aivokalvontulehdus

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

onko kenenkään vauvalla ollut aivokalvontulehdusta...meillä 5,5 kk poika..no sairasti jo yhden korvatulehduksen ja sitte pari viikkoo terve..sitte flunssa kaks viikkoo..sellanen vähä räkänen ja nyt tuli kurkku kipeeks ja kuume( suppoja oon antanu..noin 38 pahimmillaan)(ääni sellanen kähee ja itkee ku yskii) sitte eilen iltapäivällä jouduin soittamaan ambulanssin, kun en enää keksiny muuta, ku nukku 2 h ja sitte heräs aivan ok..hikinen ja sitte mies alko vaihtaa paitaa ni ankara huuto..tuskanen ja meni kyljelleen ja jäi silmät kiinni siihen maate ja ku yritin nostaa alko huutaa silmät kiinni niinku henkiä vietäs,,silleen todella tuskanen..no soitin siis ambulanssin, ku asutaan lääkäristä kaukana..olin niin paniikissa..no eihän ne mitään sitte..mentiin lääkäriin..eli tk:n päivystykseen, jossa jonotettiin 2,5 h! eli kun olis vaan ite uskaltanu heti lähtee niin sama asia..se oli niin kamala tilanne!tenava nukku väliin sylis ja ku siirsi vähäkään, ankara huuto.(.ei oo syöny kiinteetä eilen eikä tänään..) rintaa ottaa kyllä..eilen ei sitäkään oikein mielellään eikä pullosta...no venäläinen lääkäri kuunteli ja katto korvat(ajattelin , et korvissa tietty taas) ni ei mitään!..vähän hävetti se ambulanssi..mut anto vaan kipulääkereseptin..sano, et hampaatki voi tehdä...mietin tässä et lähtiskö yksityiselle vielä vai ei...ku aloin jo epäillä tota aivokalvontulehdusta..tänään olen antanu ton lääkkeen aamulla ja yölläki väliin heräs huutamaan tuskasesti ja taas nukahti..aamulla on valittanu vähä väliä, mut lääke auttaa pahimpaan...

Kommentit (7)

Vierailija

eli homma meni näin.. tilasin siis yksityiselle kuitenkin ajan, jotta varmasti ei ole mitään. Meinasin jo perua, kun annoin pari päivää tota kipulääkettä(pronaxen), joten oli jo sitte virkeempi pari päivää sitten aamuna, jona käytin yksityisellä. No kuitenkin..lääkäri sano, että korvatulehdus molemmissa korvissa...ja antibioottikuuri..tosta yhtäkkisestä kohtauksesta ei osannu sanoa muuta, kun että tämän ikäsillä voi mennä tosta kyynärvarresta joku lumpiojuttu(kirjotti sen paremmin noihin papereihin) pois paikaltaan, jos niitä nostaa käsistä silleen, että kädet on rentoina ja se käy todella kipeää ja on kosketusarka, mutta menee kuulemma itekseen paikalleen...no en tiedä..jää arvotukseks, mutta en silti kadu, että vein lääkäriin, koska kuitenki tietää äitinä, kun sen kans on 24 h vrk että millon epänormaalia itkua..ei ole kyllä eläessään itkenyt noin..joulun aikaan tosiaan, kun oli eka korvatulehdus..valvottiin yö ja ajateltiin, et aamulla sitte lääkäriin..poika kitisi yön kuumeisena, mutta aina väliin hymyili..ja mahakipuitkutki, vaikka kovia niin eri sävy..no voi olla sellanen viruski, mikä tekee lihakset sairaan kipeiks..joka tapauksessa nyt on kaikki hyvin..paitsi valittaa lääkkeestä mahaansa, mut se on pientä...luin täältä juuri hakusanalla jostaki iltasanomissa olleesta tapauksesta, jossa vauva oli kuollu, kun oli ollu aivokalvontulehdus ja oli laitettu vaan kotiin...hui kauhistus!

Vierailija

Edes oman mielenrauhan vuoksi...Jos vauva ei oikein syökään/juokaan, niin parempi käydä ns. kunnon lääkärillä. Jaksamista! Niin vauvalle kuin vanhemmillekin.

Vierailija

Kaikki ei oireile tautia juuri niinkuin opaskirjoissa sanotaan. Jos odottelee verenpurkaumia niin tauti on jo pitkällä, siis verenmyrkytysvaiheessa ja hengenvaarallinen! Aina kannattaa enemmin käyttää lääkärissä yhden kerran liikaa kuin liian vähän. Tsemppiä, toivottavasti kaikki menee hyvin.

Vierailija

noista hammaskipuitkuista...meillä on esikoinen 2,5 v, joten on tässä näitä itkuja jos jonkinmoista nähty..mutta ei koskaan tollasta...

Vierailija

ei ole ollut, mutta aivokalvontulehdukseen kuuluu yleensä KOVA kuume eli yli 40 astetta, niska jäykkyys ja ihossa verenpurkaumat. Eli ihan pelkän huudon, lievän lämmön ja kiinteiden syömättömyyden vuoksi ei kannata panikoida. Vauvat huutelee välillä yhtä sun toista ja kieltäytyy syömästäkin.Lääkärillä voi toki oman mielenrauhan vuoksi käydä, mutta ambulanssi ehkä on liioiteltua. Oma mukelo on sairastanut pelkän influenssan, jossa oli tosi korkea kuume ja voin lohduttaa, että sen kyllä huomaa varmasti, että on TOSI kova kuume.Siis ei tarvi mittaria, kun hehkuu niin patterina. Tollainen 38 on vauvoilla jopa joskus normaali iltalämpö.Kuumetta on vasta sen yli.

Vierailija

Kuulostaa aivokalvontulehdukselta (siis jälkitautina tulleena) ja siinä voi tosiaan olla kuumetta vaan tuon 38 ja rapiat. Eli äkkiä takas lekuriin. Ei vauvoilla ole välttämättä niskajäykkyyttä ollenkaan. Vain käsittelyarkuutta, kuten paitaa vaihtaessa kunnon itku. Mielestäni toimit ihan oikein kun soitit ambulanssin. Vakava sairaus.Tsemppiä kovasti, tule kertomaan mikä oli diagnoosi!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat