Jos maitohampaaseen tulee reikä, paikataanko se? Vai hammas pois?

Vierailija

Kommentit (9)

Vierailija

Ei paikata, jollei se reikä selvästi arista ja hammas ole kipeä. Eikä oteta hammasta pois. Jos hammas tulee tosi kipeäksi ja selvästi aristaa, niin sitten paikataan esilääkityksessä.

Vierailija

eiks reiän aiheuta kariesbakteeri jonka lapsi yleensä saa vanhemmiltaan? Vaikka pesisit hampaas 5 krt päivässä niin jos sulla on suussa tuo bakteeri niin eipä paljon auta! Ja kyllä maitohampaita paikataan jos tarvis on.

Vierailija

Se tutkittiin aikanaan syljestä. Silti hänellä ei vielä 19-vuotiaanakaan ole ainuttakaan reikää hampaissaan. Sen sijaan meidän 4-vuotiaalla on reikä. Se tuli heikkoon kohtaan, kiillevaurioon, joka oli jo hampaan puhjetessa. Kiillevaurio puolestaan on syntynyt jo odotusaikana. Sitä en tiedä, saiko lapsi bakteerin minulta, mieheltä vai joltain lapsistamme, mutta niin vain kävi. Hammasta ei paikata. Lapsen hampaita on hoidettu yhtä hyvin kuin muidenkin lastemme hampaita, mutta emme pystyneet estämään reiän tuloa. Eikä hammaslääkäri meitä syyllistänyt. Sanoi vain, että seurataan hammaslääkärissä useammin ja laitetaan lakkaa.

Vierailija

Mikäs sitten on syynä? " Meidän suvussa on huono hammasluu" , vai?Nyt oikeasti katse lapsen tapoihin; peseekö hampaat, juoko mehuja/limuja, naposteleeko, syökö purkkaa ja onko tarkastuksissa käyty säännöllisesti

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat