5,5-vuotias tytto kiukuttelee ja on vihainen koko ajan minulle

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015


Hei,Minulla on 2 lasta. 5 vuotias tytto, ja 2 vuotias poika. Olen ollut kotona pari vuotta ja tytto on ollut paivakodissa viimeisen vuoden. On kovin sosiaalinen tytto, saa kavereita helposti eika ujostele. Tytto on nyt ehka kesasta asti tms ollut kutakuinkin aina pahalla tuulella minulle. Aksyilee ja puhuu rumasti, huutaa jne. Rakastan tietenkin lastani yli kaiken, mutten tajua mita teen vaarin.Tytto on paivakodissa aina natisti, opet kovin kehuvat. Samoin isovanhemmat ja muut aikuiset aina kehuvat hyvatapaiseksi ja tottelevaiseksi tytoksi. Minua uhmailee ihan koko ajan. Joka asiasta riitelee ja vaittaa vastaan. Ei halua pukea kun pyydan, ei halua syoda kun pyydan, ei halua menna nukkumaan kun pyydan, pullikoi vastaan kun sanon ettei kaveri saa tulla kylaan jne jne. Kayttaytyy ihan kuin murrosikainen.Han myos hermoilee pikkuveljelleen todella paljon. Lyo, potkii ja arsyttaa. Tosin pikkuveli kylla harnaa ja tekee oman osuutensa riidoissa. En tieda enaa mita tekisin hanen kanssaan. Usein voimat on tosi loppu hanen kanssaan kun tiedan etta hanen perusasenne ja mielentila on olla pahalla tuulella minulle ja veljelle. Lasten isa ja mieheni on paljon poissa tyonsa takia joten olemme paljon kolmestaan. Pikkuveli alottelee juuri paivakodissa ja mina olen palaamassa toihin.Koitan tehda tyton kanssa paljon juttuja, hanelle on harrastuksia joihin menemme yhdessa. Mutta jos en saa luistimia jalkaan tarpeeksi nopeasti tms niin han taan aksyilee minulle. Sanon kylla napakasti takaisin ja kerron miten pahamieli minulle tulee. En edes tieda mika olisi hyva rangaistus hanelle rumasta kaytoksesta! Kotiaresti harmittaisi hanta kamalasti koska pihan kaverit on tosi tarkeita. Toisaalta jos han on kotiarestissa olemme vaan kotona ja han riitelee minun ja veljen kanssa...Kuullostaa kamalalta, mutten oikeasti tieda mita tekisin tyton kanssa. En halua kasvattaa lasta joka kohtelee minua aina huonosti ja joka ei tottele minua ollenkaan. Toisaalta illalla aina tytto haluaisi aidin kainaloon nukkumaan ja olla aidin vieressa...5v neuvolassa 6kk sitten sanoivat etta on ikaan kuuluvaa noin esikoululaisilla. Onko muilla kokemuksia tai vinkkeja??Kiitos tuhannesti vastaajille.

Kommentit (3)

Vierailija

Oikeesti, todella laiha lohtu, tiedän, mutta NYT on sinun etsikkoaikasi harjoitella neidin murrosikää varten... Mun esikoinen oli juuri eskari-iässä ja ehkä vähän ennemminkin ihan samanlainen ja niin oli nro kakkonenkin!! Nyt herrat ovat 11v ja 8v. Vanhempi alkaa jo pikkuhiljaa " taantua" samantyyppiseen käytökseen, kun tuo murkkuikä on ihan tossa kulman takana (selvät merkit jo ilmassa), mutta tässä iäsää sitä osaa jo odottaakin.;o) Olin esikoisen kanssa ihan hukassa myös ja voimat tuntui olevan ihan loppu. Luulin, että vika oli täysin minussa! No, " vikaa" ei tarvitse etsiä sen kummemmin lapsesta kuin äidistäkään - kuuluu tosiaankin asiaan...Ei muuta kuin oikein paljon voimia ja jaksamista taistoon! Tässä hyvä sivusto ja lohduttava linkki näin ensiavuksi: http://vanhemmat.mll.fi/lapsi_kasvaa_ja_kehittyy/6-7vuotias.php?dir=/lap...

Vierailija

Tyttäreni on keväälla 6 v. kovin kuulostaa samanlaiselta tuo käyttäytyminen, kuin meilläkin. Taudin kuvaat liittyvät myös murhaavat katseen äidin suuntaan! Tyttö aivan systemaattisesti jättää kuulematta ohjeet ja pyynnöt. Tuntuu kuin kuin hän kerjäisi konfliktia. Kun toistan tai alan jankuttaa, saan pikkuneidiltä murkkukäytöstä ja niskojen nakkelua. Minulla tahtoo palaa päreet, myönnän, vähän liiankin nopeasti.Toisaalta taas rakastetaan niin mahdottomasti puolin ja toisin.Kuuluu kuvaan tässä iässä, minuakin lohdutettiin. Isoveli ei kuitenkaan (muistaakseni) ollut aivan yhtä äkkiväärä.Yritetään elää läpi tämäkin vaihe. Jaksamista sinulle!

Vierailija

Vaikuttaisi siltä, kuin tyttö on päättänyt katsoa kumpi teistä määrää kotona, sinä vai hän. Jos ei sitten sinua kohtaan kapinoimalla hae myös isänsä huomiota. Isää hän ilmeisesti tottelee. Samoin osaa, kun haluaa käyttäytyä ihmiseksi vieraampien aikuisten läsnäollessa. Siispä sinun ja tytön välit pitää saada kuntoon. Mielestäni tyttö pitää saada nyt tajuamaan, että äiti on " kotijoukkojen komentaja" niin kauan kun hän kotona asuu. Niin kurjaltakin kun tuntuukin, lasten kanssa ei voi olla kaveri, vaan ihan heidän oman turvallisuuden tunteen vuoksi vanhempien pitää pitää ohjet käsissä. Tämä tarkoittaa sitä, että otat nollatoleranssin sinuun kohdistuvaan haukkumiseen vastaanvänkäämiseen jne. Eihän hän käyttäydy hounosti isäänsäkään kohti, miksi saisi käyttäytyä huonosti sinun läsnäollessa. Kotiaresti, jäähypalli, elektroniikkavapautus, viikorahojen menetys jne on hyviä ja koeteltuja rangaistuksia. Jos rangaistusta vastaan kapinoidaan aika vaan lisääntyy. Viikko ilman kavereita tai tietokonetta /videoita, DVD:t jne on jo tuon ikäiselle kova pala. Viikorahojen menetyskään ei ole mukavaa. Jäähypalli on nopea rangaistus esim sisarusten riitaan tai sinun haukkumiseen.Voimia matkaan; niin kuin sinä kunnioitat toisia ihmisiä tulee toisten kunnioittaa sinua; myös sinun lasten. Ja lasten kohdalla se tarkoittaa, että he tottelevat sinua ja käyttäytyvät asiallisesti.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat