Nyt takokaa järkeä päähän!

Vierailija

Antakaa hyviä perusteita miksi 8kk lapselle annetaan korviketta eikä oikeaa maitoa! Itse en ole antamassa, mutta eräs tuttuni meinaa alkaa nyt antamaan tavallista maitoa, koska on halvempaa... :( Kaikki syyt tähän pinoon, jotta voin perustella kunnolla. Eikös tav maidosta puutu monia tärkeitä ravintoaineitakin?

Kommentit (6)

Vierailija

Sano, että lehmänmaito panee vauvan masun sekaisin -> yöt menee valvoessa.Kannattaa antaa korviketta, jotta saa nukkua.Olisi tepsinyt ainakin minuun.

Vierailija

Liian runsaasti proteiinia sisältävä ruoka rasittaa vauvan aineenvaihduntaa! Pikaisesti poiminta esim. Piltin sivuilta (löytyi Googlesta helpoiten), vaikka se nyt ei varmaan lähteenä kovin " maineikas" olekaan:" Äidinmaidon koostumus vaihtelee imetyksen eri vaiheissa ja jopa saman päivän aikana. Äidinmaidossa on paljon vähemmän proteiinia kuin lehmänmaidossa. Siksi tavallinen maito on liian vahvaa alle vuoden vanhalle vauvalle. Kun äidinmaidossa proteiinia on alle gramma sadassa millissä, on sitä lehmänmaidossa samassa määrässä yli kolme grammaa.Lehmänmaidon proteiinit ovat lisäksi laadultaan sellaisia, että ne " juustoutuvat" möhkäleeksi vauvan vatsassa. Äidinmaidossa proteiinit ovat helposti lapsen suolistossa pilkkoutuvia.Nämä ovat syitä, miksi 6 - 12 kuukauden ikäinen lapsi ei voi siirtyä suoraan muun perheen käyttämään tavalliseen maitoon. Tavallisesta maidosta valmistettuja tuotteita, kuten jogurttia tai viiliä, voi antaa kymmenkuiselle vauvalle vasta aivan pieninä makuannoksina. Esimerkiksi kokonaisen viilipurkillisen syöntiä ei tässä vaiheessa suositella liiallisen proteiininsaannin takia.Jos vauvaa ei enää imetetä, on 8 -12-kuukautiselle sopiva annos äidinmaidonkorviketta, velliä ja puuroa noin 6 - 7 desiä päivässä. Alle puoli litraa on liian vähän kasvavalle vauvalle."Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat