Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Muita ex-opiskelijoita, jotka ovat saaneet kelasta " mukavaa" postia?

Vierailija

Mieheni valmistui viime vuonna, ja nyt tuli sitten kelasta karhukirje opintotuista. Tulorajat ylittyneet vuonna 2005. Maksettava takaisin 2500 euroa!!!

Kääk, mistähän sitä kaivaisi moiset rahat....

Kommentit (9)

Vierailija

Mutta ei kyllä kannusteta työntekoon ja opiskeluun täällä Suomessa prkle! Pitäisi kai vaan keskittyä opiskeluun ja hakea sossusta rahaa, eikä yrittää itse elättää perheensä.

Täytyy koittaa valittaa päätöksestä, jos summa vaikka tippuisi :/

ap

Vierailija

Jos siis miehesi on valmistunut vuonna 2006 ja takasinperintä koskee vuotta 2005, niin turha toivoa summan pienenemistä..Muutenkin kumma juttu, ettei osata yhteenlaskua. Ei kamalasti vaadi ottaa vuoden loputtua palkkanauhoja käteen ja laskea summaa yhteen. Tällöin välttää 15% bonarin ja saa tukikuukaudet takasin käyttöön. Joten turha valittaa, tyhmyydestä sakotetaan...Tulorajat ja niiden taso onkin ihan toinen juttu sitten...

Vierailija

mies valmistui keväällä ja sai heti töitä. ylitykset olivat siis sen loppuvuoden työtuloja. riitti kun laittoi kopion työsopimuksesta, milloin alkoi työt ja tutkintotodistuksesta että oli silloin jo valmistunut. mutta mätä systeemi anyway, turhaa ihmisten säikyttelyä.

Vierailija

jipii, nyt ä-raha 450e/kk josta helpporepäistä pari tonnia. Ja ärsyttää, koska en ollut hakenut 12-tukikuukautta (siis kesää) ja mulle oli vaan tullut ne rahat (omaa tyhmyyttä joo, kun en silloin kesällä 05 huomannut) ja tietty rahat paloi ja nyt ne korkojen kanssa niitä otta ja lisänä 890e asumistukia, joita en ole edes ottanut.

Vierailija

kun laittoivat rahaa tilille kesän, vaikken hakenut ja nyt sitten korkojen kanssa maksu takaisin. Vois olla ihan hyvä käytäntö ihan kelle vaan, laittaa salaa rahaa jonkun tilille ja sitten 15 % korolla karhuta niitä myöhemmin. Eli ärsyttää, kun en tiliotteita opiskellut

Vierailija

Mies on yhä kyllä opiskelija mutta ollut töissä samaan aikaan. 600 euroa tuli palautettavaa. Tuli meille ihan puun takaa, olemme aika tarkkoja taloudesta ja yleensä mies on täysin selvillä kaikista menoista, muistan hänen tuollonkin palautelleen opintotukia kun oli ansainnut liikaa. Ei kumpikaan ymmärretä miten noin on käynyt, harmittaa tosi paljon.

Uusimmat

Suosituimmat