srk:n kerhossa on ilkeä, toisia pahoinpitelevä poika- -

Vierailija

ja äiti istuu vaan pikkusisaruksen kanssa eri huoneessa juoruamassa, kun tämä " peto" hakkaa, repii, tönii, raapii kaikkia muita. !!grrrr!mieleni tekisi laittaa se poika häkkiin ja sanoa äidille että pidä perkele tuo eläin lukkojen takana..muitakin rassaa. aina on muutamalla naamat verillä kun kerho päättyy:(

Sivut

Kommentit (19)

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:


En ymmärrä, että sellainen jolla on itselläänkin lapsi voi olla noin ymmärtämätön erilaisuutta ja epätäydellisyyttä kohtaan
Kyse kuitenkin on sellaisesta srk:n kerhosta, jossa vastuu on vanhemmilla, koska lapset ovat siellä äiteineen. Ei siis voi olettaa, että joku ohjaaja hoitaa tuollaiset tilanteet.Masentunut on yksi asia, ja sellainen äiti tarvitsee apua ja tukea. Mutta ei ole oikein muita lapsia kohtaan eikä varsinkaan sitä pientä " häiriköinnin alkeet" oppivaa tenavaa kohtaan, ettei hänen riehumiseensa puututa.

Vierailija

Minkä ikäinen poika? Lapset on sen sorttisia, etenkin pojat että hakevat rajoja. Vilkkaat leikit kuuluvat keskiverron pojan elämään (luepa Sinkkosta). Kerhoissa sosiaalisia taitoja vasta harjoitellaan. Hyvä siis että käyvät kerhossa vaikka varmaankin on äidille raskasta kuljettaa noin villiä poikaa mukanaan ja saada toisten arvostelua ja ymmärtämättömyyttä osakseen. Lapset kehittyvät eri asioissa eri aikaan. Joku on etevä liikunnassa ja huono kielellisissä taidoissa. Toinen on hyvä motoriikassa mutta heikko sosiaalisissa taidoissa. Kerhot on erilaisten taitojen harjoittelua varten, ja lapsiahan ne vasta ovat. Tosin ihmettelen, ettei äitinsä puutu asiaan, mutta ehkä hän on väsynyt ja loppuun palanut jos poika on kotona samanlainen vilipertti, ja hakee kerhosta itselleen edes hetken lepoa että ohjaajat olisivat apuna. Monesti vaativien lasten vanhemmat on syvästi väsyneitä ja toivottomia.Mutta et itse ole ainakaan mikään lapsiystävällinen. Ei lapsi ole mikään eläin joka suljetaan häkkiin heti kun osoittaa epätäydellisyytensä ja heikot ryhmätaitonsa. Odota vaan kun saat itse sellaisen vilkkaan pojan, jonka käytökseen ei mikään tunnu auttavan- ei mikään muu kuin aika ja kärsivällisyys. Kehitys on hankala prosessi joka ei mene kaikilla saman kaavan mukaan, vaikka vanhemmat kuinka kasvattaisivat. Rauhallinen ja sosiaalinen luonne on lahja, vaikea lapsi on silti yhtä arvokas ja rakas vanhemmilleen ja yhtä oikeutettu elämään. Vilkkaalla lapsella on lisäksi usein heikko itsetunto, koska saa jatkuvasti moitteita käytöksestä. Lisäksi hän on hämillään, koska ei osaa toimia oikein ja väsyy itsekin omaan riehumiseensa, mutta ei välttämättä tunne eikä osaa muita toimimismalleja vaativissa ryhmätilanteissa. Sitkeä harjoittelu ja kerhoissa kulkeminen sekä ohjaajien erityispanos useimmiten auttavat.

Vierailija

jatkua tuollaisenaan. Lapselle viestitään välinpitämättömällä suhtautumisella että homma sallitaan ja jatkaa sitä loputtomiin.Vierailija

Lapset ovat kovin erilaisia luonteeltaan ja sosiaalisilta kyvyiltään. Ei ole heidän vikansa tai merkki luonteen ilkeydestä, jos lapsi ei vielä osaa kommunikoida ja toimia esim. ristiriitatilanteissa oikein. Osalla tuo on neurologista, osalla ihan vaan sosiaalisten taitojen hidasta kypsymistä.Mutta minusta se äiti toimii todella väärin ja tekee lapselleen karhunpalveluksen, kun ei ole paikalla opastamassa lastaan. Lapsi oppii nyt kantapään kautta, miten pelottava hän on ja miten " paha" muiden lasten mielestä! Oppii olevansa jotenkin outo ja toistaitoinen, kerää negatiivista palautetta sen sijaan, että oppisi virheistään ja näkisi, miten niissä ongelmatilanteissa pitäisi toimia.Vierailija

sitä on tosiaan aika paha mennä sanomaan äidille.. kyseinen poika ei ole VIELÄ ehtinyt minun lastani piestä, kun seuraan haukkana ja ryntään väliin..

säälittää vaan ne muut lapset ja äidit, jotka kärsivät.

tänään tilanteita seurattuani, päätinkin, että ensi kerran juttelen ohjaajille ja pyydän heitä juttelemaan pojan äidille että hän ei voi antaa sen lapsensa terrorisoida kaikkia eikä jättää vahtimatta poikaa.mielestäni jos ei pysty hallitsemaan sitä kakaraa, ei saa tuoda sitä ollenkaan sinne.

terapia on oikea paikka tuollaisille, eikä perhekerho.oli juuri yhden tytön toimittanut silmäklinikallekkin..myötätuntoa ei heru.

noin niitä rikollisia ja huligaaneja kasvaa. ?-ap

Vierailija

Minun 4-vuotias poikani on saman tyyppinen, kuin se 8-13:n vilkas poika eli villi ja äänekäs, mutta todella empaattinen (minuakin on esim. tänään halaillut ja suukotellut ihan omasta aloitteestaan moneen moneen kertaan...) ja aurinkoisella olemuksellaan valloittava, jopa naapurin tätien mielestä, eikä pelkästään äidin...Vaikka poikani on aina ollut kaikkea muuta, kuin ns. helppo lapsi (vauvana jo huusi MAHTAVILLA äänivaroillaan melkein kaiken aikaa ja minä juoksin tukka putkella samaan tahtiin täyttämässä kaikki toiveet), niin en vaihtaisi siihen helppoon... Kyllä myönteisellä tavalla vilkas (en siis minäkään sulata mitään toisten kiusaamisia yms.) lapsi aina antaa muillekin ihmisille enemmän.

Vierailija

Kirjoitinkin ihmetteleväni, ettei äiti puutu tilanteeseen. Mutta ehkä hän on todella uupunut.Minulla on kolme poikaa. Kaksi ensimmäistä on olleet aina hyvin mallikkaita, ystävällisiä, reiluja, rauhallisia ja sosiaalisia. Kerhoista ja nyt koulusta on tullut aina vain hyvää palautetta käytöksestä molemmilta. Kolmas onkin erilainen tapaus. Hän on raisu, äkkipikainen, vauhdikas. Jo vauvana hän huusi enemmän kuin isotveljet vauva-aikana yhteensä. Vähän kasvettuaan hän satutti muita lapsia. Parivuotiaana oli puremis ja läpsimisvimma. Onneksi se meni ajan ja johdonmukaisen puuttumisen avulla ohi. Mutta kysyi voimia niin että välillä teki mieli vaipua maanrakoon ja kieltäytyä lähteämästä ihmisten ilmoille. Nyt viisivuotiaana hän on reipas kerholainen, mutta myös vilkas, äänekäs riehuja. Sellainen jota monet aremmat kerholaiset varmasti pelkäävät vaikka ei tietääkseni ole ketään satuttanut. Itse olin jo valmis ottamaan pojan pois kerhosta kun ajattelin että jos toiset lapset kärsivät. Ohjaaja sitä hämmästeli kun puhuin asiasta ja sanoi että poikani teettää kieltämättä heillä työtä mutta myös antaa paljon. Tällainen vilipertti on myös ryhmässä tarpeellinen, innokas, aktiivinen, rohkea ja reipas. Myös esimerkkinä aremmille. Ohjaaja totesi myös että vähintäänkin yhtä paljon työtä teettävät nämä ujommat lapset, joita on hyvin iso osa ryhmästä. Eivät tohtisi jäädä kerhoon ja joillakin jää jopa äiti kaveriksi ja sitten nyhjätään äidin helmoissa. Ei innostuta mistään, ei vastata kun kysellään, ollaan apaattisia jne. Jos kaikki olisivat samanlaisia, tylsää olisi. Erilaisuus sallittakoon, mutta tämä oli ohjaajan näkemys että kaikenlaisia tarvitaan. Kaikilla on oikeus kulkea kerhoissa ja oppia. Ei vain niillä tyädellisillä, jotka tomivat hienosti ryhmässä ja jotka eivät vaadi ohjaajilta töitä. Sellainen luonne on lahja itselllekin lapselle. Tiedän kun minullakin on kaksi helppoa temperamenttia, he pääsevät elämässä helpommalla ja omaavat vahvan itsetunnon. Mutta vaikka kuopus onkin vaativa ja villi, hän myös antaa sellaisia asioita joita isommat eivät. Hän on kaikkien kaveri, jakaa omansa tasan muitten kanssa, on hyvin empaattinen jos jollakin on jokin hätä. On kiinnostunut toisista ihmisistä ja maailmasta ylipäätään, halii enemmän kuin toiset jne. En ymmärrä, että sellainen jolla on itselläänkin lapsi voi olla noin ymmärtämätön erilaisuutta ja epätäydellisyyttä kohtaan

Vierailija


Ääntäkin lapsesta saa lähteä, mutta toisia ei saa lyödä, repiä ja potkia.

Niin se vain on ja jotenkin tuntuu oudolta nuo teidän puolustuspuheet omista lapsistanne ja heti vertaus ääripäähän: hiljaisiin, ujoihin hissukoihin. Monet lapsista kun osuu sinne välimaastoon, ja heidän kanssaan on helppo olla kerhoissa.

Vierailija

arka toki, kun vasta aloittelemme kerhoilua, eikä sitä toki paranna tuollaiset vapaana riehuvat väkivaltaiset yksilöt:(voi olla suloinen joo tuollainen toisia SYYTTÄ SUOTTA hakkaava " pojannassikka" , mutta siitä on suloisuus kaukana kun seuraa kuinka se terrorisoi kaikkia ja satuttaa muita.olen myöskin kasvattanut vilkkaan, yhdessä elämänvaiheessa myöskin riehuvan pojan, mutta tiesin silloin vaaran pojan nopeasta kiihtymisestä, olin AINA haukkana vahtimassa.

ei tullut mieleenikään jättää ilman valvontaa. häpesin silmät päästäni, jos joskus jotain sattui.. tuota äitiä ei heilauta mikään, toisten naamat saa ihan rauhassa olla poikansa verille repimät..

ja -nyt on hyvin käyttäytyvä 16vuotias nuorimies. kuinka olisi käynyt, jos olisin jättänyt ilman valvontaa muita kiusaamaan ja hakkaamaan. ?

no, sen näen varmaankin, kun seuraan tuon " pienen ja suloisen" pojannassikan kehitystä siellä perhekerhossa.mutta siis pääasia, että " LEEVI" ON SULOINEN JA RAKASTAVA POJANNASSIKKA, JOKA SUUKOTTELEE ÄITIÄ??

ok.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat