Mikä avuksi, kun 8 kk ei osaa syödä kiinteitä?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Onko muilla vastaavia kokemuksia? Meidän 8 kk vanha poika on edelleen pelkällä rintaruoalla ja vellillä, sillä ei osaa syödä kiinteitä ruokia. Aloitin maistattamisen 5 kk iässä ja siitä lähtien olen tarjonnut kaikkea säännöllisen epäsäännöllisesti; banaania, perunaa, maissia, sormiruokia... Mikään ei uppoa, ei edes jäätelö! Ottaa kyllä suuhun ja makustaa, mutta sylkee kaiken pois. Alkaa jo vähän stressata, sillä syö yöllä monta kertaa ja nyt kun liikkuu jo kovasti tarvitsisi enemmän energiaa. On kyllä kasvanut silmämääräisesti ainkin ihan hyvin. Vinkkejä, kohtalotoverita? Auttakaa!

Peppuun tullut kova patti, jota menen huomenna näyttämään lääkärille ja kysyn tietysti tästäkin asiasta, mutta jos joillakin omakohtaisia kokemuksia, niin kuulisin mielelläni. Esikoinen oppi heti syömään hyvin, joten sen vuoksi olenkin niin ymmälläni tämän kakkosen kanssa. Kiitos.

Kommentit (1)

Vierailija

Meidän pian vuoden vanha kuopus oppi syömään kiinteitä vasta 7kk iässä, vaikka aloitin kiinteiden tarjoamisen 5kk iässä. Itselle meinasi myös tulla uskonpuute... Silloin 7kk iässä meni kerrallaan ½ pieni ruokapurkki, lisäksi tyttö tykkäsi syödä sormiruokaa.En oikein muuta neuvoa osaa sanoa kuin että tarjoa kiinteitä sitkeästi ennen imetystä, lapsen pitää olla virkeä ja edellisestä ruokailusta (=imettämisestä) mielellään ainakin kolmisen tuntia. Tarjoa lisäksi sormiruokaa eli maissinaksuja, banaania, leipää, kurkkua, keitettyjä kasviksia jne...Uskon, että teilläkin alkaa syöminen sujua sitten yhtäkkiä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat