Ison luomen poisto lapselta

Vierailija

Tai se on peukalon kokonen syntymämerkki oikeastaan.

Voiko sitä poistaa? Itsellänikin on ja seon kasvanut kämmenen kokoiseksi vuosien myötä. Aloin miettiä, että onko eettisesti väärin (tai jotain semmosta) leikata sitä lapselta, kun siitä ei ole varsinaisesti mitäähaittaa,ulkonäkökysymys. Mutta kun ajattelen omaa syntymämerkkiäni,niin ei noin suurta ainakaa niin vain poisteta.

Kommentit (5)

Vierailija

Eli mielestäni vähän hankalassa paikassa missä pikkarit jne. sitä pääsee hankaamaan halkaisijaltaan noin 2cm hyvänlaatuisen näköinen hiukan kohollaan oleva luomi. Puhuttiin jossain vaiheessa lääkärin kanssa että voidaan poistaa (juuri sijaintinsa takia), mutta lääkäri suositteli, että odotetaan 9-10 vuotiaaksi jolloin lapsen on helpompi ymmärtää miksi moiseen toimenpiteeseen ryhdytään. Eli ulkonäkösyistä ei lähdetä ilmeisesti muutenkaan kovin pieniltä lapsilta luomia poistamaan se on tietysti eri asia jos se kovasti lasta itseään häiritsee.Poisto ei varmasti ole kivulias, mutta tosiaan haavan hoito vaatii vähän kärsivällisyyttä.

Vierailija

eli pystyykö edes leikkaamaan.. meillä yhdellä lapsista mansikkaluomi, jota ei edes voi leikata häviää kun häviää ja yhdellä sellainen Gorbatshow-tyyppinen luomi jalassa (peittää käytännössä toisen säären kokonaan), joka voidaan laserilla vaalentaa lähes ihon väriseksi, mutta koska hoito sattuu, sitä ei suositella tehtäväksi alle kouluikäiselle, ettei tarvitse nukuttaa.Eli käy ihotautilääkärillä näyttämässä luomea ja juttele hänen kanssaan. ja mene siis yksityiselle spesialistille, meille esim. Jorvissa sanotiin tuosta jalan-luomesta, että sen poistoon ei ole olemassa keinoja.

Vierailija

Mulla poistettiin juuri kaksi pienehköä luomea. Niissä on molemmissa kolme tikkiä, jotka poistetaan vasta kahden viikon päästä. Tikit kutisevat ja häiritsevät eikä kahteen viikkoon saa urheilla, käydä saunassa yms. Jos lapsi on vielä pieni eikä luomesta ole mitään haittaa kannattaa poistoa lykätä - itse toimenpide oli nopea ja helppo, mutta nämä toimeenpiteen jälkeiset päivät tylsiä, varsinkin ensimmäinen viikko.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat