Mitä tekisitte jos teistä tuntuisi, että opettaja on ottanut lapsenne silmätikuksi? Minusta tuntuu

Vierailija

että ekaluokan ope ei tykkää pojastamme ja huomaa tästä vain heikkoudet/huonot puolet. Oikein korostaa niitä, mutta vahvuuksia ei huomaa. Tulkitsee kaiken mitä poika tekee negatiivisesti. Onko kellään ollut tällaisia kokemuksia, mitä teitte?

Sivut

Kommentit (16)

Vierailija


Ensin keskustelet opettajan kanssa ja jos homma tökkii keskustelunkin jälkeen, niin sitten rehtorin puheille. En usko, että parantaa kodin ja koulun välistä yhteistyötä, jos mennään ensimmäiseksi rehtorin juttusille.Mulle ei ainakaan tulis mieleenkään ryysätä ensimmäiseksi jonkun esimiehen juttusille, jos asiaa ei olisi puitu kunnolla varsinaisen henkilön kanssa.

Vierailija


Omalta kohdaltani sanoisin, että kyseessä on väärinkäsitys, joka pitäisi korjata välittömästi. Jos olisi todellakin noin, että huomaisin jostain lapsesta vain huonot puolet, toivoisin todella, että joku herättäisi minut näkemään ne hyvätkin puolet. Ammattitaitoinen opettaja kyllä pyrkii korostamaan lapsen kanssa ollessaan niitä hyviä puolia.Mistä olet päätellyt, että ope huomaa vaan huonot puolet? Valitettavasti koteihin päin ollaan yhteydessä pääasiassa silloin, kun on jotain ongelmaa. Jos luokassa on 25 oppilasta, ei ne kaikki positiiviset palautteet aina tule sinne kotiin saakka reaaliajassa.Kun otat asian puheeksi, suosittelen asiallista tyyliä. Voit sanoa suoraan, että olet kovin huolissasi, kun lapsesta tulee pelkkää negatiivista palautetta. Kerrot, mitä positiivista te näette pojassa ja jos opettaja edelleen näkee vain hunoja asioita, on tilanteesta keskusteltava ehkä useamminkin.Aika vaikea tietää, mitä open päässä liikkuu, kun ei tiedä tapausta...

Vierailija


Oletko sitä mieltä, että kritiikki on ollut asiatonta? Mistä päättelet, että opettaja ei näe mitään hyvää pojassa? Mitä hyvää itse näet?

Vierailija

...jos opettaja liioittelee, niin siitä on tietenkin sanottava.Voisit soittaa opelle ja kertoa olevasi huolestunut palautteesta. Kysy, onko lapsessa mitään hyvää.

Vierailija

Vaikka opettajien pitäisi olla tasapuolisia jne valitettavasti aina ei ole näin. Itse pyrkisin välttämään kaikenlaista konflkitia. Jos lapsi on silmätikku, kunnon rettelön jälkeen hän on silmätukki.

Pyytäisin tapaamista kahden kesken, kertoisin että olen huolestunut näistä kaikista asioista itsekin joita ope on ottanut esille. Kysyisin, mitä ope toivoo, että kotona tehtäisiin. Kysyisin lapsen vahvuuksia open näkökulmasta ja sitä, voiskiko niitä mitenkään hyödyntää koulutyössä. Olisin kohtelias, ymmärtäväinen ja korrekti. Nimenomaan ymmärtäväinen open tuskaa kohtaan jota hän kokee. Kysyisin, kuinka jatkossa edetään ja toivoisin että ope kertoo myös samalla missä lapsi on ollut hyvä - se on tärkeää vanhemman kannalta, jotta osaa iloita lapsen kanssa onnistumisista ja vahvuuksista.

Auttaisin lastani ymmärtämään myös opea. Puhuisin positiivisesti opesta ja koulusta. Kehoittaisin lasta olemaan kohtelias, tervehtimään, avaamaan oven, tutustumaan opettajaan ja neuvoisin hänelle ihmissuhdetaitoja.

Uskoisin, että hyvä lisää hyvää, paha pahaa.

Vierailija


Jättää varmasti opettajaan vaikutuksen, että perhe on yhteistyökyvytön ja ihan sata varmasti vaikuttaa tavalla tai toisella lapsen kohteluun. Aloittaisin ehdottomasti tuon kakkosen tyylillä eli rakentavasti ja huolestuneesti, jolloin luulen, että asia selviää kaikkein parhaiten.Tuollainen brutaali käytös ei ole oikea lähestymistapa. Asiallisella käytöksellä saa yleensä kaikkein eniten hyvää aikaiseksi. Meidän hankalan pojan kanssa saumaton ja luottamuksellinen yhteistyö kodin ja koulun välillä ovat olleet ehdottoman tärkeitä.

Vierailija

että tilanne on juuri niin kuin ed. vastaaja kirjoitti. Liian usein tulee otettua yhteyttä " kehitettävissä" asioissa kuin niissä, jotka sujuvat hienosti. Opettajan aika kun on rajallinen.T. Ope

Vierailija

kanssaan asiasta. Parempi ette on joku kolmas henkilö, ja rehtorille tälläiset asiat nimenomaan kuuluu. Muista se että lapset on ihan erilaisia koulussa, ja kaikki mitä lapsesi kertoo ei välttämättä pidä paikkaansa.

Vierailija

teistä muistakaan kivalta, että teidän esimiehet kutsuttaisiin heti paikalle, jos on ongelma. Voihan olla, että ope myöntää virheen (jos asiassa on virhe tapahtunut) ja asia sovitaan siinä. Jos taas rehtori on heti paikalla, voi opettaja alkaa puolustautumaan raivokkaammin ja siitä tulee taas avoin sota.Vierailija

Taitaa olla yksittäinen tapaus tämä sinun esimerkkisi. Varmasti tuollaisia ylilyöntejä tapahtuu ja opettajilta häviää joskus kohtuullisuus tms., mutta mä kyllä jaksaisin muistuttaa, että opettajat ovat ihmisiä, eivät vedä mitään roolia töissään. Voi olla, että kohtaamasi opettaja on työssään kuvaamasi kaltainen tai voi olla, että hänellä on ollut harvinaisen raskas ekaluokka ja tilanne teidän kohdallanne kärjistyi ikäväksi.En silti suosittelisi misään käyttäytymään tuolla tavalla heti kättelyssä. On todella huolestuttavaa, jos tullainen neuvo annetaan ensi hätään käyttäytymismalliksi.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat