Miksi ketoriinia ei saa ottaa raskaana? Jos mikään muu kipulääke ei auta?

Vierailija

Kommentit (14)

Vierailija

Mut vielä et jos joku tietää et miten se vaikuttaa, siis toi sydäntukosjuttu et tuleeko se heti vai voiko se tulla sitku vauva syntyy vai miten? En saa unta ensyönä(kään)

Vierailija

ilmeisesti et osaa ja siksi hain sinulle tietoa terveysportistaKetorin (Reseptillä)Reseptivalmiste

MarkkinoijaOrion Pharma

LääkemuotoKapseli, depotkapseli ja peräpuikko. Reseptillä saatavissa vahvuuksissa on vaikuttavaa ainetta 50 tai 100 milligrammaa (mg), depotkapseleissa 200 mg ja peräpuikoissa 100 mg. Valmistetta saa myös ruiskeliuoksena.

Vaikuttava aineKetoprofeeni, joka kuuluu tulehduskipulääkkeisiin.

KayttötarkoitusReseptillä saatavia lääkemuotoja ja vahvuuksia käytetään mm. nivelreumaan ja muihin reumatauteihin, nivelrikkoon, kihtiin, vammojen jälkihoitoon, suurten hammasleikkausten yms. jälkihoitoon, kuukautisvaivoihin sekä migreenikohtausten estoon ja hoitoon. Lääkettä ei suositella annettavaksi alle 20-kiloisille lapsille.

VaikutustapaKetoprofeeni rauhoittaa tulehduksellista kipua, jollaista esiintyy mm. reumataudeissa sekä vammojen, hammashoidon tai leikkausten jälkeen. Lääkettä käytettäessä kuumotus, turvotus, kipu ja liikearkuus vähenevät ja myös kuume alenee. Kapseleiden vaikutus alkaa tuntua nopeammin kuin depotkapseleiden, jotka toisaalta vapauttavat lääkeainetta pitempään ja tasaisemmin. Peräpuikkoja käytetään usein yölliseen lääkitykseen sekä silloin, kun lääkitys suun kautta ei onnistu. Ruiskeliuosta tarvitaan lähinnä sairaalahoidon yhteydessä.

AnnostusLääkärin ohjeen mukaan. Annoksen suuruus ja lääkityksen kesto vaihtelevat riippuen sairauden tai oireiden laadusta sekä potilaan iästä ja muista yksilöllisistä ominaisuuksista.

Lääkkeen ottaminenKapselit niellään runsaan nesteen kera ja aterian yhteydessä etenkin, jos lääke tuntuu ärsyttävän mahaa. Depotkapselit niellään kokonaisina. Peräpuikko työnnetään peräsuoleen. Sen kärjen voi kostuttaa kylmällä vedellä, jolloin puikon saa paremmin paikoilleen.

HaittavaikutuksetLääke voi ärsyttää mahaa, jolloin saattaa tulla mm. pahoinvointia, ilmavaivoja, ripulia, ylävatsakipuja, närästystä tai pieniä verenvuotoja ruoansulatuskanavaan. Allergiaan taipuvaisille voi tulla myös ihottumaa, nuhaa tai astman kaltaisia oireita.Raskaus ja imetysLääkkeen käyttöä raskauden aikana ja etenkin sen loppupuolella vältetään, koska se voi vaikeuttaa synnytystä ja vaikuttaa sikiön kehitykseen. Imetystä lääkityksen aikana ei suositella.SäilytysHuoneenlämmössä, +15-+25 asteessa ja kuivassa paikassa. Kelpoisuusaika pakkauksessa.

Vierailija

raskauden aikana reseptilääke panacodia migreeniin. Sitä saa käyttää satunnaisesti mihin raskaudenaikaan vain.Teratologisessa tietopalvelussa neuvottaisiin sinua parhaiten. Soita huomenna klo 9-12 puh 0947176500. Siellä neuvoo Suomen paras tietäjä, joka neuvoo kaikkia, sekä lääkäreitä, että raskaanaolevia ilmaiseksi. Hän on gynekologi Heli Malm.

Vierailija

Mulle lääkäri sano et voi ottaa jos tuntuu/tietää ettei muu auta, mut ei mul o nyt sitte ollu ku nyt migreeniä. Ja halusin vaan tietää et miksi sitä ei saisi ottaa, ku tos paketin käyttöohjees lukee niin. Ja tiedän muitakin lääkkeitä joita ei sais ottaa mut lääkäri määrää.

Vierailija

Keskiraskaudessa joskus saatetaan antaa, jos mikään muu ei auta.

Parempi vaihtoehto on ottaa 1g annos parasetamolia. Jos se ei auta, kannattaa pyytää resepti Panacodiin, joka sitten auttaa useimpiin kipuihin.

kätilö

Vierailija

Minä kuulin sen panacodin käytön siltä Malmilta. Ei mun neurologi tiennyt, että saa käyttää. Kertoisitko sitten, mitä sulle sanottiin huomenna siitä sun lääkkeestä ja sitten jos vielä kysyt panacodista, niin onko edelleen niin, että saa satunnaisesti käyttää. Tähän samaan otsikkoon, jos kirjoitat. Mun tieto on 5 vuotta vanha. (Toivottavasti numero on sama)Kurjaa, että joudut jännittämään. Tsemppiä. Toivottavasti ei haittaa ole tullut.

Vierailija

Sama ongelma muillakin tulehduskipulääkkeillä (burana ym). Loppuraskaudessa siis ehdoton ei. Aiemmissa raskauden vaiheissa voi tulehduskipulääkkeitä mahdollisesti, lääkärin luvalla, satunnaisesti käyttää. Omin päin ei pidä käyttää muuta särkylääkettä kuin parasetamolia missään raskauden vaiheessa. Ota vaikka soittoaika lääkärillesi asiasta, jos tarvetta on.t. lääkäri

Vierailija

Mut nyt mulla tuli hätä ku otin ketoriinin migreeniin ku tiedän ettei muu auta. Niin mistä tiiän onks vauval tota sydänjuttua tullu? Kuukauden päästä laskettu aika. Liikkuu kyl kovasti nytkin. Apua

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat