" 2200 sairaanhoitajan peruspalkka onko ok?

Vierailija

Sivut

Kommentit (40)

Vierailija

Jos sillä tarkoitetaan suurten ikäluokkien eläköitymisen seurausta, niin ei sellaista tule, koska suuri osa näistä 40-luvun loppupuolella syntyneistä ovat olleet erilaisissa julkisen sektorin suojatyöpaikoissa ja kun siirtyvät eläkkeelle, niin saadaan kauan kaivattua säästöä, koska tilalle ei läheskään aina tarvitse (eikä edes kannata) palkata ketään.

Vierailija

Vaikka siitä, että on ihottuma kädessä... Se ihottuma on ollut siinä jo viikkoja ja sitten tuli perjantaina kello 23 mieleen mennä lääkäriin. Ei ihme, ettei oikeasti sairaat meinaa päästä päivystykseen, kun siellä ainakin kolmasosa potilaista on ihan miltei vitsimielellä. (vaikea uskoa, että olisivat tosissaan) Ja toinen ongelma on juuri nämä ylitutkimiset. tytärpuoleni laitettiin ties mihin kokeisiin ja lopputulos oli tasan se, minkä minä olisin voinut sanoa ihan ilmaiseksi: Nukkuisi säännöllisemmin, liikkuisi joskus ulkona ja söisi muutenkin kuin joka toinen päivä pizzan....

Vierailija

MISSÄ NOIN KORKEE? Mun peruspalkka on ihan säädöstne mukainen, kaupungin virka ja palkka on 1750e/kk.Että en ihan usko tuohon alkuperäisen palkkaan.

Vierailija

pystytä palkkaamaan. Ainoa oikea ratkaisu on laskea palkat 1500 euroon (peruspalkka) ja tähän sitten lisät, jos jaksaa iltoja ja öitä. Näin te saatte sitä kaipaamaanne apua hoitajapulaan. Sairaanhoitajat eivät todellakaan tarvitse lisää palkkaa.

Vierailija

Tuohon summaan voi päästä, jos saa ikälisiä ja tekee VUOROTÖITÄ. Siis raataa myös öisin, iltaisin, arkena ja pyhinä, joulut, pääsiäiset, juhannukset, vaput, ym. muut muille vapaat arjet ja pyhät.Sinä, jonka mielestä hoitajien palkkaa pitäisi laskea, varmaan viisaudessasi kerrot meille, miten sitten saadaan lisää työvoimaa? Jo nyt nuoret hoitajat lähtevät kouluttautumaan muille aloille tai pois hoitotyöstä jatkokoulutukseen, koska palkka ei vastaa työn raskautta/vaativuutta. Useita vuosia on myös sairaanhoitajakoulutukseen päässeet kaikki halukkaat, koska ryhmiä ei saada nykymenollakaan täyteen. Tosin tässä on epätasaisuutta riippuen koulutuspaikasta.Vierailija

Mulle ainakin on ihan sama mitä muualla tienataan, kun tosielämässä sh:na näen joka päivä hoitajapulan pahenevan.

Ja jos tilanteen ei haluta jatkuvan ja pahenevan niin palkkoja ON nostettava!Vierailija:

Lainaus:


Lopettakaa ruinaus hoitajien palkoista.

Ja turha verrata niitä ulkomaihin, täällä Suomessa kaikki julkisen sektorin työntekijät saavat surkeaa palkkaa, ei hoitajat ole siinä mikään erityinen poikkeus.
Vierailija

on sairaanhoitajan kokonaisansio 3-vuorotyössä, jos ei ole vielä ikälisiä kertynyt. Peruspalkka on n. 1800.

terveisin sairaanhoitaja

Vierailija

Esim. opettajilla on aivan surkeat palkat. En käsitä, kuka sitä työtä viitsii sillä palkalla ja silti niin korkealla koulutuksella tehdä. Täytyy todellakin olla kutsumusta! Eli en voisi hyväksyä, että sairaanhoitajat tienaisivat lähtökohtaisesti enempi kuin opet, kun sairaanhoitajilla on alempi koulutuskin. Ja palkat menee silti samasta pussista...

Vierailija

Sairaanhoitajan työ on arvokasta ja monissa paikoissa varmasti myös raskasta. Koulutus on myös kohdallaan, mutta ei se kuitenkaan ole akateemista koulutusta. Kyllä opiskelun kuuluu näkyä palkkapussissa! Sikäli tuo lähtöpalkka kuulostaa aika kovalta, kun päällehän tulisivat sitten vielä kaikki lisät. Tuskin olisi varaa noin isoihin palkkoihin, kun sairaanhoitajia on niin valtavasti... Eihän esim. ylemmän kk-tutkinnon suorittaneilla opettajillakaan ole niin hyvät tulot! Hyvä jos lähtöpalkka heillä alkaa juuri ja juuri kakkosella, eikä siihen ole lisiäkään niin vain tienattavissa.

Vierailija

omakohtaista kokemusta sh:n työstä on tulla ryppyilemään. En minäkään ihan kevein perustein sairaanhoitajakoulutuksen, lähes 10v työuran ja kokoaikaisen lisäkoulutuksen jälkeen lähde alaa vaihtamaan. Mutta jos aion selvitä hengissä ilman stressi- ja uupumuskuolemaa, niin ala vaihtuu nyt hoitovapaan aikana.Erityismaininta tästä erittäin älykkäästä kommentista, jossa joku äiti kertoi etteivät hekään sairaanhoitajaa tarvinneet kun hän hoito ja lääkäri määräsi lääkkeet. Aivan, tässähän se ratkaisu. Tervemenoa vaikka ihan perus sisätauti- tai kirurgianosastolle hoitamaan hommat yhtä lailla. ;)

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat