kenties joutua nostelemaan pudonnutta tuttia itakaudet nukahtavan lapsen suuhun vai ottaako riski, että tyttö rupeaa imemään peukaloaan? Alkaako kaikki lapset imemään peukaloaan, jos ei heillä ole tuttia? Hammaslääkäreiden mukaan tutti on parempi kuin peukalo, mutta voisiko molemmat välttää jotenkin...Kommentit (6)

Vierailija

Hei,

meidan neljästä lapsesta vain yhdellä on ollut lyhyen aikaa tutti käytössä. Meidän mielestämme loppujen lopuksi tutista oli enemmän haittaa kuin hyötyä, kun homma meni siihen, että yölläkin piti nousta laittamaan pudonnut tutti suuhun. Jätimme siis tutin taas pois neljän kuukauden iässä. Tämä hetken tuttia syönyt tyttömme on ainoa lapsista, joka on varsinaisesti imenyt peukaloa. Hän sitten lopettikin sen kokonaan vasta 4-5-vuotiaana. Onneksi kuitenkaan sillä ei näyttäisi olleen vaikutusta purentaan, eikä myöskään puheen kehitykseen tms. (tyttö on nyt jo 9-vuotias). Pojat, jotka eivät koskaan syöneet tuttia, ovat kyllä imeskelleet käsiään ja välillä peukkukin on löytänyt tiensä suuhun, mutta varsinaiseksi tavaksi peukun imeminen ei ole heillä tullut. Nuorimmainen on nyt vasta 3 1/2 kk, joten saa nähdä, miten hänellä käy. Nyrkkiä ja peukkua maistelee hänkin välillä, mutta ei mitenkään kovin innokkaasti niitä ime.

Inuliini & pikku-o

Vierailija

Kaksospojat (kohta 4kk) ovat imeneet nyrkkejään ihan alusta saakka. Tutti ei kelpaa, vaikka sitäkin on yritetty synnäriltä saakka - imevät sitä vimmatusti hetken ja pukkaavat pois, kun ei sieltä mitään tule. Esikoisella oli tutti kyllä käytössä. Tutissa on omat hyvät ja huonot puolensa. Minä kallistun siihen, että syökööt nyrkkiään. Esikoinen nimittäin heräili pitkin yötä ja nämä taas nukkuvat. Lieneekö tutittomuus syytä?Vierailija

Meillä molemmat käytössä. Nyrkkiä/sormia imeskelee päivisin hereillä ollessaan. imemisen tarve kova. tuttia ei saa kuin päiväunilla. Mutta ulkona vaunuissa tutti on musta hyvä, koska ainakaan näin talvella ei voi nyrkkiä pakkasilla imeskellä. Meillä ainakaan ei päikkärit oikein ilman tuttia onnistuisi. Öisin ei tuttia käytetä. Eli ei tutti välttämättä muodostu ongelmaksi, jos sen käyttöä rajoitetaan ja otetaan pois tarpeeksi ajoissa. Itse ainakin meidän kaikilta lapsilta tutti on lähtenyt pois 10kk-1vuoden tietämillä. Eikä ole ollut ongelmia koskaan!

Vierailija

ja välillä oli ihan pelkkä peukkukin suussa. Yleensä kuitenkin joko koko nyrkki tai muutama sormi. Ei syö tuttia eikä alkanut kyllä sitten syömään peukkuakaan. (Nyt 5 kk) Kaikilla vauvoilla tulee vaihe, jolloin vauva " löytää" omat kätensä, joten on ihan normaaliakin syödä ja luttuuttaa nyrkkejä. Esikoisella oli aikanaan ihan sama homma, söi kovasti nyrkkejään, mutta peukaloa ei silti alkanut koskaan imemään. Eikä myöskään syönyt tuttia ollenkaan.

Vierailija

Tutti ei kelvannut meidän tytölle millään, kokeiltiin useampaa eir mallia, mutta ei sitten jaksettu yrittää kun ei maistunut. Sitten kun ne kädet muutam an kuukauden iässä löytyivät kunnolla oli paidan hihat yleensä ihan märät kun tyttö välillä niin vimmatusti söi nyrkkiään. Mutta tämä vaihe rauhoittui kuukaudessa tai parissa. Nyt tyttö on 9kk eikä ole syönyt peukkuaan kuin kymmenisen kertaa ja muut sormet menevät suuhun todella harvoin. Kaikkea muuta kyllä maistelee (pehmoleluja yms.).Meillä tutittomuus ei ole siis johtanut peukun syömiseen. Kaverin lapsi sitten syö tuttia ja myös peukkua.

Vierailija

Kahdella vanhemmalla lapsellani ei ole ollut tuttia vaan ovat imeneet sormiaan. Kummastakaan ei tullut peukunsyöjää, olivat rintaruokittuja eli saivat imeä rintaa imemishaluunsa, ehkä siksi ei tuttikaan tarpeen.Kolmannella on tutti, ja imeskelee myös käsiään. Tuttia annetaan vain nukutustilanteessa ja esim autossa rauhoittamiseen, muuten annan imeä sormiaan. On pulloruokittu eli kaipaa selvästi veljiään enemmän imekskelyä eli siksikin tutti ajaa asiansa. En edes osaa pelätä peukunsyömistä, ehkä jos selvästi alkaisi imeä peukkua niin antaisin tuttia enemmän. Muuten en halua opettaa, että tutti on koko ajan suussa, ehkä siitä vieroitus on helpompaa sitten aikanaan. Tosin nyt on tuttitauko suun alueen leikkauksen takia ja selvästi kaipaa tuttia, kitisee enemmän ja hamuaa käsiään koko ajan suuhun...

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat