Kylppärin katonnurkassa hometta...Mitä tehdä??

Vierailija

Asunto on ostettu puoli vuotta sitten. Kerrostalon ylin kerros. Nyt on huomattu että yhteen nurkkaan muodostuu pintakerros hometta. Sen saa pyyhkimällä/rapsuttamalla pois, mutta mitä tehdä? Ei tuo nyt normaaliakaan ole! Kylppäri on remontoitu n 8 v sitten. Nurkassa ei näy murtumia. Mihin tahoon pitäisi ottaa yhteys? Onko jollain kokemusta onko tullut isokin remontti... Korvaako vakuutus... Jos joku osaa vähän valaista tietämätöntä niin suuret kiitokset!!

Sivut

Kommentit (28)

Vierailija

eikä ulotu rakenteesen ollenkaan. Silloin MITÄÄN remonttia ei välttämättä tarvitse: pesette homeen pois ja panette ilmanvaihdon päälle. Saunan jälkeen kannattaa tuulettaa oikein ikkunasta jos sellainen on. Tai edes pesuhuoneen ovesta, jos palkohälytin ei ole ihan oven edessä seur. huoneessa.

Vierailija

samalla tavalla kylppärin katossa (ylemässä kerroksessa) hometta katossa. Ruvettiin penkomaan ja selvisi, että katto vuotaa kaikki sade- ja valumavedet suoraan naapurin välikattoon (katon syöksyputket tulossa) ja sieltä seinän välissä maahan. Eli hometta muodostui sisäpuolelle vaikka ongelma oli välikaton yläpuolella. Isännnöitsijä katsomaan tilannetta HETI ja jos hän ei hommaa tarkastajaa, hommaa itse ja laskuta taloyhtiötä, jos jotain löytyy. Remppa on kuitenkin todennäköisesti taloyhtiön ongelma. Ja jos ongelma on virheellisesti tehdyssä kylppärirempassa, maksumiehiksi pääsee rempan tekijä ja/tai taloyhtiö, jonka olisi pitänyt remppa tarkistaa.

Vierailija

onko tukkoisuutta, päänsärkyä ja muita oireita ?Monessa kerrostalossa on riittämätön ilmanvaihto ja kehno sisäilmanlaatu. Lisäksi rakenteista voi päästä hiukkasia jos talossa on rakennusvirheitä.

Vierailija

Joten jos teillä siellä oikeasti on homeongelma, niin taloyhtiö maksaa sen korjaamisen pintamateriaalien osalta tiettyyn laatutasoon asti. Jos pintaan haluatte luxusta maksatte erotuksen itse. Taloyhtiö on myös velvollinen hoitamaan teille remontin ajaksi vuokra-asunnon, hometyömaalla ei saa asua.Se, että onko joku korvausvelvollinen taloyhtiölle tuosta ongelmasta, onkin sitten ihan eri asia. Taloyhtiön pitää selvittää remontintekijä ja mahdolliset korjausvastuut.Tuo voi siis olla ihan pintahometta, mutta koska harvemmin rakenteet kestää kahdeksaa vuotta huonolla ilmanvaihdolla ja ongelma voi olla oikeasti syvälläkin rakenteissa. Ota välittömästi yhteyttä isännöitsijään. Tämän tehtävä on hoitaa joku ammattilainen arvioimaan ongelman laajuus. Muista, että homeen kanssa ei leikitä, se on vaarallista ja hidastelun takia ei kannata menettää terveyttään.Kaupanpurku tuskin tulee kyseeseen, mutta hinnanalennus voi olla mahdollinen. Kaupanpurku tulee kyseeseen vasta sitten, jos ongelma on eri kokoluokkaa kuin pieni rakenteellinen vika kylppärin katossa.

Vierailija

niin syy on ehkä rakenteissa. Pitäis aukaista se nurkka ja kattoo mistä sinne vesi pääsee. Ei tuollainen normaalista suihkuin ja saunan käytöstä tule. Kannattaa oikeasti ottaa asia vakavasti ja välittömästi tarkastuttaa tilanne.

Kaupanpurku on mahdollinen 5v kaupanteosta. Ja jos se on homevaurio ja tulee jostain rakenteesta niin pyydän, lähtekää!!terv. juuri evakossa homeen takia asuva perhe, jossa lähes kaikki sairastui :(

Vierailija

Silloin vain pesette pois ja ehkä maalaatte katon, ei ole mitään vaarallista, mutta jos tulee pien uudestaan tai ei lähde pois, niin silloin asia kannattaa tutkia.

Vierailija

Jos ei ole salaojitusta alakertaan nousee kosteutta maa-aineksista kapillaari-ilmiön johdosta ja ylimpään katon vuotamisen johdosta.Lisäksi alimmaisen kerroksen lattiat on kylmät jos on kehnosti rakennettu talo.

Vierailija

Ap. tutustuwww. hengitysliitto. fi

sekä

asumisterveysliiton sivustoihinGoogleta myös sanat

huono sisäilmanlaatu

home rakennuksessa

kosteus- ja homevauriotMieluummin niin että ottaa asioista selvää riittävän varhain ettei tule astmaa ja homeallergiaa.

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:


Huolestuttava löytö ja on vain jäävuoren huippu mitä nyt on näkyvillä.Teetittekö kuntotarkastuksen ennen kauppoja ?Lisäksi voi koko talossa (ei ainoastaan teidän huoneistossa) olla riittämätön ilmanvaihtojärjestelmä, huono sisäilma, kosteus- ja homevaurioita.Ottaisin pikimmin yhteyttä kuluttaja-asiamieheen ja kysyisin ohejeita kaupan purkuun. Ilmoitus isännöitsijälle on paikallaan samoin asunto-osakeyhtiön hallituksen puheenjohtajalle tieto asiasta.Homeisessa asunnosta seuraa asumisterveyshaittoja jotka voi ilmetä mitä moninaisimmin oirein. Sairastelukierre, ylähengitystietulehdukset, poskiontelotulehdukset, yskä, päänsärky, kuumeilu, silmätulehduksia, allergiaa ja astmaa.Laitan myöhemmin muutaman linkin joihin kannattaa tutustua.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat