Vauvan ja taaperon kanssa etelään, ratasvinkkejä pikapikaa, KIITOS =)

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Elikkä ollaan lähdössä vauvan 4,5kk ja taaperon 1v 11kk kanssa Meksikoon muutaman viikon päästä ja nyt kaipaisin pikaisesti vinkkejä " kulkupelien" valintaan :)Tarkoitus oli siis lähteä yhdistelmien ja kuomullisten sateenvarjorattaiden (selkänoja menee makuuasentoon) kanssa. Näiden lisäksi mukaan lähtee rintareppu lähinnä lentokenttiä varten.Nyt aloin miettimään, että onko yhdistelmät sittenkään paras vaihtoehto ottaa mukaan...??? Hotellialueella niillä toki pääsee hyvin liikkumaan, mutta entäs mahdollisilla retkillä ja kulkuneuvoissa? Olisiko sittenkin parempi hankkia isoveljelle ihan tavalliset perussateenvarjorattaat tai matkarattaat matkaa varten? Muuten niille ei juuri olisi käyttöä, koska meillä on ne toiset sateenvarjorattaat jo hankkittuna... käytettynä niitä tosin saisi tosi edullisesti, joten eipä harmittaisi hirveästi ns. vain yhtä matkaa varten ostaa...Kertokaa kokemuksia puolesta ja vastaan, päätös pitäisi tehdä todella nopeasti, jotta ehtisin tarvittaessa vielä hankkia... Kiitokset avusta!!!! =)

Kommentit (10)

Vierailija

Minä ostasin kanssa nuo ihan halvat perussattarit toisiksi.Itsellä sen verta kokemusta matkustamisesta.Mentii paljon busseilla yms.Ne usein niin täysiä,yms.vaunupaikkoja ei ole niin vaavi rintarepussa,ja rattaat linkussa odoteltiin busseja,pääsi pikasesti nousemaan kyytiin.Ja samoin taxeihin yms.Kadutkin usein kapeita,ja ruuhkissa nuo ehdottomat=)Hyvää matkaa teille!!

Vierailija

sattarit + ergoreppu tai yhdistelmät+ergoreppuOma kokemus ulkomaanmatkoista on se, että kadut on siellä useammin huonommassa kunnossa kuin Suomessa ja järeämmille rattaille on käyttöä. Miinusta on, että kun busseilla mennään, niin painavampia on vaikeampi käsitellä ja jos autoa vuokraa, niin eivät välttämättä mahdu takakonttiin.Mutta siis Ergo-repulla voitte kantaa sekä esikoista että pienempää ja varsinkin miehesi jaksaa varmasti kantaa pitkiä matkoja. Siinä voi pienempi myös nukkua. Selässä esim. on kuin tavallista reppua kantaisi. Mielestäni kaksien rattaiden kanssa lähteminen kuulostaa melko hankalalta.Ja jos mahdollista, niin ottaisin sitten seisomalaudan isommalle vielä.Meillä alkaa nyt vaan olla tosi huonot kokemukset rattaiden kuljettamisesta lentoteitse eli kun ensi kerralla lähdetään, niin otetaan halvimmat mahdolliset sattarit mukaan, kun ne kuitenkin aina kärsii vaurioita. Onneksi Finnair korvaa ainakin melko hyvin, mutta vaivaa siitä jälkikäteen kyllä on.

Vierailija

Tuplarattaita mietin alunperin itsekin ja niistä mielipiteitä täälläkin kyselin, mutta eivät juuri saaneet kannatusta leveyden ja muutenkin kokonsa vuoksi... kahdet rattaat siis mukaan tulee, koska ovat kuitenkin näppärämmät. Kiitokset kuitenkin ehdotuksesta ja linkeistä, katsoin ne jokatapauksessa :)

Vierailija

Eli tuplat voi unohtaa, matkaan lähtee kahdet rattaat :) Mietin siis vain, että otanko kahdet sateenvarjorattaat (toiset pitäisi siis ostaa vain matkaa varten) vai yhdistelmät ja sateenvarjorattaat?Kiitokset kaikille vastanneille!!!

Vierailija

rattaiden tarve riippuu varmasti myös siitä kuinka paljon meinaatte liikkua matkalla eri paikoissa. Jos olette lähinnä hotellin uima-altaalla ja rannalla, voisitte pärjätä vain yksillä rattailla. Jos taas kiertelette paljon kaupungille, retkillä yms. niin sitten kahdet rattaat voisi olla hyvä juttu. Oletko selvittänyt saako hotellistanne vuokrata/lainata matkarattaita? tämä voisi olla yksi vaihtoehto saisittte isommalle rattaat sieltä.Me oltiin tammikuussa Thaimaassa ei tarvittu kun muutaman kerra rattaita meidän 1v9kk ikäisellä tytöllä. Meidän hotelli oli niin korvessa että käytiin kerran pidemmällä ostoksilla ja siellä rattaat oli mukana. Hotellilla ja rannalla ja lähiympäristössä tyttö halusi kävellä itse. Meidän hotellista olisi saanut rattaat lainaksi ja sanoinkin miehelle että turhaan raahaattiin omia mukaan. Vielä tyytyväisempi olin siihen etten ostanut uusia sattareita reissuun niin kuin ensin meinasin ;=)Jos päädyt kaksiin rattaisiin ostaisin minäkin ihan perussattarit, mitkä ei mene makuuasentoon. Eivät maksa paljoa ja menevät pieneen tilaan. Toinen vaihtoehto voisi olla kantoreppu esim. Ergo, en muista enää vauvan ikää... mutta ainakin vanhempaa voisi kantaa Ergossa ja menisi sitten myöhemmin vauvallakin.

Vierailija

Käyttöä niille tulee vielä kesällä ja kaupoissa kotimaassakin, kun esikoinenkin on vielä noin pieni. Ja sitten kun et enää tarvitse, myyt pois:)

Sattareihin saa myös adaptereita, joilla kahdet sattarit saa yhteen. Silloin niitä voi työntää yksikin.

Esikoisen sattareiden ei välttämättä tarvitse mennä makuuasentoon (?), ovat halvemmat niin, mutta jos ovat ilman kuomua, ota ehdottomasti päivänvarjo niihin (esim. Lastentarvikkeesta Emma-merkkinen, 10-15e).

Mukavaa matkaa teille:) Muista käsidesi, ihan korvaamaton:)

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat