Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Mitä te muut kotiäidit teette päivisin lasten kanssa, jos ette ulkoile?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Minua ihmetyttää, miksi leikkipuistot on aina niin tyhjiä eikä siellä ole oikein ikinä ketään? Eikö muut kotiäidit käy ulkoilemassa lastensa kanssa? Mitä ihmette te sitten teette kaiket päivät? Onko muita puistoilijoita/ulkoilijoita, jotka on huomanneet samaa?Me ollaan ahkeria ulkoilijoita ja minusta lapsen on hyvä päästä ainakin kerran päivässä leikkimään ulos. Meidän poika 2v2kk ainakin nauttii ihan suunnattomasti ulkoleikeistä. Ihan erilaisia on päivät, jos ollaan koko päivä sisällä. Lapsi on paljon pitkästyneempi ja kiukuttelujakin tulee enemmän. Se raitis ilma kai vaan tekee niin hyvää ja kyllä tuo omakin pää virkistyy ulkoillessa. Olisi vaan kivempi ulkoilla, kun olisi joskus seuraa ja leikkikavereita siellä puistoissa.

Kommentit (5)

Vierailija

Siinä siis ihmetelty tuota kun puistoissa ei ketään ja kun muita ei näy, niin mitä ihmettä äidit tekee lastensa kanssa.Talvisin on täälläkin puistot tyhjillään. Lapsia näkee pulkkamäessä, mutta ei pahemmin äitejä, vaan perhepäivähoitajia. Äitejä näkee sitten perhekerhossa ja perhekahvilassa. Useampi äiti ulkoilee lasten kanssa omalla pihalla tai käy kaupungilla. Kotona olevia äitejä ei ole edes kovin paljoa, suurin osa lapsista on päivähoidossa (sen kokoinen alue että tiedän aika hyvin ainakin oman lapseni ikäiset lapset).Meillä ulkoillaan joka päivä (jossei olla kipeinä), mutta ei välttämättä säännölliseen aikaan. Käydään joko pulkkamäessä tai luistelemassa tai ihan vain ulkoiluttamassa koiraa ja joskus leikitään omalla pihalla. Sen lisäksi kerhoillaan, käydään ostoksilla ja sovitaan kyläilyjä. Lisäksi on lasten harrastusten kuskaukset, kaikki mahdolliset hammaslääkäri/lääkäri/neuvolakäynnit (niissäkin menee ajoittain enemmän aikaa) yms.Jos jostain syystä tulee vain kotona sisäpäivä, niin lapset leikkii ja yleensä siivoamme, teemme ruokaa ja lueskelemme, mahdollisesti saunomme tai pelailemme lautapelejä. Tosin jos koko päivä ollaan aamusta iltaan sisällä kotona, tulee auttamatta tylsää ainakin äidillä, mutta ehkei niin lapsilla. Silloin aloitan itse yleensä jonkun sisustusprojektin, kuten maalailen seiniä yms.

Vierailija

Leikitään, maalataan sormiväreillä, kasataan palapeliä yms yms.. kaikkea mahdollista ja välillä mahdotontakin.Me toki käydään päivittäin ulkona sään salliessa ja me nähdään muitakin. Toisilla lapsilla vaan on niin erilaiset rytmit päivässä että osa on aamulla ulkona ja toiset tulee ulos silloin kun me jo mennään sisälle syömään lounasta.En ole meidän lähipuistossa nähnyt kuin nyt talven aikana säännöllisesti yhtä toista äitiä lapsineen.

Joskus ohimennen muita jotka tulevat puistoon kun me lähdetään.Vierailija

Me piirretään, maalataan sormiväreillä, lauletaan, leikitään, rakennellaan legoja, luetaan, lorutellaan, kyläillään, käydään kaupassa..mitä milloinkin. Nyt talvella ei olla ulkoiltu niin paljoa, koska poika (1v9kk) ei tykkää olla ulkona. Ulos kun mennään, huutaa, jos joutuu maahan, haluaa vain syliin, keinu ei kelpaa, liukumäki ei kelpaa, mikään ei kelpaa. SYksyllä ja kesällä ulkoiltiin enemmän (joka päivä) Raitista ilmaa saa, kun nukkuu pihalla rattaissa 3h päivässä. Itseäni harmittaa, kun ulkoilu on niin vaikeata, onneksi ollaan menossa kevättä kohti.

Vierailija

Yleensä sovimme tuttujen kanssa treffit puistoon tai jonkun pihalle, jotta lapset saisivat leikkiseuraa. Nykyään olemme yhdistäneet ulkoilun esikoisen (4v) kerhomatkaan, eli ulkoilemme klo 12-13 ja 16-17. Kuopus (10kk) nukkuu samalla päikkärit. Kun kerhosta on vapaata, lähdemme ulos myös klo 12, jotta lasten päivärytmi säilyisi samanlaisena. Yleensä iltapäivisin törmäämme perhepäivähoitajiin, mutta päivällä ei kyllä muita lapsia näy ulkona.

Vierailija

Mekin ulkoillaan vähintään tunti päivässä, mieluummin vielä päikkäreiden jälkeen uudestaan ulos jos vähänkin sää sallii. Eikä koskaan näy muita lapsia missään! Ulkoilu on meille ihan must, muuten poika kiipeilee seinille. Ja äiti myös. ;)Silloin kun ei päästä ulos, meillä useimmiten istutaan sylityksin sohvannurkassa ja luetaan, kunnes äiti nukahtaa kesken lauseen. :)

Uusimmat

Suosituimmat