Salmiakki-lakritsi hyytelö/jäädykekakun resepti hukassa!! Auttakaa...

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Eli etsin sen salmiakkilakritsi kakun reseptiä mikä oli Pirkassa Isänpäivän tarjoiluehdotuksena. Tein sitä silloin ja se oli aivan sairaan hyvää. Reseptin hukkasin jossain vaiheessa ja oletin tottakai että löydän sen pirkan kotisivuilta reseptihaulla mutta ei niin ei :(

Tämä mamma ei sitä ainakaan löydä ja mieli tekisi tehdä sitä perheelle kovasti...

Onko kellään tallessa kyseistä reseptiä? Kakkuun tuli siis lakua ja turkinpippuria siihen hyytelöön...

Kommentit (5)

Vierailija

turkinpippureita. Kakkua piti pitää pakkasessa mielellään seuraavaan päivään. Eikö kenelläkään tosiaan oo tallessa tätä reseptiä. Isänpäivän Pirkassa siis oli kyseinen resepti. Jos oikein väärin muistan niin voipi olla että oli mahdollisesti Yhteishyvässä. Mutta jommassa kummassa kuitenkin.

Jos nyt ei ihan suoraa reseptiä löydy niin joku kakkuvirtuoosihan vois kertoa jotain määriä mitä siihen tulee laittaa että kakku onnistuu.

Kermaa ainakin oli ja liivatetta mutta en muista että oliko tuorejuustoa vai mitä ja muutkin ainekset oon unohtanu ihan täysin...

Voi mua onnetonta kun en sillon ottanu reseptiä talteen vaan luotin siihen että kyllä se netistä vielä löytyy :((((

Vierailija

Arvatkaa mistä lehdestä mä sit loppujen lopuks löysin koko reseptin. Puolet kavereista ja sukulaisista oon valittanu läpi etten löydä reseptiä ja yllätys yllätys se olikin marraskuun Kaksplus-lehdessä :S

No nyt on ainakin oikea resepti ja tosi paljon kiitos teille jotka turhaan näitte vaivaa kun mä olin se joka en muistanu oikein...



Tässä vielä resepti jos jotain kiinnostaa ja voin luvata että tämä on salmiakinrakastajan mielikakku...mutta maistuu siinä määrin lakulle ja salmiakille että kyseisistä herkuista pitää oikeasti pitää...



SALMIAKKI-LAKRITSIJÄÄDYKEKAKKU:

8-10 annosta Valmistusaika n. 30 min + kakun jäätymisaika



n. 180 g keksejä

esim. digestivekeksejä

50 g voita sulatettuna (vaikka laittaisin vähän enemmän nimittäin ensimmäinen versio tästä kakkupohjasta ainakin tällä rasvamäärällä mureni aika ikävästi)



Täyte:



5 dl kuohu- tai vispikermaa

1 dl tomusokeria

2 keltuaista

n. 1 dl valmista turkinpippurirouhetta (Fazer)

1 dl lakritsipaloja

3 liivatelehteä + tilkka kuumaa vettä



Koristeluun:



Lakrtsinauhaa (rusetiksi kakun ympärille) ja erilaisia lakritseja



Leikkaa halkaisijaltaan n. 20 cm irtopohjavuokaan pohjan kokoinen leivinpaperinpala.



Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sulatettu voi.

Taputtele seos kevyesti vuoan pohjalle leivinpaperin päälle.



Valmista täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Mittaa kulhoon kerma ja vatkaa pehmeäksi vaahdoksi. Vaahdota tomusokeri ja keltuaiset . Kääntele keltuaisvaahdon sekaan kermavaahto ja lopuksi turkinpippurirouhe. Paloittele lakritsinpalat pienemmiksi saksilla ja lisää täytteen sekaan varovasti



Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liota ne tilkaan kuumaa vettä.Anna liivateseoksen jäähtyä hetki ja lisää liivateseos ohuena nauhana samalla sekoittaen täytteen joukkoon.



Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle, peitä vuoka kelmulla ja laita pakastimeen jäätymään vähintään muutamaksi tunniksi, mielellään seuraavaan päivään.



Ota kakku huoneen lämpöön n.20 min ennen tarjoilua, irrota vuoasta ja koristele.

Kiepauta yksi tai useampi lakritsinauha ympärille ja solm rusetiksi. Koristele kakku päältä lakritseilla.







Eikä tähän kakkuun tullu edes tuorejuusto vaikka niin taisin kans muistella.





*Heipsi nolona*

Vierailija

SALMIAKKI-MANGOTORTTU

SALMIAKKI-MANGOTORTTU



Iso reseptikuva



(6 annosta, á 160 g)



* Pohja:

* 1/2 pkt (à 350 g) Pirkka Daniela -täytekeksejä

* 75 g Pirkka-margariinia, 60 %

* 1/2 ps (à 175 g) Pirkka tulisia pippureita (makeisia) tai

* Tyrkisk Peber Crush -rouhetta (Fazer)

* Täyte:

* 2 dl Pirkka vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

* 200 g Pirkka Kevyt maustamatonta tuorejuustoa

* 1 dl sokeria

* 2 tl vanilliinisokeria

* n. 1 tl sitruunan raastettua kuorta

* 1/2 dl sitruunanmehua

* 4 liivatelehteä

* 1/2 ps (à 175 g) Pirkka tulisia pippureita (makeisia) tai

* Tyrkisk Peber Crush -rouhetta (Fazer)

* Koristeeksi:

* 1 ps (300 g) Pirkka-mangokuutioita (pakaste)



Kiinnnitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Hienonna pohjan ja täytteen makeiset joko vasaralla muovipussissa tai monitoimikoneella. Sulata rasva. Hienonna keksit monitoimikoneella ja sekoita makeisrouhe ja rasva keksien joukkoon. Painele keksiseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.Pane liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon sokeri, vanilliinisokeri ja sitruunan kuoriraaste. Sekoita vaniljavaahto varovasti juustoseoksen joukkoon. Kuumenna sitruunanmehu kattilassa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata liivatteet mehuun. Kaada liivateseos hieman jäähtyneenä juustoseoksen joukkoon. Lisää seokseen viimeiseksi turkinpippurirouhe. Levitä täyte keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa neljä tuntia, mielellään yön yli. Koristele tortun pinta sulatetuilla mangokuutioilla.

Vierailija

katsoin syys-,loka- ja marraskuun pirkat eikä niissä ainakaan ollut kyseistä reseptiä. yhteishyvä lehtiä ei valitettavasti ole enää tallessa.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat