Koko 98 vai 104 hoikalle 2 vuotiaalle?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Elikkäs siis välikausihaalarien koot taas kyseessä. Meillä pitkä (n. 96 cm) ja erittäin hoikka poika. Olen tässä pähkäillyt kahden koon välillä, ostanko siis 98 cm haalarin vai 104 cm haalarin kevääksi? Talvihaalari on tällä hetkellä Remu kokoa 98 cm, joka on hyvä ja melko reilu. Viime syksynä välikausihaalari oli kokoa 92 cm, jota pidettiin pitkään syksyllä vielä. Hukkuuko tuollainen hoikkis isoon 104 cm haalariin? En mielelläni osta isoa kasvunvaraa, jotta lapsella on helppo leikkiä. Onko Lenne pientä vai isoa kokoa Remuun verrattuna, onkos kokemusta?Kaksiosaista pukua kans mietin ja erityisesti housujen kokoa? Onko Jonathanin housut isoja? Ajattelin hankkia jonathanin kaksiosaisen koko 98 cm? Onko reilua mallia?

Kommentit (7)

Vierailija

kallistumaan siihen 104 vaihtoehtoon ehdottomasti. Viime keväänä ei juuri pidetty välikausihaalaria, mutta syksyllä sitäkin enemmän. Joten pahimmassa tapauksessa uusi haalari olisi pieni suurimman käytön aikaan. Minusta on myös pahan näköinen, mikäli haalari on kinttana lapsella. Kaksiosaisen varmaan otan kyllä 98 senttisen kun meillä on vielä housutkin 92 senttisiä. Tosin vielä kiinnostaisi tuon Name itin sadeasun koko?

Vierailija

mittasuhteista. Meilla on 4-vuotias n. 106cm hoikka poika ja hanelle mahtuu viela Jonathanin 98cm valikausihaalari hyvin paalle jos alla ovat vain sisavaatteet. Pojalla on piiiitka selka ja lyhyehkot raajat. Lassien 110cm valikausihaalari on aika iso viela. Toisaalta taas Jonathanin valikausitakki kokoa 116cm ei ole ollenkaan liian iso.

Jos mahdollista ota lapsi mukaan kauppaan ja sovita. Liian iso valikausihaalari on mun mielesta hankala kun ei ole edes isot kengat alla (kuten talvella) joiden paalle puntit hyvin laskeutuisivat.

Vierailija

Meidän 2-vuotiaalla, joka on nyt noin 90 cm pitkä, oli syksyllä 92- senttinen Remun välikausihaalari ja nyt hällä on käytössään 92- senttinen Lennen talvihaalari. Tuo Remu on vauvahaalari, ja alkoi olla tiukka niska-haara-mitastaan loppusyksystä, kun alla oli paljon vaatetta. Ei varmaan mene siis nyt enää keväällä. Lenne on juuri sopiva, siinä on aika tiukka vyötärö, ja mahtuu meillä juuri ja kiinni villavaatteiden kanssa. Hihat ja lahkeet on juuri sopivat myöskin. 98-senttinenkään ei ehkä olisi liian iso.Lennen välikausihaalarin varmaan ostan nyt tälle keväälle, ja minäkin pähkäilen juurin noiden kokojen välillä. Luulen, että otan 104- senttisen, koska haluan puvun mahtuvan sitten syksylläkin. Meidän poika on pitkäselkäinen, joten tuo koon valinta riiippuu sitten siitä, kuinka iso ero pienemmän ja isommaan koon välillä on hihoissa ja lahkeissa, kun ei niitä lahkeita voi kauheasti kääntääkään. Eli kaupassa sitten pähkäilen senttejä suuntaan ja toiseen ;). Teidän pitkälle pojalle ottaisin kyllä ehdottomasti sen 104- senttisen!

Vierailija

Meilläkin pitkä ja hoikka lapsi.

96cm lapselle ostaisin korkeitaan reimatecin 98 cm. Muut jäävät lyhyeksi heti.

Joskin omani oli 96cm ja hän käytti silloin reimatecin 104 kokoa ja oli reilu, mutta vyötärön kiristysmahdollisuudella oli hyvät puolensa.

Travallen 110 toppapuku on ihan pian meillä lyhyt ja pituutta nyt 106cm. Eli niissä mitoitus onn ainakin pienempää.

Vierailija

Meillä myös hyvin hoikka tyttö, 2v10kk ja pituutta varmaan saman verran kuin teidän pojalla.

Ostin hänelle jo viime syksyksi Jonathanin henkselimalliset vk-housut kokoa 104cm ja olivat oikein hyvät jo silloin. Hieman reilut, mutta eivät mitenkään liian isot. Pysyvät hyvin ylhäällä henkseleiden ansiosta.

Tänä keväänä ovat varmasti myös sopivat, ensi syksystä en ole varma. Meillä kun noissa haalareissa ja henkselihousuissa jää selkämitta ensimmäiseksi pieneksi.

Eli kokoa 104cm teillekin suosittelen.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat