Uusi lapsi tulossa...

Vierailija

Vanhin nyt 3 vuotias ja kuopus 8 kk. Uutukaisen pitäisi näillä näkymin tulla lokakuussa. Kertokaapa kokeneet, miten selvitään näin pienellä ikäerolla? Onko raskasta?

Kommentit (9)

Vierailija

Tosiaan en ajattele, että olisi ruusuilla tanssimista, mutta eiköhän siitä sitten selviä. Kuitenkin ihan käytännön jutut jännittää. Ulos menemiset ja muut, kun se talvikin pukkaa päälle melkein heti. Onneksi esikoinen on jo niin reipas, että moni asia sujuu jo itseltäänkin ja on avuksi. Täytyy kuitenkin yrittää pitää mielessä, että on vielä hyvin pikkuinen hänkin, ettei ala kohtelemaan liian isona tyttönä.

Vierailija

täälä uudella paikkakunnalla, mutta tuo siivousapu voi olla ihan hyvä vaihtoehto. Kiva kuulla, että muut ovat pärjänneet. Antaa toivoa, vaikka tietenkin kovasti lapsista riippuu, millaiseksi muodostuu elämä. Tai enimmäkseen kai vauvasta. Noh, mutta ei tässä muu auta, kun alkaa asennoitumaan taas vauva-aikaan ja tehdä etukäteen se, mitä on tehtävissä. Viimeksikin tein kauheat kasat ruokaa pakkaseen ja se oli kyllä kullan arvoinen apu aluksi.

Vierailija

vajaat 11kk. Eli tulin raskaaksi kun vauva oli 3kk, esikoinen oli tuolloin 31/2v. Kyllä te pärjäätte. Valehtelisin jos sanoisin etteikö se aika ollut rankkaa, niistä ajoista ei kauheasti muista yksityiskohtia jälkeenpäin. Luppohetkiä ei juuri ollut, unirytmitkin poikkesivat melkoisesti toisestaan, mutta vaikka tämä kliseeltä kuullostaakin, nyt on mukavaa ja sisarukset 4 ja 5 v ovat toistensa parhaita kavereita, kuin myös tappelupukareita, luonnollisesti. Toisaalta tekemistä on tuona vauva aikana niin paljon, että aika vain yksinkertaisesti menee aivan huomaamatta ja pian ne eivät vauvoja enää olekaan. Jaksamisia, ei se maailmanloppu ole :0)

Vierailija

Mutta siis minulla " vain" nämä kaksi, joten ei nyt ihan sama tilanne. Alku oli hankalaa kun käytännössä oli kaksi vauvaa mutta jotka kuitenkin olivat niin eri-ikäiset eli rytmit yms menivät kovin ristiin. Kun vauva tuli puoli vuotta niin helpotti kovasti. Jos mahdollista yritä pedäta asiat niin että sinulla oliis edes jotain apua käytettävissä ekat kuukaudet (meillä kävi siivooja ja se auttoi jo paljon). Tukiverkkoa meillä ei ole (asutaan " yksin" tällä paikkakunnalla), joten tiedän kyllä sen merkityksen! Jos sinulla on sukulaisia paikkakunnalla niin hyödynnä :)Nyt " vauva" on 1 v ja arki on jo niiiiiin helppoa :)ONNEA!

Vierailija

Se, tuleeko olemaan raskasta vauvan synnyttyä, riippuu millainen vauva on. Jos on helppohoitoinen ja hyvin nukkuva niin tuskinpa tulee olemaan raskasta. Kun ei nytkään ole, varsin leppoisaa näiden kolmen kanssa on elo täällä kotona. Mut jos ei saa nukkua niin sitten on raskasta, riippumatta kuinka monta hoidettavaa on.

Vierailija

Vanhin kolmikosta oli 3 v 3 kk, keskimmäinen 1.5 v kun kuopus syntyi lokakuussa ; )

Ihmeen kivasti sitä selvittiin. Isoveli ei nukkunut päiväunia, mutta nuorimmat opetin nukkumaan sitten hiukan myöhemmin samaan aikaan, joten se helpotti hiukan keskipäivää. Kaksi vanhinta leikki paljon yhdessä, joten vauvan kanssa saattoi olla aika vapaasti ilman että aina olisi joku roikkunut lahkeessa. Ja muuten melkko tarkka rytmitys ulkoilun ja ruokailujen suhteen auttoi ( en oikeasti itse ole aikataulu-ihminen ). Nyt istuvat tuolla syömässä laskiaspullia keittiön pöydän ääressä ja juttelevat keskenään ( 6 v 4 v ja 3 v ).Muistakaa ottaa sitten myös omaa aikaa, koska kyllähän tuollaisen kolmikon kanssa on myös raskasta. Meillä kummallakin miehen kanssa oli omat vapaa-iltamme harrastuksen tai liikunnan parissa.

Vierailija

että esikoinen tuntui jäävän reppana aika huonolle noina aikoina, häntä piti niin isona mukamas, vaikkei isoa ollut nähnytkään. Jos jotain voisin nyt tehdä toisin, olisi se varmasti juuri tuo esikoisen kohtelu ja se että olisi järkännyt jostain niitä hetkiä hänen kanssaan kahdestaan oloon, vaikka toisaalta helpommin sanottu kuin tehty. No, ihan onnelliselta 8 vuotiaalta hän kuitenkin tänä päivänä vaikuttaa

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat