minkä ikäisenä päiväunet jääneet pois?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

kunhan mielenkiinnosta kyselen;) kiitos etukäteen kaikille vastanneille=)

Kommentit (8)

Vierailija

Näin meillä:1. tyttö jätti päikkärit 2,5 v

2. tyttö 2v

3. poika on nyt 1v7kk ja nukkuu vielä päikkärit, pärjää kyllä ilmankin jos ollaan jossain missä ei nukahda, esim. mummulassa mummun hoidossa koko päivän. Nukkuu yleensä 1-2 tuntia päivällä ja yöllä 21-06.30 eli voisi mun puolesta jättää päikkärit kokonaan väliin ja nukkua aamulla pitempään, mutta taitaa olla terveellisempää vielä nukkua päivälläkin.Vierailija

päivä ja sitten 3,5-5-vuotiaana noin keskimäärin pari kolme kertaa viikossa. 5 vuotta täytettyään ei oo nukkunu ku satunnaisesti esim autossa tai jos heränny tosi aikasin tai kipeenä ym.kuopus 1v 10kk nukkuu vielä parin kolmen tunnin päikyt ja kotihoidossa hänkin.esikoinen nukkui muuten ulkona tohon 2,5-vuotiaaksi ja kuopuskin ainakin vielä nukkuu ulkona.

Vierailija

Tyttö kotihoidossa ja päiväunet on jääneet välillä melkien kokonaan pois (nukkunut kerran viikossa) noin 2-vuotiaasta.

Nyt (2v5kk) taas nukkuu melkein joka päivä päikkärit.

Silloin, kun nukkui vähempi päikkäreitä oli päikkäreillä vaikutus yöunille nukahtamiseen ja nyt taas tuntuisi, ettei juuri vaikuta.

Itse olen aikanaan lopettanut päikkärit reilusti alle 2-vuotiaana.

Vierailija

meillä päikkärit jäi kokonaan pois 1,5v iässä, satunnaisesti saattaa nukahtaa autoon.. jo vuoden iän jälkeen alkoi vähentämään päikkäreiden pituuden 10-30minuutin mittaisiksi, kunnes jäivät kokonaan pois, yö unet on yleesä 10-12 tunnin mittaiset, meillä siis ollut aina vähä uninen poika!

nukkumaan menee n. 21.30 ja jos päikkärit ottaa (vaikka vain lyhyetkin) niin heti yöunille meno siirtyy 2 tunnilla...piipii ja taapero pian 2v

Vierailija

on nyt ihan viime kuukausina alkanut jättämään päiväuniaan väliin (lepää sängyssä, mutta ei nukahda). Nukkuu kuitenkin edelleen noin 4-5 päivänä viikossa päiväunet. Joskus jätän päikkärit ihan tarkoituksella väliin, jos on jotain menoa. Poika pärjää jo ihan hyvin ilman päiväunia, mutta on toki paljon yhteistyökykyisempi ja hyväntuulisempi ne nukuttuaan. Ilman niitä on iltaisin herkempi uhmailulle ja kiukuttelulle. Ajattelin, että ehkä ensi kesänä alan jättämään päiväunet kokonaan eli tuolloin poika on 4,5-vuotias.

Vierailija

säännöllisesti väliin ja on 2v7kk (nukkuu ehkä kerran viikossa). Jos nukkuu niin iltaunille meno viivästyy 1-2 tunnilla verrattuna siihen, kun ei nuku ( sama oli esikoisella).

Vierailija

kun en viitsinyt lähteä ulkoa sisälle unien takia - ei suostunut siihen, että menee sisälle yksin nukkumaan minun jäädessä takapihalle. :)

Tarhassa kyllä vielä nukkuu päikkärit. Kotona nukkuaa ainoastaan, jos on aamulla herännyt kuuden aikaan... Niin ja tyttö täyttää 4v ens kuussa.

Vierailija

Päiväkodissa nukkuu päiväunet (4 päivää viikossa). Kotihoidossa nukahtaa vain autoon tai rattaisiin kävelylenkillä. Kotipäivinä nukumme aamulla tunnin pidempään. Jos kotipäivänä nukkuu pitkät ts. tunninkin mittaiset päivikset niin iltaunille meno siirtyy tunnin myöhemmäksi eli pahimmillaan klo 22 asti :-( Elämämme helpottui huomattavasti, kun tajusimme jättää päiviunet pois: ei enää " pakkonukuttamista" päiväunille tai iltaisia nukahtamisvaikeuksia (=ramppaamista pois omasta sängystä x kertaa).

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat