Kumpi mielestänne lapsen isäsuhteen kannalta pahempaa?

Vierailija

Lesbopariskunta saa lapsen luovutetuilla siittiöillä jolloin isästä ei tietoa. Vai se että vauvakuumeinen nainen jättää salaa ehkäisyn pois, tulee raskaaksi ja mies loukkaantuneena eroaa.

Kommentit (6)

Vierailija

Miten niin lapsen biologinen alkuperä ei kiinnosta ketään? Useimpia lapsia se kiinnostaa, ainakin jossain vaiheessa. Meidän kulttuurissa kaikille lapsille opetetaan koulussa, miten ihminen lisääntyy ja miten siinä siirtyy geeniperimää.Pitäiskö se tieto sinusta pimittää tulevilta sukupolvilta, jotta naiset voisivat lisääntyä " ilman miehiä" ja ilman kiusallisia kysymyksiä??

Vierailija

Tässä toisessa vaihtoehdossahan isä oli olemassa ja mahdollisuus että eron jälkeen hoitaa velvollisuutensa.En ymmärrä kysymystä? Mikä isäsuhde tuossa ensimmäisessä oli?Vierailija:

Lainaus:


Lesbopariskunta saa lapsen luovutetuilla siittiöillä jolloin isästä ei tietoa. Vai se että vauvakuumeinen nainen jättää salaa ehkäisyn pois, tulee raskaaksi ja mies loukkaantuneena eroaa.
Vierailija

mutta tuossa toisessa tapauksessa on sentään isä olemassa josta saattaa tulla vaikka kuinkakin hyvä isä lapselleen. eihän se ero tarkoita etteikö välttämättä toteuttaisi isyyttään. Mutta........Jos kysyisit kumpaan parisuhteeseen soisin lapsen mieluummin niin sille lesboparille. Koska riidat ei ole lapselle hyväksi. Joo, voihan ne lesbotkin riidellä mutta toisella parilla sukset ristissä pahasti joa alunperin niin...

Vierailija

mutta se ei ole tärkeää, eivätkä he välitä siitä, koska heille tärkeää on se mitä on sovittu. Heille sukulaisuus ja avioliitto ovat ennen kaikkea sopimuksia. Tässä ympäristössä lapsienkaan kannalta ei ole mitenkään olellista tietää, kenen geenit soluissa mendelöivät.Ei se muuten niin hirveän oleellista meidänkään kannaltamme ole, me olemme vain TEHNEET siitä tärkeän kysymyksen. Pääasiassa tämä meidän tärkeytemme liittyy talouteen: meidän lainsäädäntömme on ainakin 1300-luvulta (vanhimmista pohjoismaisista kirjoitetuista laeista) lähtien pohjautunut sen säätelemiseen, kenellä on perintöoikeus. Meillä se määräytyy avioliiton ja avioliiton sisäisen geenilinjan perusteella. VIime aikoina geenilinjan merkitys on kasvanut au-lapsilla on täydet oikeudet ja nyt ollaan menossa myös siihen, että luovutetuilla sukusoluilla syntyneillä lapsilla voisi olla oikeudet noihin sukusolujen luovuttajiin.Tällä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä niiden geenien kanssa, joista meille koulussa opetetaan. Oikeasti geenit eivät edes siirry sillä tavalla kuin kouluopetuksesta moni kuvittelee, sillä dna-pätkien järjestys sekoittuu moneen otteeseen sukusolujen jakaantuessa ja hedelmöittyessä - lapsella ei oikeasti ole yhtään samanlaista geeniä kuin kuin vanhemmillaan.Näin ollen meillä on hyvä syy olettaa, että valistuneesti kasvatettu lapsi (varsinkin jos hän ymmärtää koulun biologianopetuksen OIKEIN) on enintään maltillisesti kiinnostunut biologisesta alkuperäistään, eikä kärsi lainkaan siitä, että hänen vanhempisuhteidensa tärkeimpinä kohteinä on kaksi naista, joista toinen ei ole hänelle mitään biologista sukua.

Vierailija

maailmassa on olemassa kluttuureja, joissa naisetkin voivat olla isiä. Tietyissä kulttuureissa nainen on lapsen eli perillisen velkaa miehensä suvulle. Niinpä niissä on tapana, että esim lapsettomat naislesket menevät naimisiin, mutta ottavat tässä avioliitossa miehen roolin. Samalla hän ottaa entisen aviomiehensä paikan tämän suvussa. Kun uuden liiton vaimolle sitten syntyy lapsi (jonka biologinen alkuperä ei edes kiinnosta ketään), sen katsotaan kuuluvan isälleen, eli tämän jälkimmäisen avioliiton " miehelle" joka on ottanut oman entisen aviomiehensä paikan tämän suvussa. Niin lapsi päätyy siihen sukuun johon lapsi alunperin haluttiin ja " oltiin velkaa" .TÄmä järjestelmä osoittaa erinomaissesti, ettei isän, äidin ja suvun roolit ole kiinni sukupuolesta. Kun lesbopariskunnassa on kaksi vanhempaa eikä lapsen biologinen alkuperä kiinnosta ketään vaan lapsi on toivottu, on nähdäkseni paremmat mahdollisuuden kunnollisen " isä" suhteen (tai vanhemmuussuhteen) muodostumiseen kuin tilanteessa, jossa isä avoimesti on sitä mieltä ettei olisi lasta alkuunkaan halunnut.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat