pissaa ei tule!!

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

vauva (6 kk) ei ole pissannut n 8 tuntiin ollenkaan ja edellisenä yönä sekä aamullakin vain ihan pienet pissat.. tavallisesti vaippaa vaihdamme 2 tunnin välein ja aina on ihan kunnon pissat. missä vika? syö kerran päivässä sosetta, muuten rintamaidolla. eikö maito tänään yhtäkkiä riitäkkään?

Kommentit (6)

Vierailija

kiitokset kaikille pikaisista vastauksista.huoh, pieni pissa tuli ennen nukkumaan menoa.. olimme myös vauvauiniissa, liekkö pissaillut sielläkin:). ihan tyytyväinen on muutenkin ollut. eli ei itkuinen tai kiukkuinen mistä voisi päätellä että nälkä ois kova tai että ois kipeä. ja tyytyväisenä tuo tissin syömisen jälkeen kävi nukkumaankin. katsotaas sitten miten yö menee ja kuinka monta kertaa heräillään syömään..lisämaidon antamisesta: tyttönen todettiin vasta pari viikkoa sitten verikokeissa maitoallergiseksi joten varalle ostetut tuttelit jääneet kaappiin ja soijakorvikkeita ei ole vielä hankittu. eli tähän hätään ei olisi lisäruokaa ollutkaan tarjolla:(.ja soseista vielä kun joku sanoi että kerta päivässä liian vähän. kun meillä maistelut aloitettiin alkuvuodesta ja vasta tovin on vauva osannut syödä (eikä vaan maistella) joten emme oo lisäannosten kanssa vielä pitäneet kiirettä. vauva kuitenkin kasvanut normaalisti.toivottavasti tuo pissan määrä huomenna normaloituu. jos ei nin täytynee sitten kysellä neuvoja vaikkapa neuvolasta.kiitos vielä!

Vierailija

Jos vauva vielä 2 päivää sitten kasteli vaipat märiksi ja edelleen imetät yhtä monta kertaa päivässä kuin silloin 2 päivää sitten,niin mielestäni kyse ei ole sinun maidon vähyydestä!Eli älä rynni lisämaidolle,vaan tehosta imetystä tai ainakin kuulostele imemisääniä ja vauvan tyytyväisyyttä rinnalla ja rinnalla olon jälkeen..

Onko vauva tyytyväinen vai onko tuskainen tai levoton tai kipeän oloinen...mikä on vauvan vointi???Jos vähänkin epäilet,että kaikki ei ole kunnossa,niin heti lääkäriin.Niin kuin varmaan tekisitkin ;-)...sorry!

Jos vauva edelleen oma itsensä ja voi hyvin,niin...joskus vauvat pissaavat pyllyä pestessä veteen ja melkein aina kylpyveteen.Olisiko näin voinut tapahtua?

Itsellä 7kk poika ja olen huomannut,että hänkin pissaa harvemmin...eli ei enää lorottele koko ajan pieniä määriä.Vaipat kastuu sitten kunnolla,kun pissaa.

Kuivan vauvan pissa on tumman keltaista ja voimakkaan hajuista...saattaa sisältää myös punaista siellä joukossa.

Olisko tästä apua?Toivottavasti kaikki on hyvin teillä!!!Vilkuttaa...

Vierailija

kyllä mäkin suosittelisin antaan nestettä jossain muodossa lisäksi ja vaikka yrittää stimuloida omaa maidon tuotantoa pumppaamalla imetysten jälkeen, siinähän menee muutama päivä ennenkuin sen oman maidon määrän saa lisääntyyn ja ennen sitä vauva tarvii lisänestettä, eli vettä tai korviketta.

Vierailija

Uiminen pistää hikoilemaan ihmisen (niin pienen kuin suuren) ihan yhtälailla kuin muutkin urheilulajit, lisäksi hikoilun huomaa huonommin (tai ei ollenkaan), koska vesi on suhteessa viileätä verrattuna kehon lämpötilaan. Tämän vuoksi nestehukan riski on suurempi tuossa märässä huvissa kuin kuivan maan lajeissa.Välillä tuosta muistutellaan esim. lehdissä - jos ei muuten niin kesällä. Kovana uimarina tiedän, että uimisen jälkeen voi olla tosi, tosi, tosi kova jano, koko loppu päivänkin, vaikka kuinka joisi, vaikkei siihen veteen pissisikään. ; )Ei varmaan nyt kannata tehdä kärpäsestä härkästä. Nyt pikkuisen pitää saada vain rauhassa roikkua tississä ja äidin kannattaa muistaa itse tankata nestettä ja syödä hyvin. Äläkä ihmeessä mene sitä vettä antamaan - tuon polskuttelun jälkeen lapsella on varmasti kova nälkä, ja siinä vedessä ei ole ravintoa lapselle, se täyttää vain tilaa massussa ravinteikkaammalta ja samalla nestettä tarjoavalta äidinmaidolta. Ja ne kiinteätkin saattavat tässä tilassa olla heikompi ratkaisu, koska täyttävät tilaa siltä nesteeltä/neste imeytyy niihin ja antamasi kiinteiden määrällä ei vielä ravitsemuksellisia ihmeitä varsinaisesti saada aikaan.Esikoistani TÄYSimetin 9kk ja kävimme taannoin saman aikaisesti vauvauinnissa. Olimme kumpikin kovin nälkäisiä ja ennen kaikkia JANOISIA tuon session jälkeen. Tankkasin itse samalla nestettä uinnin jälkeen imettäessäni vauvaa ja söin banaanin. Näin sain hätäisyyksissäni hetkellisesti lisääntyneen vauvan nesteen tarpeen tyydytettyä, eikä hänen tarvinnut juuri_tuolloin_ uimahallissa kitistä tissillä ja esittää kuihtuvaa, kun maidon tulo pysyi suhteellisen hyvin hänen hetkellisesti nousseen maidon tarpeen tasolla ja lisäksi riitti sitä pissiä sitten suht normaaliin tahtiin uinnin jälkeen niihin vaippoihinkin.Nautinnollisia ja huolettomia vauvauintipäiviä toivotellen- Tiina -Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat