Päiväunet 1v8kk ikäisellä?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Meidän 1v8kk vanha tyttö ei meinaa enää nukkua päiväunia, mikä on minusta ihan liian aikaista. Minkälasella unimäärällä tuon ikäinen pitäisi olla? yöllä nukkuu 11-12 tuntia ja herätys on yleensä 7-8 välillä ja nukkumaanmeno 8-9 välillä. Aamulla ulkoillaan ja monesti myös päivällä, ja tyttö touhuaa aivan koko ajan, että energiaa kyllä kuluu. Päiväunille yritän laittaa puoli yhden maissa, mutta nytkin huudellut jo yli tunnin sängyssään, tää on ihan mahdotonta. Ei viittis enää kolmen aikaan laittaa päiviksille kun sitte yöunille meno venyy. Aaargh! Meidän nelivuotiaskin tarvii enemmän unta kuin tämä meidän itsepäinen prinsessa! Kohtalotovereita?Adele ja tyttöKommentit (6)

Vierailija

Meillä kohta 1v8kk tyttö nukkuu yöunia n. 11 tuntia ja päikkäreitä yleensä 1h15min - 2h. Päiväunilla monesti paikkaa, jos yöunet jääneet lyhyeksi. Vastaavasti nukkuu vähemmän päiväunia, jos yöunet on pidemmät.Yksilöllistä tuo nukkuminen varmasti on, mutta en minäkään suostuisi jättämään päiväunia tämänikäiseltä vielä pois. Meillä tyttö nukkuu yleensä ulkona vaunuissa päiväunet. Jos pakkasen takia pitää nukkua sisällä, nukahtaminen on monesti vaikeaa ja pitkäkestoista ja unet jäävät maksimissaan tuntiin. Auttaisiko teillä ulkona nukkuminen asiaa?

Vierailija

hän siis nukkuu 11-12 tuntia yöllä? meillä kyllä nukutaan tunnin päikkärit, ja yöunet on 10 tuntia, eli tulee yhteensä se 11 tuntia. mikä sitten on normaalia en tiedä, mutta meidän neiti ei ainakaan nuku tämän enempää !?!

Vierailija

että mikä on normaalia, mutta täsmälleen samanikäinen meillä nukkuu öisin 10-11 tuntia ja päivällä 2-3 tunnin unet. Eikä tunnu yhtään liialta...Mutta lapsissa on tietenkin eroja ja vaikea sitä on väkisin nukuttaa. Jaksaako lapsesi sitten ihan hyvin ilman päiväunia iltaan?

Vierailija

Tyttö nukkui reilu vuoden ikäiseksi vaunuissa ja hyvin nukkuikin. Mutta sitten yhtäkkiä hän alkoi vaan nauraa mulle päin naamaa kun yritin nukuttaa! Jotenki huvittavaa. Minä kyllä toisaalta ihan mielelläni nukkuisin aamuisin puoli yhdeksään ja laittaisi lapset nukkumaan kahdeksalta, mutta tiedä sitten minkälaisia olisivat illat, mahdollisesti kitumista ja kiukuttelua. Mielestäni tuollainen vajaa parivuotias tarvisi edes pienen lepohetken päiväaikaan.Noh, pitänee alkaa heräämään taas seitsemältä, että sais edes yritettyä noita päiväunia, vaikka tänään kyllä nukuttiin puoli kahdeksaan ja se oli ilmeisesti liian myöhään!? Tyttö ei sitten nukkunut ollenkaan. Pikkuiset on sitte ihmeellisiä olentoja :DAdele

Vierailija

juuri koskaan herätä lastani, jollei ole aivan absoluuttinen pakko. Olen ajatellut, että unentarve vaihtelee päivittäin ja jos nukkuu neljän tunnin päiväunet, niin niille oli varmaan tilaus. Ja kumma kyllä, meillä ei ole siitä unirytmi pahemmin häiriintynyt. Päiväunille mennään 12-13 ja yöunille 20-21. Jos on nukkunut pitkät päiväunet ja herännyt myöhään, niin en hirveästi hoppuile yöunille laiton kanssa, vaan sitten mennään lähempänä yhdeksää. Ja vastaavasti taas, jos vaikuttaa väsyneeltä, niin sitten jo heti kahdeksalta.

Vierailija

Meillä selkeä päivärytmi syömisineen ja puuhailuineen, silti unien suhteen heilahduksia suuntaan ja toiseen tapahtuu kokoajan. Meillä hieman vanhempi poika ja hän herää viim. 08 tai silloin herätetään. Ja menee illalla nukkumaan n. 21.30.Päiväuniajat vaihtelevat melkein päivittäin, eivätkä ole sidoksissa ulkoiluun/kerhoiluun tms. aktiivitouhuun. Tällä kiinteällä yörytmillä nukkuu silti päiväunia vaihtelevasti;

-välillä unet alkavat klo 12.30 ja toisena päivänä vasta 14.00. Olen herättänyt aina viim. 16.00, jottei yöunille meno myöhästy. Mutta jos nukahtanut jo 12.30 aikaan, yritän herätellä 2,5 h unien jälkeen. Päiväunet yleensä 2,5 h. Jos huono yö takana, nukkuu 3 h.Päiväunille meno on siis meillä kovin vaihtelevaa ja harmittaa joskus minuakin, kun pitää niin tarkkana olla pojan väsymystason seuraamisessa, etten tee sitä virhettä, että laitan liian pirteänä sänkyyn...silloin siellä pyöritään joskus 1-1,5 h ja nukahtaminen tosi hankalaa sen jälkeen!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat