5-vuotias tytto kiukuttelee ja on vihainen koko ajan minulle

Vierailija

Hei,Minulla on 2 lasta. 5 vuotias tytto, ja 2 vuotias poika. Olen ollut kotona pari vuotta ja tytto on ollut paivakodissa viimeisen vuoden. On kovin sosiaalinen tytto, saa kavereita helposti eika ujostele. Tytto on nyt ehka kesasta asti tms ollut kutakuinkin aina pahalla tuulella minulle. Aksyilee ja puhuu rumasti, huutaa jne. Rakastan tietenkin lastani yli kaiken, mutten tajua mita teen vaarin.Tytto on paivakodissa aina natisti, opet kovin kehuvat. Samoin isovanhemmat ja muut aikuiset aina kehuvat hyvatapaiseksi ja tottelevaiseksi tytoksi. Minua uhmailee ihan koko ajan. Joka asiasta riitelee ja vaittaa vastaan. Ei halua pukea kun pyydan, ei halua syoda kun pyydan, ei halua menna nukkumaan kun pyydan, pullikoi vastaan kun sanon ettei kaveri saa tulla kylaan jne jne. Kayttaytyy ihan kuin murrosikainen.Han myos hermoilee pikkuveljelleen todella paljon. Lyo, potkii ja arsyttaa. Tosin pikkuveli kylla harnaa ja tekee oman osuutensa riidoissa. En tieda enaa mita tekisin hanen kanssaan. Usein voimat on tosi loppu hanen kanssaan kun tiedan etta hanen perusasenne ja mielentila on olla pahalla tuulella minulle ja veljelle. Lasten isa ja mieheni on paljon poissa tyonsa takia joten olemme paljon kolmestaan. Pikkuveli alottelee juuri paivakodissa ja mina olen palaamassa toihin.Koitan tehda tyton kanssa paljon juttuja, hanelle on harrastuksia joihin menemme yhdessa. Mutta jos en saa luistimia jalkaan tarpeeksi nopeasti tms niin han taan aksyilee minulle. Sanon kylla napakasti takaisin ja kerron miten pahamieli minulle tulee. En edes tieda mika olisi hyva rangaistus hanelle rumasta kaytoksesta! Kotiaresti harmittaisi hanta kamalasti koska pihan kaverit on tosi tarkeita. Toisaalta jos han on kotiarestissa olemme vaan kotona ja han riitelee minun ja veljen kanssa...Kuullostaa kamalalta, mutten oikeasti tieda mita tekisin tyton kanssa. En halua kasvattaa lasta joka kohtelee minua aina huonosti ja joka ei tottele minua ollenkaan. Toisaalta illalla aina tytto haluaisi aidin kainaloon nukkumaan ja olla aidin vieressa...5v neuvolassa 6kk sitten sanoivat etta on ikaan kuuluvaa noin esikoululaisilla. Onko muilla kokemuksia tai vinkkeja??Kiitos tuhannesti vastaajille.

Kommentit (9)

Vierailija

huomaan jo oman äänensävyni muuttuneen, kun puhun hänelle. Niin metsä vastaa kin sinne huutaa, vaikka ei saisikaan,Nyt 6-vuotiaana jo välillä on ihan entinen itsensä, joskin kiukuttelukohtaukset sitten vahvempia. Joka asiaan vastaus ei!

Vierailija

eikä uskalla olla oma itsensä ja näyttää tunteitaan. Lapsi on kuitenkin vielä lapsi ja ison osan ajastaan päiväkodissa, joten hänella on oikeus kiukutella sielläkin, jos siltä tuntuu. Niin ei sitten tarvitse purkaa kaikkia paineita kotona. Meillä ainakin päiväkodissa kiinnittivät tähänkin asiaan huomiota.

JA sitten saattaa tosiaan olla 6-vuotiaan pikku murrosikää.

Vierailija

vinkkejä mulla ei valitettavasti ole mutta vertaistukea siinä mielessä, että ihan tosi tuttua touhua! Mulla poika 5v ja toinen 3v, ja olen välillä aika helisemässä tuon esikoiseni kanssa, kun kaikesta tulee riitaa ja kaikkea pitää uhmata. päiväkodissa on kiltti ja sopeutuvainen, 5v-neuvolasta sai palautetta hienoista sosiaalisista taidoistaan jne. Mutta äitin kanssa riidellään päivittäin, toisaalta iltaisin on iso sylipula ja kainalossa luetaan kirjaa.

Uskon, että on ohimenevä kausi taas tämäkin, isoksi lapseksi kasvaminen ei tunnu olevan helppoa...

Vierailija

Minä huokaisin juuri syvään kun tajusin että meillä painitaan samojen ongelmien kanssa. meillä on poika 5v. Rankkaa on mutta toivon kovasti että tämä menee ajan kanssa ohitse.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat