Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Lapsi kutsui synttäreilleen useamman lapsen kuin aluksi suunniteltiin.

Vierailija

Miten toimitte, käskettekö lasta olemaan hissun kissun synttäreistään " ylimääräisten" lasten kohdalla vai onko pakko kutsua jo (sanallisen) kutsun saaneetkin?

Sivut

Kommentit (114)

Vierailija

Kutsunko kaikki 22 luokkakaveria ja seitsemän samassa pihassa asuvaa ystävää??Siis tytön luokalla on oikeasti 23 tyttöä ja pihakaverit ovat myös hyviä ystäviä (ei kukaan samalla luokalla keskenään) Sitten vielä pitäisi kai joku harrastuksen kaverikin kutsua... Apua!Ja ne mäkkärisynttärit on aika ankeita, kotona pääsisi parempaan tunnelmaan.

Vierailija

Meillä tehdään jo hyvissä ajoin lista johon kirjoittaa ylös kenelle kutsun kirjoittaa ja niitä tehdään jämptisti sen verran, toki ei halua kutsua kuin neljä koulukaveria ja joitakin muita.Keskustele tyttösi kanssa asiasta. Toki jos on jo kutsunut ei voi enää perua, olisi toisia loukkaavaa käytöstä. Lyöty kortti lepää.

Vierailija

En myöskään välttämättä antaisi lapsen oikkujen estää kutsumasta jotain kaveria, joka just sillä hetkellä on ehkä vähän pimennossa tai kahnauksessa sankarin kanssa.Multa nousi karvat pystyyn, kun kuulin yhden ystävän tarhaikäisen pojan saaneen päättää, että yksi tarhakaveri ei tule hänen juhliinsa, vaikka he ymmärtääkseni kuitenkin olivat ihan ok kaverit ja kaikki muut ryhmän pojat kutsuttiin. Tosi ikävää.

Vierailija

Jos suullisesti kutsuttuja aletaan karsimaan, kohdistuu ' rangaistus' mielestäni tytön juhlien ulkopuolelle jätettyihin kavereihin liiaksi. Siksi kaikki suullisesti kutsutut täytyisi kutsua myös virallisesti. Tytölle sen sijaan pitää keksiä jokin rangaistus siitä, ettei noudattanut alun perin sovittua kiintiötä vaan meni lörpöttelemään liian monelle. Ainakin osallistuttava synttärijärjestelyihin ja loppusiivoukseen normaalia enemmän. Ja ehdoton ukaasi siitä, että ensi vuonna sama temppu ei tule tepsimään, jos tyttö uudestaan poikkeaa sovitusta niin koko juhlat peruuntuvat.Meillä kotona oli ala-asteikäisenä periaatteena, että joko kutsutaan kaikki luokan tytöt tai vain pari parasta kaveria. Toimi ihan hyvin, vaikken muista miten tarjoilut järjestettiin, kun ei meilläkään niin monta lasta mahdu ruokapöydän ääreen. Ehkä lainassa oli ylimääräinen pöytä. Eräällä ystävälläni oli ikävämpi tilanne, kun poikansa luokalla on yksi koulukiusaaja, jota poika ei tietysti halunnut mukaan juhliin. Ystävä päätyi kuitenkin siihen, että yhtä poikaa ei luokalta jätetä kutsumatta, joten kiusaajakin pääsi mukaan. Mielestäni tämä oli oikea ratkaisu, eikä tuo kiusanhenki juhlissa ehtinyt muita häiritä. Tällöin kyse oli ekaluokkalaisista, vanhempien lasten kohdalla kiusaajan tai tappelupukarin kohtaloa voisi harkita enemmän.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat