Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miten saan lapsen syömään enemmän lihaa?

Vierailija

Meidän muksu on harvinaisuus. Kaikki kasvikset kelpaavat kyllä, mutta pääruoka jää yleensä syömättä. Nakkeja söisi, mutta niissä on niin paljon suolaa, etten viitsi niitä kovin usein antaa.Vinkkejä, jos jollain on kokemuksia?

Kommentit (13)

Vierailija

Lapsi syö kyllä kalaa. Syödään monipuolisesti, joskin tuntuu välillä että voisin olla kekseliäämpikin ja tehdä muutakin, kuin kastikkeita ja laatikoita.Mitä tarkoitit tällä?

Oletko muuten kokeillut lihaa erilaisilla tavoilla?Vierailija

aineét

laita broileria eri muodoissa filkettä suikalettta jauhelihana kalaa eri muodossa kananmunaa myöskin kerta viikosa

pinaattia, tofua, soijaaa, raejuustoa,

salaatti sisältää rautaa siis vihr salaatti

eli ole tyytyväinen et lapset syö kasviksia ja hedelmiä,

huonommin niille lapsille lopulta käy jokta syövät vaan le lihat eli lihapullat nakit jauheölihat yms ja jättää salaatiti syömättä

Vierailija

Jos vaikka tykkäisi kalasta?Ymmärrän toki jos on (vaikka kala-) allergioita tms. tai ehkä kaikki muutte teillä pitävät niin lihasta että sitä on " pakko" syödä, mutta eihän se lapsi periaatteessa juuri sitä lihaa tarvitse.

Eivät syö muuten meidänkään lapset mielellään lihaa, paitsi jauhelihaa ja senkin pitää olla a) oikeassa muodossa ja b) todella hyvin maustettua.

Kalaa meneekin sitten niin paljon kuin napa vetää, samoin kananmunia, papuja, maitotuotteita (paitsi maitoa) jne.Oletko muuten kokeillut lihaa erilaisilla tavoilla?

Vierailija

Meidän lapset pitävät esim. cevapcici-tyyppisistä jauhelihapötköistä tikun päässä, mausteita runsaasti (ei tarvitse olla hirmu tulista vaan siis mausteista, vaikka sipulia, valkosipulia, persiljaa, kuminaa, paprikajauhetta, tomaattipyrettä), teen ne paistijauhelihasta.Samoin molemmat pitävät esim. chili con carnesta ja tortilloista (esim. täysjyvätortilla, täysjyväriisiä, salaattisilppua, kidneybeansejä, jauhelihaa, teelusikallinen creme fraichea).

Kastikkeista tai laatikoista eivät meidänkään lapset välitä (enkä tykännyt lapsena itsekään...)t. 3

Vierailija

Meilläkin on lihalle nirso lapsi, mutta en ota asiasta paineita. Jos ruoka on tarpeeksi monipuolista muuten, niin eiköhän sieltä kaikki tarvittava tule. Itselläni on taipumusta anemiaan, ja rautaa syödään mm. munien ja pinaatin muodossa. En ole itsekään mikään punaisen lihan ystävä.Jauhelihaa meillä ainakin menee hyvin mm. keitossa, kun muussaa vähän aineksia yhteen. Samaten pasta bolognese on kaikkien herkkua.

Vierailija

meillä lapset kyllä tykkäävät erilaisista liha- ja kalaruoistakin, mutta eniten tykkäävät salaateista ja söisivät niitä niin paljon kuin napaan mahtuu. :)

Uusimmat

Suosituimmat