Vatsataudista - onko tällainen ihan tavallista???

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Moi!Meillä on 1 v 8 kk vanha tyttö, joka on ollut torstai-illasta lähtien vatsataudissa. To-pe välisenä yönä oksensi toistakymmentä kertaa ja perjantaipäivänä vielä nelisen kertaa. Pe-la yönä ei oksentanut, mutta lauantaiaamuna tyttö oli aivan vetämättömissä, ei jaksanut tehdä mitään. Käytiin lääkärissä ja kuivumaa ei ollut, mutta maha tytöllä oli selvästi kipeä koko päivän. Juomaa sain kuitenkin menemään jonkun verran ja vähän leipääkin syötiin ja välillä tyttö jopa jaksoi vähän leikkiä. La-su välisenä yönä tyttö sitten taas oksensi kolme kertaa ja sunnuntaina mentiin taas lääkäriin koska hereillä ollessaan tyttö vain itki, vatsaan sattui selvästi kovin. Sunnuntaina juotiin sitten vaan nesteitä ja tyttö nukkui melkein koko päivän. Sunnuntai-iltana tyttö selvästi piristyi ja seuraava yö meni taas ihan hyvin. Eilen jaksoi sitten jo leikkiä, vaikka olikin tavallista vaisumpi ja vähän yritettiin syödäkin mm. leipää ja puuroa. Mutta taas viime yönä tyttö oksensi, tosin vain kerran mutta kuitenkin. Ripulia tytöllä ei ole lainkaan.Onko muilla ollut tällaista? Onko siis ihan tavallista, että välillä jo näyttää, että tauti olisi voitettu ja sitten taas oksennetaan... Ja olisiko hyviä vinkkejä miten tilanteessa kannattaisi toimia, lähinnä sen suhteen, että milloin ruokaa kannattaisi antaa. Alkaa pikku hiljaa tuntua siltä, että tämä tauti ei lopu ikinä.

Kommentit (13)

Vierailija

Sitäpä juuri... noroa suurimmaksi osaksi. Meillä 3v. poika oli 2 viikkoa pois hoidosta tämän takia. Alkoi oksentelulla, kuume nousi pilviin ja tuli kouristelut. Sitten mahakipua ja ripulia. Yksi vuorokausi oltiin tipassa... Vieläkin ripulia ja oksensikin uutta kierrosta. Pari päivää parempaan päin, taas kuume ja kouristus. Ja vielä neljännen kerran nousi kuume. Nyt ok, luojan kiitos. On otettu kokeita ja kaikki ok. sairaalaankin olisi saatu mennä takaisin mutta mitäpä siellä kun eivät tutki mitään kun oireet ovat VAIN mahatautia. Tuli hoikka poika kerralla, paino tippui reilun kilon! No,kyllähän se nopeaan takaisin tulee. Että on rajua tautia! Tiedän vanhemman papparaisen joka oli yrjönnyt niin että ruokatorvi repesi, selvisi onneksi hengissä.

Vierailija

Avauduinkin tuolla jo toisessa ketjussa (Kohta lähtee järki..) tilanteestamme. Onko olemassa mitään tunnusmerkkejä mistä nuo viheliäiset pöpöt vois erottaa?Nimim. kohta 9vrk potemista takana tässä perheessä

Vierailija

Kuulostaa kyllä aika rajulta, toivottavasti paranee pian. neuvoja en oikein osaa antaa, mutta meidän pojalla 1,5v oli samantapainen oksennustauti muutama viikko sitten, ehkä vähän lievempänä.

Ensimmäisenä yönä oksennettiin kolme kertaa, mutta vain vähän. Päivä meni ok, söi ja joi jonkun verran. Seuraavana yönä oksennettiin rajummin, neljä kertaa. Seuraava yö meni ilman oksenteluja, mutta aamulla kuumetta 39,5. ja sit seuraava yönä taas oksennettiin 3 kertaa. Sen jälkeen ollaan oltu terveenä. Meillä ruoka kelpasi koko ajan, mutta ei uskallettu antaa kovin paljoa. Oltiin just silloin reissussa ja syötiin purkkiruokaa ja hedelmäsoseita jonkin verran. Meitä neuvottiin antamaan ihan vaaleaa leipää, sitoo kuulemma hyvin nestettä.

Vierailija

rotavirus voi kestää useita päiviä tai jopa viikkojakin, mutta noroviruksen ainakin _pitäisi_ olla lyhytkestoisempi, eli muutaman päivän korkeintaan. Rotalle on tyypillistä tuo aaltoilu, eli tuntuu parantuneen, muttei sitä kuitenkaan ole. Noro on yleensä raju, mutta lyhytkestoinen, voi kestää vain puoli päivää-muutaman päivän. Näin mua infosi lääkäri.Tietysti poikkeuksia voi olla, varmaa tietoa ei saa kuin labrasta. Hoitohan on kuitenkin sama, eli riittävä nesteytys.Molemmat virukset voivat elää jopa 2vk esim. maton oksennustahroissa tai pinnoilla, joten tarttuvuus on tosi suurta.

Vierailija

kipeänä... varsinkin oksennustaudissa on aivan sama mitä syö - kunhan juo. Eli kaupasta ostan suklaata, sipsejä ja cocista. Äitini lentäjäystävä joskus neuvoi, että cociksen kasvisuute rauhoittaa mahaa ja itse olen todennut, että ainakin oksentaminen on kivempaa cociksen juomisen jälkeen, kun kasvisuute peittää vatsahappojen kirvelyn. Eli cociksesta sekoitetaan kaikki hiilihapot pois ja juodaan se musta neste... Ihan pienelle en kyllä ole uskaltanut antaa kofeiinin takia, mutta ihan kokeilemisen arvoinen vinkki vanhemmalle lapselle ja itselle! :)Tuon sipsivinkin olen saanut täältä, joku lääkäri oli jollekin neuvonut. Sipsithän janottaa ja juoda pitää oksennus-/kurataudissa paljon.. Suklaasta saa ihan hyvin energiaa.Voimia sinne, kaikille!!!!

Vierailija

Liikkeellä on noro virus. Se ei perusterveellä ole haitallinen, pitää vain huolehtia riittävästä nesteytyksestä. Oireina virukseen on rankka oksentelu ja ripulointi, ja joillakin voi nostattaa korkean kuumeen, joka tappaa bakteerin. Se leviää todella helposti ja elää esim. ripuloidulla tai oksennetulla matolla n.11vrk. Ei siis tappava, mutta rankka. Huolehtikaa nesteytyksestä.

Vierailija

Jos kävitte terveyskeskus lääkärillä niin kannattaisi varmaan mennä lastenlääkärille jos nyt tauti hellitä.Nyt kyllä on sitä noro virusta liikkeellä joten se voi olla aika rajua, siihen liittyy kyllä myös ripuli.Jotenkin vaan tuli sellainen mielikuva että voisiko olla niin että suolisto ei jostain syystä vedä,kun mikään ei pysy sisällä, vatsa kipeä ja pömppö.Mutta jos ei mene ohi niin menkää ihmeessä lastenlääkärille, he osaavat tehdä oikean diagnoosin.Toivottavasti lapsesi parantuu pian!

Vierailija

Ihan lastenlääkärillä kävimme sunnuntaina ja siellä otettiin tytöstä verikokeitakin ja varmuuden vuoksi myös pissanäyte. Nämä kaikki olivat ok. Itsekin mietin, että voisiko olla, että suolisto ei jostain syystä vedä, kun kakkaakaan ei ole tullut, mutta lastenlääkäri oli sitä mieltä, että noilla oireilla mistään suolitukoksesta ei oikein voi olla kyse.Nyt eilen tyttö sitten onneksi vaikutti jo paremmalta. Varsinkin kun sai ähellettyä kakan pottaan, vointi tuntui paranevan ja ruokakin jo vähän maistui. Ja yölläkään ei oksentanut. Joten kovasti nyt toivon, että tauti alkaisi jo pikkuhiljaa olla takana päin. Päiväkotiin kun soittelin, niin siellä kuulemma on tosi moni vatsataudissa, joten taitaa vaan olla aika kamala tauti kyseessä.

Vierailija

Juu meillä kans oli joku viikko tämmöinen.

Eli siis tyttö alko oksentaan tiistai iltapäivänä ja keskiviikkona ripuloi. Torstaina ei sit ei ollu oikeen mitään luulin jo et meni ohi. Kunnes sit taas to-pe välisenä yönä alkoi taas oksentaan ja ripuloimaan vuoron perään. No sit jouduttiinkin päivystyksen kautta sairaalaan yöksi nesteytykseen ´kun oli siis kerenny jo hiukan kuivua. Meillä syy löytyi sitten tähän että oli rotavirus. Ja noroviruksessa oireet on aika lailla samat. niitä ei mun mielestä oikeen voi erottaa ilman että noita testejä on tehty.

Vierailija

Koko perhe sairastui n. kahden vuorokauden sisällä. Kuumetta, pää- ja niskasärkyä, rajua oksentelua ja ripulia. Kesti melkein viikon.

4- vuotias tauti iski rajuimmin. Huomasin tuon saman " vatsan vetämättömyyden" kun hän söi aamulla pakastevadelmia niin ne samat marjat tuli myöhään illalla oksennuksen mukana pois.Lasten päiväkodissa on ollut tuota aaltoilevaa vatsatautia (oireet poissa ja taas viikon kuluttua uudelleen) ja omalla työpaikkallani kai noro- virusta, jolta ei moni ole säästynyt.Nesteytys on tärkeää. Mekin jouduttiin ottamaan herkut kehiin kun ei niihin pieniin suihin muuten mitään olisi mennyt. Mehujäätä, mehua, jogurttijuomaa.. ihan mitä vain. Apteekista antoivat täällä vinkkiä korvausnesteeksi jotta kivennäisveden sekaan omenamehua (puolet kumpaakin). Ja se lapsille kelpasi.Vierailija

Itse jotenkin ajattelisin, että ainakin meillä kyseessä olisi tuo norovirus. Jostain nimittäin luin, että siihen saattaa liittyä vilunväreitä, lihassärkyä ja päänsärkyä ja minulla ja miehellä ainakin molemmilla oli noita oireita oksentelun lisäksi. Lisäksi lääkäri minulle sanoi, että rotaan erittäin usein liittyy kuume ja meillä ei kenelläkään ollut kuumetta. Mutta toki noissakin oireet varmasti vaihtelevat, joten eihän sitä varmasti voi tietää, kun ei mitään näytteitä ole tutkittu.Oli miten oli kamala tauti on kyseessä ja kaikille sen parissa kamppaileville en voi kuin toivottaa kovasti jaksamista!!!

Vierailija

Lääkärin mukaan se " käyttäytyy" juuri tuolla tavalla. Eli ns paranee välillä ja jatkuu kuitenkin noin päivän päästä.

Vie ihmeessä lastenlääkärille jos ei parane.

Pikaista paranemista teille!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat