2-vuotiaalle kolmipyörä vai 12 tuuman lasten pyörä?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Meidän pikkuneiti täyttää keväällä 2-vuotta ja mietin että onko näin pienelle parempi ostaa kolmipyörä vai ylettyyköhän ajamaan 12 tuumaisella lastenpyörällä? Tyttö on aika lyhyt, ehkä 84cm, meiltä löytyy siskon vanha nopsa prinsessa. Esikoinen osasi polkea 2,5vuotiaana tolla nopsalla mutta hän oli kyllä yli 90cm ja muutenkin liikunnallisesti etevämpi kun tämä toinen. Eli kannattaisiko toivoa synttärilahjaksi kunnollista kolmipyörää ja opetella sellaisella polkemaan vai suoraan lastenpyörään kun ylettää polkimille?

Kommentit (12)

Vierailija

Hei,

Meillä on tuommoinen potkupyörä (sellainen puinen, polkimeton) vasta toivelistalla, mutta asuessamme Saksassa leikkipuistot vilisivät niitä. Todella ihastuneita olivat sekä lapset että äidit ja yllättävän isotkin (tyyliin 6-vuotiaat) niillä viipottivat.

Toisen käden tietona siis suosittelen!

Tuulinäiti

Vierailija


Meillä tyttö jo 5v, mutta oppi aikanaan 2v2kk ikäisenä polkemaan 12" Tunturin Ponia.Oon melban kanssa samoilla linjoilla, että pyörään kannattaa satsata kunnolla. Esin Bilteman pyörät on raskaita polkea ja muutenkin huteria. Kunnon varusteilla lapsi innostuu harjoittelemaan.-Auris-

Vierailija

Vastaisin et ehdottomasti 12" . Paitsi jos löydät kolmipyöräisen, jossa polkimet oikeassa paikassa eli ei siellä eturenkaassa, niin sellaisen voi ostaa kans.Ja varoittava tarina. Kun aikanaan pojalle moista etsittiin, niin ne pienten fillarit oli ihan kamalia! Enkä puhu nyt mistään et olis ollut musta vääränvärisiä vaan laatu oli jotain sellaista, että niillä ei voi kukaan oppia ajamaan. Esim. osassa pyöristä oli niin jäykät polkimet, että aikuinen ei pystynyt käsin niitä pyörittämään. Ja sitten osassa oli takarengas niin epäkeskosti, että edes pyörällä ajava ei olisi sillä pystynyt ajamaan, saati sitten sellainen, jolta yrittää ottaa apurenkaita pois. Meille ostettiin Nopsa mut sen oli sitten näköjään vorokin todennut kivaksi pyöräksi :-( ja tietty on niin halpa fillari et kotivakuutus ei korvaa mitään.

Vierailija

toivotaan että pituus riittää niin että jalat yltää polkimille. Pitää myöskin yrittää keksiä jotain muita lahjaideoita tytölle jolla on jo kaikkea.... Hankalaa kun isomman jäljiltä on jo leluja liikaakin ja vaatettakin on kaapit täynnä ;=)

Vierailija

kuten on jo mainittu jalat ylettänee paremmin tässä mallissa, on pidempi-ikäinen ja varmasti JARRUILLA varustettu menopeli. Kolmipyöräisissä ei tietääkseni ole, pyörivät vain taaksepäin.. Korjatkaa jos olen väärässä. Mutta jos kolmipyörään päädytte, hommatkaa sellainen, missä polkimet ovat rungossa kiinni; ei eturenkaassa.

Vierailija

Niinhän sitä luulisi että kolmipyöräisessä ylettäisi jalat paremmin polkimille, mutta totuus voi olla toisin. Varsinkin jos polkimet ovat eturenkaassa niin niihin on vaikea ylettää.12tuumaisessa voi jalat ylettää paremmin, kunhan satula on säädetty ihan alas. Sellaisella pyörällä on käyttöä pidemmäksikin aikaa. Ei niin haittaisi vaikkei lapsi oppisikaan ensi kesänä pyöräilemään, olisi pyörällä käyttöä tulevinakin kesinä.

Vierailija

Hei!

Me hankimme viime syksynä 2-vuotiaalle tytöllemme 12 tuumaisen pyörän. Oppi hienosti tämän syksyn ja lumettoman alkutalven aikana polkemaan sillä. Tyttö on myös melko pienikokoinen (2-v neuvolassa 86 cm 11 kg). Pyörä on merkiltään Marvil Timmy (poikien malli, mutta tyttö halusi sinisen...ja onpahan pikkuveljellekin sopiva!). Tosi hyvän ja kevyen tuntuinen polkea.

Vierailija

Näin viime keväänä sellaisia liikkeessä ja innostuin siitä. Meillä oltiin viime keväänä liian pieniä vielä sellaisen käyttäjäksi, mutta nyt tekisi mieli hankkia sellainen kunhan lumet sulaa.Myyjä selitti, että sillä oppii parhaiten tasapainon, kun ei apupyöriä käytetä lainkaan. Googletin tietoa niistä ja paljon maailmalta löytyi.

Pari kertaa sellaisen olen nähnyt käytössä ja vauhtia tuntui riittävän pienilläkin.

Vierailija

ainut ongelma oli että vetelivät niillä hiukka turhan lujaa. Mutta totta on että niillä ois parasta opetella tasapainoilemaan ja apupoyöriä ei katsis laittaa ollenkaan, mutta oon ite laittanut kuitenkin ne apparit, kun jotenkin tuntuu että 2-3 v ei kuitenkaan vielä ilman apupyöriä ajoa ihan hallitse. ilman appareita pääsee tosi paljon hurjempaa vauhtia ja liikennesäännöt tuskin vielä on ihan hallussa.. mutta kun lumet sulaa niin kyllä meilläkin 2-vuotias pääsee potkuttelemaan (tasamaalla), mutta saa myös synttärilahjaksi pyörän appareilla.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat