Kysymyksiä työmarkkinatuesta

Vierailija

Miten se nyt menee, että voiko heti kun on valmistunut eikä töitä niin hakeutua työttömäksi ja saada työmarkkinatukea vai työttömyyspäivärahaa?Miten työmarkkinatuessa menee se työllistäminen? Tarjoaako Kela sopivia töitä, mutta onko sitten palkka kuitenkin normaali ja Kela tukee työnantajaa?Miten nopeaa esim. humanistille löytyy alan töitä ja eihän kela voi tarjota koulutusta päinvastaista työtä?KIIIIIITOS jos joku vastaa :)

Kommentit (7)

Vierailija

Työttömyyskorvausta saa mikäli kahden vuoden sisällä on yli 18 h työviikkoja vähintään 43.

Mikäli et täytä edellä mainittua työssäoloehtoa, saat työmarkkinatukea. Suuruudeltaan tuet ovat saman verran, työttömyyskorvaukseen ei vaikuta puolison tulot.Mikäli sinut työllistetään työkkärin kautta, saat työehtosopimuksen mukaista palkkaa ja työnantaja saa valtiolta tukea sinun työllistämiseen (max 6 kk)

Vierailija

ihan mihin työhön tahansa. Tekijöitä löytyy työkkärin listoilta alalle kuin alalle. Ja nykyään pääsyvaatimuksen ovat aika korkeat, jopa osittain mennyt työnantajilla vaatimukset vähän överiksi.

Ja toisekseen, ei työkkäri ketään töihin " pakota" , työnantajathan valitsevat työntekijät ja tänä päivänä ei epäsopivaa edes harkita, kun ammattitaitoista väkeä on myös paljon odottamassa sitä työpaikkaa.

Vierailija
Tottakai hakeudut heti työvoimatoimistoon kun olet valmistunut! Muutenhan et saa mistään rahaa. Työttömyyspäivärahaa saa ainoastaan jos työssäoloehto täyttyy, muuten työmarkkinatukea.Ihan normaalisti olet työkkärin listoilla ja voit hakea töitä/tarjoavat sinulle ehkä jotain. Jos pääset töihin on palkka on tietysti ihan normaali. Sinulla on mahdollisuus myös harjoitteluun jolloin saat työmarkkinatuen (ilman puolisosta johtuvia vähennyksiä) sekä ruokarahan.Siinä on joku aika (ehkä 3kk) kun sinulla on oikeus vastaanottaa vain oman alasi töitä, mutta sen jälkeen on otettava mitä tarjotaan.Vierailija

Haluaa tehdä atk hommia ja näin sitten on. Tosin hänellä ei ole mitään valmista tutkintoa atk hommista joten ei kukaan niitä töitä tarjoakaan. Että saa siellä työkkärissä päättää mitä hommia ottaa vastaan etteivät mitä tahansa eteen läiskäise.

Vierailija

vahtimassa miten haastattelustasi suoriudut. Voit myös kieltäytyä hakemasta paikkaa, mutta silloin sinun on tehtävä toimikunnalle selvitys miksi ja ellei sitä hyväksytä tulee karenssi.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat