Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Vauva 9kk - nukkuu vielä 3 päiväunet - pitäisikö puuttua?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Neuvolassakin hieman ihmeteltiin, kun 9kk vauvamme nukkuu vielä 3 päiväunet (2 x reilu tunti, 1 x puoli tuntia). Mitä muut olette mieltä, kannattaisiko minun " auttaa" vauvaa siirtymään kaksiin päiväuniin? Onko siitä jotain hyötyä vauvan kannalta vain vaan enemmän haittaa?

Kommentit (3)

Vierailija

Tyttö on kohta 9kk ja nukkuu pääsääntöisesti kolmet päikkärit, yhdet n. 1,5h ja kahdet 45min. Välillä jättää tuon vikan pätkän pois, mutta silloin yleensä päivärytmi on ollut jotenkin poikkeuksellinen ja ekat päikkärit on siirtynyt pakosta myöhemmäksi (neuvola tms.). Jos kotona ollaan, ei tyttö vaan pysty pitämään edes puoltatuntia pidempään hereillä, jos väsy iskee. Silloin koko talo raikuu.

Vierailija

Meidän poika 8 kk nukkuu myös kolmet päikkärit, eikä siinä ole mielestäni mitään ihmeellistä. Jos nukuttaa, niin eikös se ole silloin hyvä nukkua. Niin kauan kuin yöunet ei häiriinny, niin voi minusta hyvin nukkua vaikka kuinka monet unet päivällä.

Vierailija

Piti vielä lisätä, että meidän esikoinen nukkui lähes 2-vuotiaaksi saakka kahdet päiväunet per päivä. Toiset vain tarvitsevat enemmän unta ja itsestänikin oli mukavaa, kun sai päivällä hengähtää päikkäreiden ajaksi.

Uusimmat

Suosituimmat