Vesirokko ja matkustaminen????????????????

Vierailija

Tänään tässä iltasella huomasin tytöllä ekat näppylät ja päiväkodista olen saanut vesirokkovaroituksen jo viime viikolla, joten luulenpa rokon nyt tulleen kylään. Mitenkäs matkustaminen onnistuu rokkolapsen kanssa, vai onnistuuko? Meidän piti lähteä huomenna talvilomalle lentokoneella. Toivottavasti joku tietää käytännöistä. Finnairilta en saanut ketään asiantuntijaa käsiini enää näin illalla.

Kommentit (6)

Vierailija

Ainakin tuttavani lapsi pääsi rokkoisena lomakohteesta kotiinpäin. Silti minusta ei ole kaunista muita matkustajia kohtaan lähteä tartuttajan kanssa tietoisesti reissuun.Toisekseen tauti voi lapsella kehittyä todella pahaksi - sitä ei koskaan tiedä etukäteen eikä edes taudin alussa. Silloin ei ole mukava olla reissussa.Jos teillä on matkavakuutus, hankkisin teinä lääkärintodistuksen ja peruisin matkan (rahat vakuutuksesta takaisin)

Vierailija

Oli lento siskon häihin toiseen maahan, pojalle puhkesi edellisenä päivänä vesirokko. Meidät huolittiin koneeseen, tosin emme kyllä taudista mitään puhuneet. Rehellisesti sanottuna, en tuolloin edes hoksannut pelätä toisten tartuttamista. Itselläni iski migreeni stressin seurauksena, kun piti viimetingassa pähkäillä lähdemmekö vai emme, siinä ei tullut paljon ajatelleeksi kuin omia kuvioita. Hommasin vaan lapselle riittävän lääkevaraston mukaan.

Vierailija

Vesirokko voi olla vaarallinen tauti aikuiselle, raskaana olevalle tai esim. kaltaiselleni ihmiselle, jolla puolustuskyky ei toimi normaalisti.Eli kysymykseesi vastaus: ehdottomasti ei lentokoneeseen tartuttamisvaiheessa.

Vierailija

Lähinnä mietityttää vaan tuo muihin tarttuminen. Mies väittää kiven kovaan, että tauti on harmiton ja finnairin sivuillakin mainittiin vain hinkuyskä ja kurkkumätä. Ainahan av-mammoilta löytyy vastaus, joten siksi kysyn täältä :)

Vierailija

Aikuiselle vesirokko on rankka tauti, josta voi tulla pahoja jälkitauteja. Leukemiaa sairastavalta vesirokko voi viedä hengen.(Sen sijaan hinkuyskä on hengenvaarallinen vain rokottamattomille vauvoille. Ei siis missään nimessä hinkuyskäisenäkään matkalle! Mutta rokotuksen saaneille eli melkein kaikille suomalaisille hinkuyskä on vain normaalia kovempi ja pitkäaikaisempi yskä. Ihmetyttää vähän Finnairin ohjeet...)Vaikka tauti olis harmitonkin, niin miksi ehdoin tahdoin tartuttaa muita? Joskus voi olla katsos tilanteita, ettei se vesirokon sairastaminen nyt vaan kertakaikkiaan sopis: voi olla tulossa vaikka se lomareissu, voi olla leikkaus tai vastaava edessä, voi olla äiti viimeisillään raskaana ja ei olis halua saada isommalle lapselle vesirokkoa just nyt... Voi siis vähän ajatella kanssaihmisiä. Sille ei voi mitään, jos tauti tarttuu vahingossa, mutta enpä kehtais mennä vesirokkorakkulaisen lapsen kanssa lentokoneeseen.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat