Hyvät varusteet päiväkotiin?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Juuri nyt, siis syyssäällä.Mitä jalkaan? Pärjääkö tavallisilla lenkkareila+kumppareilla?

Mitä päässä?

Entä otetaanko pk:ssa mekko pois ulkoilupuvun alta?Hyviä vinkkejä jakoon?

Kommentit (2)

Vierailija

mutta kesällä oli pk:ssa kk, joten osa kokemuksista sieltä. Tyttö on liikkuvainen 1v10kk.Meillä on käytössä vedenpitävät lenkkarit (Kavatin nahkakengät + Superfitin gore-tex-kengät) ja kumpparit vesisadesäälle. Eli noilla vedenpitävillä lenkkareilla ei tarvitse pitää lasta pois lätäköistä, mutta kävely on helpompaa kuin kumppareilla.Päässä on nyt viileinä viime päivinä ollut puuvillaneulepipo, sadepäivinä sydvesti jossa korvasuojat.Pk:ssa ottivat tytöltä aina mekon/hameen ulos mennessä pois, eivätkä laittaneet uudelleen päälle. Tämä siis kesällä, kun laittoivat ulos ulkohousut. Pph:lla mekko on saanut olla haalarin alla, olkaimellisten housujen alta on vissiin ottanut pois.Vaikeinta meidän tytölle on ollut hanskat, eli ei tykkää hiekkiksellä pitää mitään käsineitä vaikka olisi kylmä...

Vierailija

Paljon jo tulikin hyviä. Tässä muutama lisää:

- meilläkin gorevk-kengät, kumpparit ja nahkakengät, mutta jälkimmäiset alkavat jo olla liian kylmät hoitoulkoiluun, jota on helposti yli tuntikin kerrallaan. harkitsen jo ohuiden talvikenkien käyttöä hoitoon palelevalle kuopukselleni!

- yksi tai kaksi vaihtosisävaatekertaa

- sadevaatteet, jossain riittää kosteussuojahaalari

-monet hoitopaikat toivovat kumppareita sinne, jossain riittää gore-kengät

- pitkää pinnaa, jos omaat värisilmän ja tarkan mielipiteen, mitä lapsella milloinkin pitäisi olla päällä: hoitajat aika usein ottavat ensimmäiset, mitä käteen siitä lapsen lokerosta sattuu, eli mitä kirjavampia yhdistelmiä ja välillä niinkin, että lapsella on päällä minun mielestä liian paljon/liian vähän ilmaan nähden, vaikka ns. oikeat vaatteetkin olis siellä hoidossa olemassa.

- varahanskat on hyvä olla ja vaikka kypärämyssy hoidossa, niin viileämmällä ilmalla sen voi laittaa hatun alle ja ne lapaset kurahanskojen/vk-rukkasten alleKysy rohkeasti, mitä hoitajat toivovat ja sano myös heille, onko lapsesi helposti hikoilevaa/palelevaa sorttia: asiallinen vuoropuhelu on tärkeää!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat