Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Me haluttaisiin ostaa oma asunto, mutta ei osata päättää että mistä!

Vierailija

On se tämäkin ongelma..

Mutta täältä, missä nyt asutaan, meillä ei ole varaa ostaa. Uusi alue, jossa kalliita asuntoja. Tai ois ehkä varaa johonki kerrostalokolmioon, mutta haluttaisiin oma piha. Ja sellasiin rahat ei täällä riitä.

Maksetaan kuitenkin vuokraa aika paljon kuussa, että mielummin ne omaan laittaisi. Vuokran hinnalla saatas toiselta puolelta kaupunkia rivitalo-osake.Ollaanko me vaan niin jumiutuneita, ettei uskalleta muuttaa täältä pois?

Kommentit (10)

Vierailija

Me muutimme luonnon rauhaanomakotitaloon tuppukylään, jossa ei ole palveluita mutta asunnon neliöhinta oikein mukava. Nyt tilanne on se et haaveilen takas kerrostaloon, koska siellä ois ollu kaupat, harrastukset, koulut, kaikki lähellä. Täällä elämä on yhtä autolla ajelua. Yksinäistä ja karua. Ei edes lohduta kauniit maisemat ja metsäluonto. Lapsilla hirmu vähän kavereita ja minulla myös.Mutta ehkä se rivitaloalue ei olis niin paha siellä toisella puolen kaupunkia.Kannattaa käydä paljon ajelemassa eri alueilla, mittailla välimatkoja kouluun ja päiväkotiin, kuvitella ihan millasta se tosi arki olisi siellä.Onko alueella nuoria perheitä vai eläkeläisiä? Onko levotonta vai siistiä? Mitkä asiat sulle on todella tärkeitä? Piha voi olla ihana ajatus, mutta se teettää myös töitä ja kuluja, ellei ole ihan valmis ja tosi helppohoitoinen. Mutta olkaa silti rohkeita!

Vierailija

Jonka mielestä palvelut pitää olla lähellä.Hyvin näyttää kylämme teinitkin täällä viihtyvän ja entiset teinitkin muuttaa perheineen tänne takaisin eli tuskin ovat traumoja täällä asumisesta saaneet.Keskustaan on 10km, se ei ole matka eikä mikään polkea polkupyörällä tai ajaa mopolla.Asuinalueemme on kaupungin suosituin asuinalue, talot menevät kuin kuumille kiville silloin harvoin kun niitä myyntiin tulee.

Vierailija

Julkinen liikenne, harrastemahdollisuudet ja terveyspalvelut sekä koulut ja tarhat. Ne pitäisi olla jokaisen kouluikäisen ja vanhemman lapsen käytettävissä ja itsenikin kannalta tärkeitä.

Toisena valitettavasti tulee kaupungin vuokratalojen taso ja määrä asuinalueella.

Vaikka joku vuokrakolossi ei olisikaan naapurissa, mutta samoja kouluja ja kauppoja käyttävät niin se näkyy levottomuutena mm Maunula tai Rastila.

Pohjois ja Länsi-Helsingin pientaloalueet ovat ihanteellisia juuri rauhallisuutensa ja luonnonläheisyyden takia. On peltoja, latuja, jäniksiä, lintuja, lehmiä ja hevosia. On aarniometsää ja valaistuja lenkkipolkuja. leikkipuistoja, perhekahviloita joka kulmalla, on kauppakeskuksia muutaman kilometrin säteellä, on urheiluhalleja, musiikkiopistoja, mahdollisuus harrastaa kuvataiteita ja kaikkea partiosta gurlinkiin.

Ei tarvitse muutta ei minnekkään nähdäkseen puita

Vierailija

Joo, tällä alueella päivähoitopaikkoja ei ole! Olen kysellyt alustavasti, ja kaikki kuulema ohjataan eri puolelle kaupunkia.

Tuo alue, missä on halpaa, on myös osittain rauhatonta. Kuitenkin meillä asuu (ja siis myös lapsilla) siellä kavereita ja omistusasuntoaluella on rauhallista.Tuolla halvemmalla alueella olisi kuitenkin päivähoitopaikkoja, sen tiedän.

Ja alueella on siis kaikki muutkin tarvittavat palvelut.ap

Vierailija

että asut huonolla alueella? Okei.Ja tuo kuvaamasikin on kaksipiippuinen juttu. Ihan kiva pienten lasten kanssa, mutta teinille hornaa.

Vierailija

Enpä voisi kuvitella parempaa paikkaa lapsille asua kuin se missä nyt asumme.

Asumme maalla, ympärillä on peltoa ja metsää. Naapurissa on hevosia,lehmiä, vuohia. Lasten kanssa ihmetellään luontoa, pihalla liikkuu jäniksiä, oravia,kauriita, lintuja. Itse kasvatetaan marjoja ja vihanneksia.

Lapset voi hiihtää omalla pellolla, moottorikelkkareitti menee vierestä, pulkkamäki on omalla pihalla.Päiväkotiin on matkaa 12km, terveyskeskukseen 10km,kauppaan 5km, kouluun (pieni 60 oppilaan kyläkoulu) 1,5km, leikkipuistoon 2kmVaikka kaikkialle on matkaa niin empä todellakaan vaihtaisi tätä kerrostalo kaksioon palvelujen viereen.Lainaus:

olennaista on heidän palvelunsa eli päivähoito, koulu, terveydenhoito. Mieluummin kt-kaksio hyvien palvelujen läheltä kuin ok-talo huonolta alueelta.

Vierailija

ostettiin lähes tuntemattomasta kaupungista paritalo. Saatiin velat kaikki pois ja asuntokin on aikaisempaa reilusti isompi. Lapset nauttivat ja me vanhemmatkin. Miehellä on työ naapurikaupungissa ja mä olen kotona. Koska ei ole lainaa, ei ole kiirettä töihin, lasten kanssa on ihanaa. Suosittelen tätä aivan mahtavaa elämänmuutosta, tälläinen ei ehkä ole se teidän juttu, mutta paikan vaihdos virkistää jokatapauksessa.

Vierailija

olennaista on heidän palvelunsa eli päivähoito, koulu, terveydenhoito. Mieluummin kt-kaksio hyvien palvelujen läheltä kuin ok-talo huonolta alueelta.

Uusimmat

Suosituimmat