Tarviiko olla passi mukana kun matkustaa Puolaan?

Vierailija

Vai riittääkö kuvallinen henkkari?

Kommentit (12)

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:
Schengenin sopimusta ei sovelleta vielä EU:n uusiin jäsenmaihin (Bulgaria, Kypros, Latvia, Liettua, Malta, Puola, Romania, Slovakia, Slovenia, T¿ekki, Unkari ja Viro ).


Vierailija

Ymmärtäkää nyt tämä oikein!Slovakia on eu maa johon käy eu kortti, slovakia ei ole schengen maa joten esim lento lähtee portilta joka on passintarkastuksen takana mutta sinne pääsee eu hlö kortilla.Daijut.

Vierailija

Henkilökortti matkustusasiakirjana

Henkilökortti käy Suomen kansalaisilla myös matkustusasiakirjana. Poikkeuksia ovat ilman huoltajien suostumusta alaikäiselle myönnetty ns. alaikäisen henkilökortti ja väliaikainen henkilökortti. Ne eivät käy matkustusasiakirjana. Myöskään ulkomaalaiselle myönnetty henkilökortti tai sähköinen henkilökortti eivät käy matkustusasiakirjana.Henkilökorttia voidaan käyttää matkustusasiakirjana passin sijasta seuraavissa maissa:Alankomaat

Belgia

Bulgaria

Espanja

Irlanti

Iso-Britannia

Italia

Itävalta

Kreikka

Kypros

Latvia

Liettua

Liechtenstein

Luxemburg

Malta

Portugali

Puola

Ranska

Romania

Saksa

San Marino

Slovakia

Slovenia

Sveitsi

Tsekki

Unkari

Viro

Vierailija

Jos Puola on jo Schengen-aluetta kelpaa toi virallinen henkilökorttikin, mutta niitä on aika harvalla. Eli siis missään tapauksessa kuvallinen Kela-kortti tai ajokortti (vaikka olisi kuinka EU-lätkä kulmassa) ei kelpaa.

Vierailija

Mitkä maat ovat mukana Schengenissä?

EU:n jäsenmaat Alankomaat (Hollanti), Belgia, Espanja, Italia, Itävalta, Kreikka, Luxemburg, Portugali, Ranska, Ruotsi, Saksa, Suomi ja Tanska. Lisäksi EU:n ulkopuolisista maista mukana ovat Norja ja Islanti, jotka ovat tehneet yhteistyösopimuksen EU:n neuvoston kanssa.Iso-Britanniaa ja Irlanti eivät ole mukana Schengenin sopimuksessa.Schengenin sopimusta ei sovelleta vielä EU:n uusiin jäsenmaihin (Bulgaria, Kypros, Latvia, Liettua, Malta, Puola, Romania, Slovakia, Slovenia, T¿ekki, Unkari ja Viro ).Vierailija

Ei ole tarvinnut olla muutamaan vuoteen passia mukava , sirullinen henkilökortti kelpaa :) Mun tutut on tullu Puolasta suomeen jo muutaman vuoden sirullisella henkilökortilla ..

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat