Kokemuksia bataatista?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Kokemuksia bataatista? Onko allergisoiva? Sietääkö lapsen

maha paremmin bataattia kuin perunaa? Oletteko aloittaneet

perunalla vai bataatilla?

Kommentit (8)

Vierailija

Ja nimenomaan ravitsemusterapeutti suositteli oranssia bataattia, joka kuulemma jostain syystä sopii useammille kuin valkoinen. Meille kävi heti, mutta kävi kyllä perunakin. Jonkun ketjun muistan lukeneeni, jossa puhuttiin siitä, että eri maalaisissakin bataateissa olisi eroja..?

Vierailija

Peruna oli yksi pahimmista allergian aiheuttajista meillä. Bataatti onneksi sopi hyvin ja sitä sitten syötiinkin tuo 1.5v. Nyt poika 3v ja aloitimme perunakokeilun juuri. Oolanti on toki sopinut viime kesästä saakka.

Vierailija

Meillä nyt " käytössä" bataatti, kun peruna ei sovi. Ts. allergia tai ainakin aiheuttaa mahakipuja. Hyvin on nyt sopinut. Tosin kuullut, että bataattikin voi vaivoja aiheuttaa eli ei auta muu kuin kokeilla. Meillä tyttö nyt muutaman päivän päästä 7kk ja allergia selvitykset vasta ihan aluillaan.

Vierailija

muistaakseni tässä järjestyksessä, perässä quinoa, tääysjyväriisi jne gluteiinittomat viljat.En ole kuullut kenenkään olevan bataatille allerginen, mutta eihän sellaista ainetta olekaan, mille joku ei ole allergisoitunut.Perunan tärkkelys voi herkkämasuisille aiheuttaa vaarattomia, mutta kiusallisia masuvaivoja. Meillä lapsi söi ekat perunansa suunnilleen ekan synttärikakun aikaan.

Vierailija

sopinut meidan pojalle, mutta bataatti on ok. Tosin ainoastaan amerikkalainen bataatti eika egyptilainen. Emme asu Suomessa ja asuinmaassamme myydaan naitten maitten bataatteja. Talla hetkella olemme Suomessa kaymassa ja koitin pari kertaa israelilaisia bataatteja (usa.sia ei saa Suomesta) enka ollut varma sopivuudesta, joten jatin sen lomalla ruokavaliosta pois.Monesti olen ihmetellyt sita, etta kiinteat suositellaan aloittamaan perunalla vaikka sen tiedetaan olevan yksi hyvin allergisoivista ruoka-ainesta?

Vierailija

On maistuvampi ja parempi vatsalle kuin peruna. Todennäköisesti vähemmän allergisoivakin, mutta toki bataatillekin voi olla allerginen. Mielestäni peruna on yksi huonoimmista aloitusruoista, niin monelle se tekee vähintään vatsanväänteitä, vaikkei allergisoisikaan ja pahaltahan se myös pienestä maistuu.

Vierailija

voi bataatillekin olla allerginen. Meidän 11kk:lle se sopii ainoastaan pakastettuna. Mutta bataatti on kyllä yleisesti siedetympää kuin peruna. Perunasta kannattaa alottaa vaikkapa oolannin pakasteperunamuusilla, kun tuo pakastus vähentää allergeenien määrää.

Vierailija

Eli kyllä bataatillekin voi olla allerginen! Mutta meidän typykällä on tosi paha maitoallergia ym. allergioita eli ei sinänsä ihme että oli bataatillekin allerginen... Hän kyllä tykkäsi kovasti sen mausta, sehän on paljon makeampaa kuin peruna.Peruna ei sopinut esikoisellemme ensimmäiseksi kiinteäksi (tuli mahavaivoja), mutta kuukauden kuluttua perunakin jo kävi..

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat