Kaksiviikkoisen aamuyön levottomuus,

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Hei,Meillä on nyt reilun kahden viikon ikäinen poika ja olisin kysellyt vähän neuvoja. Ongelmana on siis lähinnä aamuyöhön liittyvä levottomuus. Aluksi luulin levottomuuden johtuvan vatsavaivoista mutta ehkä se ei olekkaan sitä. Meillä on kyllä käytössä sekä Cuplaton että Rela tipat. Pojan vatsa tuntuu toimivan hienosti eikä muutenkaan minusta vaikuta kipeältä.

Keskustelin myös neuvolan terveydenhoitajan kanssa joka suositteli ottamaan pojan viereen kun on levoton. Tämä siis siksi jos kyse onkin vain läheisyyden ja turvallisuuden kaipuusta. Mutta viime yönä tämäkään ei auttanut yhtään. Poika siis on erittäin levoton ja viime yönä valvottiin 03.30-05.00. En tiedä onko kyse vain valveajasta ja siitä, että hänellä on vuorokausirytmi sekaisin. Joka tapauksessa hän pitää aivan mieletöntä " sähläystä" päällä ja sekä kädet että jalat viuhtovat hurjasti ja välillä vetää itseänsä kaarelle. Tämän seurauksena yleensä tippuu tutti ja sitä sitten nostetaan parikymmentä kertaa. Poika ei yleensä itke vaan ärisee ja murisee. Onko kenelläkään vastaavasta kokemusta ??? Meillä on esikoispoika joka on 1,5 vuotta eikä hänen kanssaan ole ollut vastaavaa.

Kiitokset vastauksista etukäteen !

Linnea

Kommentit (1)

Vierailija

eli on unessa vaikka liikkuukin kovasti ja ääntelee aamuyön tunteina. Meillä loppui n 2kk iässä.

lisätietoa saat esim HUS sivuilta hakemalla artikkeli " vauvan unihäiriöt" (kuvaillaan myös tämä ilmiö, joka ei mikään unihäiriö kuitenkaan ole)

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat