Luana ja Solia. Mistä nämä nimet on ja mitä tarkoittaa?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Onko kenelläkään tietoa? Samalla voi laittaa mielipiteitä näistä nimistä =)

Kommentit (3)

Vierailija

Ystävälläni on Luana-niminen tyttönen ja tällaista tietoa olemme löytäneet nimestä:Luana tunnetaan ainakin Etelä-Amerikassa, Espanjassa ja Italiassa. Nimestä on erilaisia tulkintoja, joku osaa kertoa, että se olisi polynesialaisen prinsessan nimi. Toiset sanovat että se olisi portugaliksi tai gallegoksi kuu (lua, espanjaksi luna). Joillekin se on lyhennelmä nimistä Luisa ja Ana (tai jotain sinnepäin). Todennäköisin saattaisi kuitenkin olla tämä: vuonna 1932 King Vidor teki elokuvan " Bird of paradise" , jonko nimi oli Italiassa " Luana, la vergine sacra" . Elokuva oli Italiassa iso hitti ja niin Luanasta tuli muotinimi. Leffa tapahtuu Polynesiassa ja ehkä käsikirjoittaja ajatteli, että Luana olisi sopivan eksoottinen nimi sankarittarelle.Soliasta en osaa sanoa, katsotaan jos vaikka löydän jotain.

Vierailija

Luana-nimesta tulee mieleen Luanda-kaupunki

Solia on kuin veden solina tai solisluu123-baby-names-sivujen mukaan Luana on saksalainen nimi joka tarkoittaa naispuolista soturia. Toinen kirjoitusmuoto LuwanaSolia-nimea noilta sivuilta ei loytynyt, mutta se voisi liittya Sol eli aurinkoon, tai solita eli latinan sana yksin

Vierailija

Solia voisi olla myös suomalaisen Solja-nimen versio (kuten Lilja/Lilia). Solja taas tulee Vilkunan mukaan hämäläisestä paikannimestä Soljala. Tai sitten se olisi italialainen, espanjalainen tai portugalilainen nimi, mutta en näin häthätää löytänyt erikoisempaa tietoa. Paitsi että Solia on sukunimi Italiassa. (Nyt alkaa oikeasti kiinnostaa, olisiko kellään ulkomaisia nimikirjoja?)Tuosta 123-baby-names -sivustosta muuten: en menisi ihan luottamaan sen tietoihin. Sivun mukaan esim. Lempi olisi miehennimi. Internettiin voi laittaa kaikenlaista tietoa varsinkin harvinaisimmista nimistä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat