Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Parvorokko - millä raskausviikoilla odottavalle äidille vaarallisin?

Vierailija

Kommentit (7)

Vierailija

mutta tietysti yritettävä välttää, jos mahdollista, mutta taitaa olla promilleluvuissa ne tapaukset, joissa aiheuttanut jotain vakavampaa sikiön kehitykselle.

Vierailija

Tää on näiden nettipalstojen paras puoli et voi kysyä mitä haluaa, mut toisaalta voi vastata mitä haluaa ;-)Meillä pojan päiväkodissa parvorokkoa ja mä raskaana, joten tuli luettua tässä kaikki mahdollinen parvorokkoon liittyen ulkomaisia julkaisuja myöten.Vko 0-12 oli tutkimuksissa vaikea osoittaa että miten paljon keskenmenoista aiheutu parvorokosta, kun keskenmenoja tulee muutenkin.Toka pätkä tutkituista eli 12-20 oli sitten se ylivoimaisesti vaarallisin aika eikä tietty äidille vaan sikiölle. Tuolloin 17% sikiöistä kuoli, jos sai tartunnan.Sitten 20 viikkojen jälkeen kuolleisuusprosentti oli 6%.Ikävä tuossa taudissa on se, että mitään ei voi oikeastaan tehdä ja sikiö kuolee useimmiten 4-5 päästä tartunnasta, mutta voi kuolla vasta 12 viikon päästäkin, joten odottavan aika on todella pitkä.Meillä poika ollut lähes koko alkuvuoden pois eskarista ko. taudin vuoksi, koska minulla ei vasta-aineita.

Vierailija

että sikiön kehitystä seurataan tiheämmillä ultrauksilla. Erittäin epätodennäköistä on, että rokko menisi sikiöön saakka ja sittenkin epätodennäköistä, että se olisi tälle vaarallista. Siinä tapauksessa aiheuttaisi anemiaa, ja jos vetää tiukille, sitä voidaan " hoitaa" esim. verensiirrolla. Mutta aniharvoja olivat ainakin silloin tällaiset kohtalot.

Uusimmat

Suosituimmat