Jättisähkölasku!

Vierailija

Apua! Meillä on varmaan mahdollisimman epäedullinen sähkösopimus, kun marras-joulukuun sähkölasku oli 575 euroa! Ja tuosta ajasta asuimme vain kaksi viikkoa, sitä ennen rakennusaikaa. Nyt pitäisi kilpailluttaa parempi sopimus. Meidän talo on sähkölämmitteinen, 137 neliötä. Olisiko jollakin suuntaa antavaa arviota paljonko sähkönkulutus voisi olla vuodessa? Meitä on neljä ja ilmalämpöpumpun pitäisi vähän pienentää kuluja. Onko teillä aikasähkö vai talviaikasähkö (vai mikä se nyt onkaan)? Suosituksia halvasta sähköyhtiöstä? Kiiiiitos!!

Kommentit (15)

Vierailija

rakennnusaikaa. Ihmettelen vain, mikä rakennusaikana vie yli 6000 kwh kahdessa kuukaudessa. Mutta olisin tosi kiitollinen esimerkeistä, paljonko teillä menee sähköä vuodessa ja millaisessa talossa!

Vierailija

Betonivalulaatta on pitkään kostea.

Lisäksi jos on avoimet ovet niin tottakai se lämmitys jauhaa täysillä kokoajan ilman taukoa.Tyhmyydestä saa maksaa.

Vierailija

Toi lattialämmitys kyllä selittänee tuon laskun... Ei sinänsä kovin poikkeuksellisen suuri muutenkaan... Ehkä vähän yläkanttiin, mutta ei paljon.

Vierailija

Lisäksi lämmintä menee harakoille jos ovet ja ikkunat ei suljettuna. Lisäksi siellä on voinut olla kuivureita ja muita koneita.Lisäksi rakennus on kostea ja kuivumisen takia pidetään lämpöjä jne.Mietipä sitä.

Vierailija

joilla voi laskea arviota omasta sähkönkulutuksesta. Siellä kysellään asunnon kokoa, pinta-alaa, lämmitysmuotoa, kuinka monta ihmistä asuu ja sitten mitä kaikkia sähkövimpaimia kotoa löytyy. Meillä ainakin osui hyvin lähelle todellista

Vierailija

Rakennusaikaista ja asumisen sähkönkäyttöä ei voi oikein verrata. Rakennusaikana monet koneet ja laitteet vievät ihan järjettömästi sähköä verrattuna normaaleihin kodinkoneisiin. Ja tietty jos on sähkölämmitys, sekin voi tehdä, kun eipä rakennuksilla noi ovet aina pysy kiinni.

Vierailija

kWh. Voisikohan tässä tosiaan olla jotain mätää? Vai onko lämpöä vain karannut noin paljon rakennusaikaisen oven alta? Paljonko teillä on kilowatteina kuukauden tai kahden käyttö näin talvisaikaan?

Vierailija

Poltatteko turhaan valoja? Pidättekö kaikki laitteet pistokkeisiin kytkettyinä vaikkei laite olisi käytössä? Kuinka lämpimänä pidätte huoneilman? jne

Vierailija

vai oliko ihan oikea tavallinen lasku? Kuullostaa aika isolle laskulle.

Meidän tutut joutuivat maksamaan 1000 euroa tasauslaskua kun olivat arvioineet sähkönkulutuksen väärin.Meillä on sähkölämmitys ja lasku on 130 kuukaudessa.

meillä on 150 neliöinen kämppä.

Itse kyllä säästän sähköä sammuttamalla aina valoja huoneista joissa emme ole ja pesen pyykit ja astiat yösähköllä.

meillä on myös yösähköllä lämpiävä patteri joka varaa yöllä sähköä ja päivällä luovuttaa sitä lämpöä.

Vierailija


Sitä paitsi jos talossa on suora sähkölämmitys niin on ihan yksi lysti montako lamppua palaa tai laitetta on standbyssa. Ne luovuttavat ilmaan lämpöä, joka on joka tapauksessa sillä samalla sähköllä tuotettava.Vain kesällä niillä on väliä jos liikoja lämpöjä joutuu tuulettamaan pois.Vierailija:

Lainaus:


Poltatteko turhaan valoja? Pidättekö kaikki laitteet pistokkeisiin kytkettyinä vaikkei laite olisi käytössä? Kuinka lämpimänä pidätte huoneilman? jne
Vierailija

Ainahan se " syy" on omassa sähköyhtiössä... hyvin harvoin omassa kulutuksessa, omissa laitteissa, tottumuksissa jne... Kun en tätä teille suoraan voi sanoa työssäni, sanon sen nyt - käyttäkää niitä harmaita aivosolujanne!!!!terkuin alalla työskentelevä

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat