Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kivoja pelejä 3-vuotiaalle (tytölle)?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Mistä peleistä lapsenne on 3-vuotiaana tykännyt? Ja osannut pelata?Kommentit (8)

Vierailija

Meillä juuri 3 v. täyttänyt poika on innokas pelaamaan. On kyllä pelannut paljon jo pienempänä, koska isoveli 5 v. on pelihirmu. Meillä toimii ainakin Kanin loikka, sellainen Kalapeli jossa ongitaan oman värisiä kaloja ja uusista peleistä Kiki riki, nämä on myös sellaisia joita itsekin jaksaa pelata. Myös kaikki muistipelityyppiset kiinnostaa kovasti ja on myös tykännyt sellaisesta rakettipelistä kuin Rocket race, jossa tarvii kyllä vähän aikuisen apua.

Vierailija

Lottoa, dominoa, muistipeliä, chokoa ja jotain helppoja lautapelejä, kuten se yks ankkapeli, jonka nimeä en nyt muista. Sitten oli 3 kivaa peliä:leluhylly, puutarha ja liukumäki, mutta näitä en ole enää nähnyt kaupoissa. Myös uno junior kortit oli kivat. Lähempänä neljää vuotta kun oppi laskemaan kuuteen (siis ymmärsi merkityksen) niin pelattiin jo kimbleä ja afrikan tähteä ja muita noppapelejä, kuten mix maxia.Choko, muistipelit., lotto ja domino on musta kivoimpia ensipelejä.

Vierailija

3v1kk tyttö on ollut aina taitava palapeleissä. Oppii rakentamaan ne kyllä kerralla, joten haastetta niissä ei juuri ole.Yksi kiva palapeli jonka hän sai 3v synttärilahjaksi oli Koiramäen kuutiopalapeli, josta saa siis 6 eri palapeliä kun kääntelee kuutioita. Näitä oli joskus omassa lapsuudessanikin, ja oli kyllä kivaa silloin. Niissä menee mukavasti aika, tosin lapset kun oppivat nuo niin nopeasti, niin saisi ostaa kyllä päivittäin jotain uusia pelejä.Tämä olikin hyvä ketju, täytyy käydäkin katsomassa pelivalikoimat kaupoista.

Vierailija

on kanssa kiva pienten peli. Meidän kolmevuotiaalle Kimble on vielä vaikea, kun ei osaa nopasta katsoa, mitä numeroa se tarkoittaa ja kuitenkin haluaa itse siirrellä nappuloita. Synttärilahjaksi hän sai sellaisen my little pony pelin, missä etsitään eroavaisuuksia, mutta siinä tarvitaan kolme pelaajaa. Isoveljen kanssa pelaa tuota poni peliä ja tykkää kovasti siitä. Muistipelit, lotto ja domino on ollut meilläkin suosiossa. Kummitusportaat peliä ollaan kanssa pelattu, mutta ei ymmärrä sen jujua ihan täysin vielä.

Vierailija

oma 7-vuotias tykkää pelata ja myös veljen 3,5-vuotias.Ja meilläkin rahaa peleihin uppoaa ihan kivasti.. meillä tykkää pelata niin äiti kuin lapsetkin!! :)

Vierailija

Kanin loikka on meidän tytön suosikki, sai pelin lahjaksi jouluna ja täyttää nyt maaliskuussa kolme. Osasi heti joulun aikaan jo peliä pelata eli voin suositella!

Vierailija

Meillä pelattiin tasan 3-vuotiaana palapelejä, lottoa ja muistipeliä. Nyt 3v5kk on mukaan tullut mm. Kummitusjuna lautapeli, kuvadomino ja Kimble.

Neljän suora hommataan luultavasti myös piakkoin.

Tytömme on erittäin hyvä muistinen ja tarkka. Palapeleissä on nyt 104-150 palaa ja siksi yritän löytää hälle pelejä joissa täytyy käyttää järkeä, eikä vain onnea. Useimmat lasten pelit kun ovat sitä hyvää tuuri vaativia, että voittaa. Kummitusjuna pelissä täytyy rakentaa hammasrattaista ketju ja saada kummitukset pyörimään. On kuitenkin erittäin yksinkertainen säännöiltään ja siksi käy myös nuoremmille.

Kuvadominossa eri määrä pisteitä on korvattu eläinten yms kuvilla ja siksi helpompi kuin " oikea" domino.Viimeisten 5kk aikana minulla on tullut tuhlattua kaikki rahat uusiin peleihin kun niiden avulla on mukava viettää joka ilta rauhallisia tuokioita tytön kanssa ja nähdä hänen pienet aivot työskentelemässä :) Kehitys on ollut huimaa nyt viime kuukaudet.

Uusimmat

Suosituimmat